Martin Semerád opět v ČR a na asfaltu

Martin Semerád s Michalem Ernstem se tento rok soustředí především na starty v PWRC, kde jsou momentálně na prvním místě.

Sezonu 2011 Semerád Rally team kompletně věnoval startům Martina Semeráda a Michala Ernsta v mistrovství světa produkčních vozů PWRC. Po třech odjetých soutěžích je česká posádka na průběžné vedoucí pozici, o kterou se dělí s jezdcem pátého kontinentu Paddonem. Všechny dosavadní starty MS ale Semerád Rally team absolvoval na sněhu, či šotolině, a z toho důvodu Martinu Semerádovi momentálně chybí návyky ze závodění na asfaltu. I proto se Semerád s Ernstem objeví o nadcházejícím víkendu v Krkonoších, kde chtějí hlavně testovat jejich Mitsubishi Lancer EVO IX. „Krkonoše mám moc rád, a proto když jsme se rozhodovali, kterou domácí soutěž na asfaltu absolvujeme, rozhodl jsem se pro trutnovskou soutěž. V minulosti se nám tady vcelku dařilo a pořadatelé jsou zde velmi přátelští. V Krkonoších chceme hlavně testovat na asfaltové soutěže v MS, a z toho důvodu pojedeme i na benzín, který se ve světě používá. Na něj má auto ale o něco nižší výkon, než na závodní benzíny známé z ČR. Potřebuji si ale zvyknout na chování auta na asfaltu tak, jak pojedu v MS. Ze stejného důvodu pojedeme ne úplně nové pneumatiky, abychom se přiblížili podmínkám, které jsou v MS. Světové pneumatiky také nemají takový grip jako ty, které jedeme v ČR. Krkonoše tedy nejedeme vyhrát, ale rozhodně nechci jet pomalu. Bude to pro nás i takový malý test před Bohemia Rally, kde bychom také měli odstartovat v rámci testování na MS. Na Rally Bohemia už bychom měli mít k dispozici aktuální směs pneumatik Dmack, s níž pojedeme ve Španělsku,“ vysvětluje okolnosti startu na Rally Krkonoše Martin Semerád.


Foto: Greg Roslon

Do Krkonoš jede Semerád Rally team s opravdu velkou chutí. Jak by také ne, když před českými fanoušky se Martin Semerád s Michalem Ernstem ukázali naposledy na Pražském rallysprintu. S cílem utužit vztahy i mezi soutěžními jezdci Martin Semerád s Michalem Ernstem zorganizovali fotbalové utkání soutěžních jezdců před startem rally. „Z vyprávění vím, že atmosféra mezi soutěžáky bývala dříve trochu pohodovější, a že se třeba před závody sešli na pokec, nebo si jen tak zakopat fotbálek. Chtěli jsme to také zkusit, a proto jsme po dohodě s pořadateli malý zápas uspořádali. Potěšil mě velký zájem mezi jezdci a máme nyní přihlášeno už přes dvacet soutěžáků. Těším se, že si pěkně zahrajeme a bude dobrá zábava a odreagování před startem Rally Krkonoše,“ říká před startem Rally Krkonoše Martin Semerád, který v uplynulých dnech absolvoval i besedu s dětmi ze základní školy v Příbrami, kde jim se svým spolujezdcem vštěpoval základy bezpečného chování v dopravě.


Foto: Greg Roslon

Rally Krkonoše odstartuje v páteční podvečer z náměstí v Trutnově. Zveme všechny fanoušky motoristického sportu a hlavně rally k návštěvě této pěkné soutěže.

Komentářů celkem: 4
Miloš-V
15. 6. 2011 19:45
0 0
Zajímavé vysvělení šetření nákladůsmajlík
15. 6. 2011 20:23
0 0
Kdo by to řekl,že na svět obouvají šunky.
15. 6. 2011 20:37
0 0
Lepší ject na šunkách, než o víkendu válet šunkysmajlík Hlavně jezdit, jezdit, jezdit. Na titul v PWRC to asi nebude, ale celková bedna by byla pěknásmajlík.
15. 6. 2011 22:24
0 0
Ne všichni v MS obouvají šunky smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!