22. 6. 2011 08:24 − 2629× − 2

Ascona a PK racing v Krkonoších vítězně

Jirka Petrášek s Jirkou Káňou se po nedokončeném závodě v Č. Krumlově,kde je zradil diferenciál,rozjeli do Krkonoš.

Jirka Petrášek s Jirkou Káňou se po nedokončeném závodě v Č. Krumlově, kde je zradil diferenciál, rozjeli do Krkonoš, aby jejich Opel Ascona změřil síly s ostatními historiky. Najet závodní kilometry, užít si rallysprint, a pokud to půjde, tak bodovat. To bylo hlavní motto dvojice Jirků.


Foto: Víťa Bezděkovský

Jirka Petrášek k tomu říká: "Porouchaný diferenciál nebylo možné sehnat, takže jsme do vozu umístili starší, ale trošku hlučnější kus. Problém s dílama na tyto vozy prostě je, takže děkujeme Mírovi Janotovi za to, že nám tímto způsobem vyšel vstříc. Auto vzhledem k nejetí v Č.Krumlově bylo vlastně jinak připravené, takže nevyžadovalo zvláštní péči. Zdejší tratě jsou velmi pěkné a navíc vhodně umístěné v okolí města Trutnov, takže nevznikají dlouhé přejezdy. Nestálé počasí v Krkonoších nám zamotalo hlavu při výběru pneumatik v sobotu ráno před závodem, kdy bylo mokro a obloha zatažená. Ale štěstí bylo při nás a tak se ukázalo, že nazuté sliky byly správnou volbou. První dopolední průjezdy byly spíše opatrnější, neboť bylo mokro a v lesích vytaháno, takže to dost klouzalo. Moc jsme nechybovali, a tak při pohledu na časy po odjetých RZ při vjezdu do servisu vládla dobrá atmosféra. Obloha se navíc mezitím vyjasnila a tím pádem trať začla osychat. Druhé průjezdy byly o poznání rychlejší. Technika nezlobila, a tak jsme se mohli plně věnovat pěknému souboji se Zdeňkem a Jirkou (Tichý-Horák), kteří jeli za námi. Byla to přetahovaná o drahocenné vteřinky mezi jednotlivými RZ. Nakonec tento skvělý souboj vyzněl lépe pro nás."


Foto: Víťa Bezděkovský

Jirka Káňa dodává: "Ano, byl to moc pěkný a vyrovnaný boj do posledních metrů. Auto fungovalo a naše sehranost se výrazně zlepšila. Také bych rád poděkoval pořadateli za velmi krásně připravenou soutěž, kterou řadím spolu s rally Vyškov k těm nejlepším. Vše bylo v pořádku, včetně moderátora P. Kovaříka, který naprosto dokonale odmoderoval závěrečné vyhlášení v UFFU. A v neposlední řadě musím poděkovat divákům za tak hojnou účast. Fandící zdvižené ruce podél tratě jsou velkým povzbuzením. Na další závod Rally Vysočina se již nyní velmi těšíme a věrné diváky tímto zveme."

Komentářů celkem: 2
22. 6. 2011 11:21
0 0
smajlík Jen tak dál kluci. Moc pěkné průjezdy! Pro diváka pastva pro oči.smajlík
22. 6. 2011 12:02
0 0
Petrášek je střelec, držím mu palce smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!