5. 8. 2005 00:00 − 2729× − 7

Tisková zpráva týmu V-Group Kladno k Rally Agropa Pačejov 20

Po úspěšné stíhací jízdě posádky Jiří Vlček-Zdeněk Jůrka v Blovicích, se celý tým těšil na pokračování sprinterského mistrovství v Pačejově.

Po úspěšné stíhací jízdě v posledních dvou RZ Rally Úslava Blovice,na kterých posádka červeného Peugeotu 206 S 1600 ve složení Jiří Vlček-Zdeněk Jůrka doháněla ztrátu způsobenou zásahem elektronického šotka na 5.RZ, kdy vůz na předlouhých 40 sekund odmítal pokračovat, se celý tým těšil na pokračování sprinterského mistrovství v Pačejově.


„Pačejov mám moc rád – rychlé pasáže, skoky,atraktivní průjezdy vesnic,kde můžeme divákům předvést nějakou tu parádičku.Trať,kterou už znám z předchozích ročníků vyhovuje jak mně tak Karkulce“ liboval si před startem Jirka Vlček,který protentokrát přizval na sedadlo spolujezdce Marynu Omskou.

Cíle byly jasné – udržet za zády smečku Felicií v čele s dravým Minaříkem a zkusit poškádlit trio Peták,Tlusťák,Odložilík.Časy ze závěru Blovic naznačovaly,že je možné se dostat do bitevní vzdálenosti a využít případného zaváhání těchto soupeřů.

„Znám i příjemnější způsoby,jak trávit pěttřicetistupňová vedra“,tvrdila ještě v době seznamovacích jízd Maryna. Zdálo se,že sedadlo spolujezdce,nemůže být víc horké,ale opak byl pravdou.A nemohlo za to tentokrát počasí….

RZ 1 měla být pouhou 3,5 kilometrovou rozcvičkou ve vojenském prostoru s navazujícím průletem mezi rybníky k cíli.A právě tady,po dlouhém,rychlém úseku z lesa na hráz rybníka,v rychlé pravé zatáčce přešel táhlý zvuk vytočené superšestnáctky do krátkého,ale o to intenzívnějšiho rachotu kovošrotu v plném pracovním tempu.“Byl jsem moc rychlý.Asi jsem si přece jen měl alespoň jeden kvalt nechat na později. Ale teď už je na všechny kecy pozdě. Můžu jen slovně zamachrovat, že svou roli pochopitelně sehrála i určitá dávka solidarity k Šínovi s třistašestkou,který už byl napasovaný v prvním stromě. Jsem ale od přírody soutěživý typ,takže já jsem trefil rovnou dva!“ Zasahující sanitka převezla oba členy posádky k vyšetření do nemocnice,kde byly naštěstí vyjma otřesu mozku spolujezdkyně konstatovány hlavně naraženiny a zhmožděniny.Při pohledu na vrak vozu,jehož zadní náprava při nárazu do stromu opustila své místo,přeplachtila silnici,hráz a přistála cca 30 metrů od břehu v rybníce,se chce začít věřit v zázraky.Takhle nějak by asi i v pohádce dopadla Karkulka,kdyby nedorazil myslivec.A to se do téhle nepustil vlk,ale jen Vlček….>


„Chci poděkovat především M. Šínovi, který mě okamžitě vytáhl z vozu, ačkoliv měl svých starostí po své havárii dost a dalším jezdcům a lidem okolo rally,kteří mi volali a měli o nás starost. Je vidět,že je to fajn partička a já se k ní po opravě,na které jsme již začali pracovat brzy zase připojím“ slibuje s elegantním Schranzovým límcem kolem krku Vlček.“Jen se součástí výbavy stane i tlustý červený fix,kterým budeme do rozpisu poznamenávat KOPE…“

Komentářů celkem: 7
5. 8. 2005 13:391
0 0
...ty jo,on to chce snad dávat dohromady...TEDY HODNĚ ZDARU
5. 8. 2005 14:232
0 0
Tohle dávat dohromady???
5. 8. 2005 17:093
0 0
Vypada to že tenhle usek pro peugeoty zaklety, havaroval tam už Kalný s 306 maxi, plus jeste nekdo se 106 chvilku po něm a letos zase dva Peugeoty.Jezeci si pak dělali srandu že oni tam ubirat nemusi ze tam bouraji jen Peugeoty.Hodně štěsti při opravě spíše "renovaci" auta.
Anonym IP:195.39.69.227
5. 8. 2005 19:044
0 0
Škoda přeškoda, toto autíčko se mi moc líbolo a jen sem na tratích čekal kdy mezi těmi feldami pojede ta překrásná 206 ka. Snad se ji ( se zázrakem ) podaří dát brzy do hromady nebo zakoupit novou ... Hondně zdaru Pepino
5. 8. 2005 19:135
0 0
Pánové hodně zdaru a doufám, že se brzy vrátíte zpět. Právě na takové jako jste vy na rally chodím a těm co závodí se občas něco podobného stane. Když by jste jezdili jízdu pravidelnosti, tak by jste pravděpodobně měli auto v pohodě, ale nebavilo by to ani Vás, ani nás. Takže ještě jednou hodně štěstí.
Anonym IP:85.70.79.105
5. 8. 2005 21:336
0 0
Je to asi tak že peugeot néma na tento skok vhodnou napravu jinak si to nedovedu vysvětlit. s podravem Viktor Wagner. p.s. TO Čejda ten někdo se 106 byl Vratislav Kulhánek
Anonym IP:84.244.94.215
6. 8. 2005 16:517
0 0
Hlavně že to přežili,nevěřil jsem že z toho auta vůbec někdo vyleze živej...Nejhorší rána kterou jsem v životě viděl.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!