Freddy Loix ve vedení belgické Ypres Rally

Freddy Loix jedoucí v tovární Škodě Fabii Super 2000 je po prvním dni belgické rally suverénně ve vedení.

Freddy Loix jedoucí v tovární Škodě Fabii Super 2000 je po prvním dni belgické rally suverénně ve vedení. Svým soupeřům dnes nedal šanci, zvítězil ve všech šesti rychlostních zkouškách a před druhým Guyem Wilksem na Peugeotu má náskok 37 vteřin. Pro tovární tým Škoda Motorsport přitom nezačala rally vůbec podle jeho představ – následky čtvrteční havárie z shakedownu posádky Kopecký-Starý se projevily bolestmi v oblasti pravé klíční kosti spolujezdce Petra Starého. Pro podezření na její zlomeninu se tým rozhodl ještě před startem soutěže pro odstoupení Kopeckého se Starým.

Barvy továrního týmu tak hájí pouze belgické eso a šestinásobný vítěz Ypres rally Freddy Loix. První den byl pohromou i pro řadu adeptů na pódiové umístění – Neuville na Peugeotu a Mikkelsen na Fabii odstoupili z důvodu poškození vozu již v první erzetě. Dnešních 96 km tak přineslo souboj především Loixe se zbytkem soutěžního pole.

Vedoucí muž Freddy Loix první den komentuje slovy: „Soupeři za mnou šlapou tvrdě na plyn a já musím jet skutečně naplno. Vím, že již spousta favoritů nejede, to mě trochu mrzí. Zejména je mi líto týmových kolegů, přeji Petrovi brzké uzdravení, ať se opět potkáváme na trati. Zítra nás čeká dlouhý den se spoustou kilometrů, závěr pojedeme na světlech, bude to určitě ještě moc zajímavé.“

Ypres Rally pokračuje zítra 12 rychlostními zkouškami a 192 kilometry a končí těsně před půlnocí.

Komentářů celkem: 1
25. 6. 2011 22:41
0 0
No to se nedivím že je Fast Fredy první, když ho poponáší vrtulníkem smajlík Parádní fotky od pana Luska. smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!