22. 6. 2011 05:37 − 2710× − 5

Barumka nabídne 248 ostrých kilometrů rychlostních zkoušek

Barum Czech Rally Zlín má dlouholetou tradici a v letošním roce se pojede jednačtyřicátý ročník v termínu 26. – 28. srpna 2011.

Letošní již 41. ročník Barum Czech Rally Zlín měří celkem 620 km a obsahuje 15 rychlostních zkoušek na osmi úsecích v celkové délce 248 km. Předehrou soutěže bude tradičně divácká Super rychlostní zkouška v nočních ulicích krajského města. Zlínští pořadatelé v těchto dnech odtajnili zvláštní ustanovení a zveřejnili i časový harmonogram soutěže, která je opět zařazená do FIA Mistrovství Evropy v rally, Intercontinental Rally Challenge (IRC) a Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally 2011.


Foto: ZLIN PRESS – Petr Sagner

Časový harmonogram vychází z osvědčeného schématu předchozích ročníků. Samotná soutěž se odehraje během tří dnů od pátku do neděle, nicméně již ve čtvrtek 25. srpna proběhne ve večerních hodinách technická přejímka vozidel ve zlínské sportovní hale. Jako v předchozích letech bude veřejnosti přístupná a v jejím průběhu se uskuteční rovněž divácky oblíbená autogramiáda předních posádek. V pátek 26. srpna se uskuteční dopoledne tradiční testovací rychlostní zkouška (shakedown) na nové trati v blízkosti servisního areálu, který bude opět umístěn v prostorách společnosti Barum Continental v Otrokovicích. Slavnostní start soutěže se odehraje v 17 hodin z prostranství před zlínskou radnicí, přičemž ten ostrý obstará tradičně divácká Super rychlostní zkouška, kde se největší favorité představí až na samotný závěr startovního pole. První vůz vyjede do nočních ulic krajského města ve 21:15 hodin a na programu budou tři okruhy v ulicích Zlína a bývalého Baťova areálu včetně divácky atraktivního průjezdu autobusovým nádražím. Posádky poté odevzdají vozy do uzavřeného parkoviště umístěného pod zlínským obchodním domem.


Foto: ZLIN PRESS – Petr Sagner

V sobotu 27. srpna čeká na startovní pole celkem osm náročných rychlostních zkoušek, která se pojedou na čtyřech úsecích Biskupice, Pindula, Troják a Semetín. Celkem první den včetně pátečního prologu měří 402 km, z toho čítá porci 133 ostrých kilometrů rychlostních zkoušek. V porovnání s loňskem je ze 70 procent trať pozměněná, neboť řada úseků se jede v opačném směru. Například úvodní erzeta Biskupice nabídne start je v obci Ludkovice a součástí erzety je i nezpevněný úsek nad Luhačovicemi. Klasické erzety Troják a Semetín se jedou letos v protisměru, přičemž královský úsek Troják je s délkou téměř 29 kilometrů nejdelší zkouškou v itineráři soutěže. Sobotní den startuje v 8 hodin ráno, po večerním servisu bude v 19:04 hodin umístěn první vůz v uzavřeném parkovišti před společností Barum Continental v Otrokovicích.

Soutěž vyvrcholí v neděli 28. srpna závěrečným dnem. Na programu bude 218 km dlouhá trať, z toho šest rychlostních zkoušek nabídne porci 115 km. Posádky nečeká během neděle žádný odpočinek, ale náročné rychlostní zkoušky Maják, Kudlovice a Halenkovice. Legendární rychlostní zkouška Maják se vrací do itineráře soutěže po předlouhých dvaceti letech, další dva testy se jedou ve srovnání s loňskem v opačném směru a s menšími změnami. První vůz vyjede do nedělního dne v 7:40 hodin, cíl soutěže včetně vyhlášení výsledků a závěrečného předání cen je plánován na cílovou rampu pod Velkým kinem ve Zlíně v 15:17 hodin.


Foto: Josef Petrů

Jednačtyřicátý ročník Barum Czech Rally Zlín slibuje dramatický boj o vteřinky na náročných asfaltových rychlostních zkouškách. Do Zlína se chystá opět smetánka evropského šampionátu, elita prestižního seriálu Intercontinental Rally Challenge (IRC) a samozřejmě téměř kompletní česká špička. Fanoušky motoristického sportu čeká poslední prázdninový víkend na Zlínsku parádní zážitek!

Komentářů celkem: 5
22. 6. 2011 12:03
0 0
To zas bude na autobusáku nablito
23. 6. 2011 09:07
0 0
no nevim ... nablito je tam celorocne .......smajlík
23. 6. 2011 15:53
0 0
Yeeeesssss MAJÁK smajlík úplně mě to vzalo, hned zítra už si hlásím v práci dopředu dovolenou smajlík
23. 6. 2011 23:36
0 0
majak je jasna top RZ (hlavne usek na tluste hore)..... a vracak u tetura tam to bude asi mazec smajlíka sem zvedav co myslel regner tim bonbonkem smajlíksmajlíksmajlík
24. 6. 2011 19:11
0 0
To Sabelt: tak to uvidíš nejen ty ale i všichni ostatní,po úseku-vracák u tetůra je pasáž která se nikdy před tím nejela a to bude teprve něco.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!