Ladislav Kopelent - eWRC.cz
19. 6. 2011 16:35 − 3222× − 1

II. ročník Rally České středohoří startuje 8. července 2011

Slavnostní start se uskuteční na litoměřickém Mírovém náměstí, ostrý start je plánován na sobotu 9. července v okolí Litoměřic.

Slavnostní start se uskuteční na litoměřickém Mírovém náměstí, ostrý start do měřených rychlostních testů je plánován na sobotu 9. července v okolí Litoměřic.

Přípravy na druhý ročník rallye v Litoměřicích jsou v plném proudu. Podle slov jejího ředitele Vlastimila Tlaška, který je i úspěšným soutěžním jezdcem, je připraveno pro účastníky několik změn proti prvnímu ročníku: Hlavní a podstatnou změnou je generální partner podniku a tím je pro letošní rok společnost Škoda auto a Škofin. Tato spolupráce byla navázána prostřednictvím firmy Horejsek, kde bude situována i servisní zóna a odehraje se zde vše podstatné, co se týče zázemí pro soutěžící. Po akci zde budou dekorováni a vyhlášení vítězové, proběhne ocenění těch nejlepších posádek v jednotlivých třídách. Další změnou směrem k lepšímu sportovnímu zážitku, jak pro samotné posádky, tak i pro diváckou obec, jsou zajímavější rychlostní testy. Tyto se nám podařilo situovat do atraktivnějších oblastí Středohoří. Všechna potřebná povolení pro uspořádání soutěže již jsou vyřízena a vše je nachystáno, k co možná bezproblémovému průběhu rallye a tím završení celoročních příprav ze strany pořadatelského sboru. Podnik je zařazen do Rallye Cupu 2011 – Středoevropského poháru, zároveň i do TWRC 2011 – Trabant A2 a také do Ford Fiesta Cupu. Podrobné informace k akci jsou k dispozici na stránkách pořadatele a je možno se s nimi seznámit zde.


Ranní ptáče, dál doskáče, ale ne bez lahváče – benzinu. Zn: Vyměním sto koní za litr benzinu. Posádce loni došlo velmi záhy palivo.

Počet startujících je omezen propustností tratě na sto posádek, tak kdo ještě váhá nechť se přihlásí. Termín uzávěrky přihlášek je do 24. hod dne 30. června 2011, se sníženým vkladem o 1000 Kč je možno se přihlásit do 26.6.2011. Termín uzávěrky je konečný a nebude již dále prodloužen do administrativní přejímky. Rallye čítá celkem dvě stě kilometrů, z toho je téměř 72 ostrých kilometrů na uzavřených tratích rychlostních vložek. Nejkratší rychlostní test, který je plánován přímo do Litoměřic, je obohacen o šotolinový úsek, který tvoří zhruba 5% tratě. Je počítáno i s nově příchozími posádkami, které neměli tu čest se podobného podniku v rámci RC zúčastnit. Pro ně je připraveno úvodní školení na pátek 8. Července na 16,30 hodin. Administrativní a technické přejímky proběhnou v pátek ve firmě Gerhard Horejsek s.r.o., kde bude i veškeré centrum soutěže. V loňském roce příjemně posádky překvapilo označení jednotlivých stání v servisní zóně určené pro posádky a příjemné prostředí sloužící k servisování vozů.  


Škoda 110 R v plném tempu projíždí krajinou jako za starých časů, letos by měla být k vidění její mladší sestra Škoda Octavia WRC.

Pořadatel připravil pro absolutní vítěze, rovněž i pro vítěze jednotlivých tříd hodnotné ceny v celkové výši 90.000 Kč. Akci obohatí i avizovaná účast továrního speciálu Škoda Octavia WRC. K dnešnímu dni je přihlášeno zatím necelých třicet posádek. Historických vozidel je přihlášeno pouze jako šafránu, jenom pár skalních soutěžáků. Je škoda neobohatit akci o veterány s atraktivními průjezdy a jejich nasazením. Vždyť i před více než třiceti letou pauzou se v této lokalitě proháněla vozidla známých značek jako Trabant, Wartburg, Lada, Moskvič, nebo různé typy Škodovek od „Embéček“ přes „Stovky, Stodesítky, Érka“ až po výkonné Škody 130 RS a jejich mladší i starší sestry Škodovky 120. Přihláška do soutěže je zde. Na stránkách pořadatele jsou s velkým předstihem rovněž zveřejněny tratě na mapách a harmonogram podniku.


Trabantík v plném tempu letí šotolinou lehce vzduchem, skoro jako pták Subarák.

Komentářů celkem: 1
19. 6. 2011 20:361
0 0
Komentář k první fotce nemá chybu smajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!