Krkonošské poháry pro piloty hond Kořistku a Kulajtu

V podhůří Krkonoš se v polovině června uskutečnil třetí díl rallyesprintového šampionátu – 5. Rally Krkonoše.

V podhůří Krkonoš se v polovině června uskutečnil třetí díl rallyesprintového šampionátu – 5. Rally Krkonoše. Oblíbený závod s centrem v Trutnově přilákal na start 119 posádek, které se vydaly vstříc osmi rychlostním zkouškám o celkové délce necelých 74 kilometrů. V početném poli nechyběly ani dvojice se soutěžními speciály připravovanými v dílnách Sparrow racing teamu.

Po dlouhé době reprezentovali zlínskou stáj pouze jezdci se šestnáctistovkovými Hondami Civic VTi, kterými byli Petr Grafek, Robert Kořistka a Jan Kulajta, týmoví mechanici navíc měli v péči vozidlo vypůjčené od Ondřeje Bisahy, za jehož volant se posadil bývalý hokejista Martin Špaňhel.

Nepsaná týmová jednička Petr Grafek, navigovaný Jaroslavem Matějkou, figuroval po třetí rychlostní zkoušce na průběžném druhém místě třídy 9 se ztrátou 17,7 sekundy na Adama Koblihu, do cíle následujícího testu však s nepojízdným autem nedorazil. Jeho odstoupení způsobila poloosa, která se po prasknutí kroužku vytrhla z převodovky.

Svým výkonem překvapili Janové Kulajta s Mastacanem, jejichž třetí příčka v cíli soutěže je zcela zasloužená. Během celého závodu si svoji třetí medailovou pozici s jistotou kontrolovali a dokázali zajet několik velmi pěkných dílčích časů.

Ještě lépe se dařilo posádce Robert Kořistka – Michal Drozd, která sice nedokázala žádný test vyhrát, avšak na cílovou rampu dojela jako druhá nejrychlejší za Koblihou, a to i přes to, že se v první sekci potýkala s drobnými technickými problémy. Na vítěze Kořistkovi nakonec chybělo 48,5 vteřiny.

Po roční pauze se do soutěžního vozidla posadil třiatřicetiletý zlínský hokejový odchovanec a bývalý hráč kanadsko-americké NHL Martin Špaňhel, jemuž rozpis tentokrát četl zkušený Richard Nesvadba. Ačkoliv Špaňhelovi nějakou dobu trvalo, než se dostal do závodního tempa, v cíli mohl být spokojen s pátým místem ve třídě a 64. absolutně.

Náročný program Sparrow racing teamu pokračuje i v těchto dnech, kdy se tým intenzivně připravuje na třídenní Rally Bohemia, která se letos pojede jako kandidátský podnik světového šampionátu. Pod hlavičkou stáje Oldřicha Hrabce pojedou Václav Dunovský (Suzuki Ignis Super 1600), Egon Smékal (Citroën DS3 R3T), Patrik Rujbr (Mitsubishi Lancer EVO X), Daniel Vladyka, Jan Březík, Petr Grafek a Jan Kulajta (všichni Honda Civic 1.6 VTi).

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!