30. 6. 2011 02:17 − 6687× − 2

Průvodce po Rally Bohemia

Máme pro vás detailně zpracovaného průvodce po rychlostních zkouškách Rally Bohemia.

Rally Bohemia patří jednoznačně vedle Barum Rally Zlín k vrcholům české rally. Jedni fanoušci budou prosazovat raději Bohemku díky svým krásným tratím, druzí Barumku kvůli tomu, že se jede jako součást IRC. Ti skuteční fanoušci si ale užijí obě soutěže, které jsou domácím motoristickým zlatem. Rally Bohemia se letos jede navíc jako "aplikační" podnik Mistrovství světa a na přípravě je to pořádně znát. Už tradičně má Rally Bohemia téměř dokonalý divácký servis a když píši téměř dokonalý, tak k dokonalosti snad jen chybí rozvážení diváků po trati rychlostních zkoušek a usazení je na židličky k „mlíku“. Žádná jiná soutěž totiž nemá tak ucelenou nabídku pro diváky, jak se seznámit s tratěmi RZ ještě před startem rally.

Kompletního rally průvodce, včetně map ve velkém rozlišení, startovní listiny a dalších informací, můžete stáhnout v magazínu Sport Motor News ZDE:

I přesto všechno a možná i právě kvůli tomu, jsem se rozhodl, že stejně jako každý rok tyto informace jen pospojuji dohromady a přidám pár vlastních postřehů do diváckého průvodce, který se vám může hodit.

K soutěži jako takové není až tolik co dodat. Jede se jako kandidátský podnik MS, proto je důvodné očekávat důsledná bezpečnostní opatření a zajištěné divácké zóny, jako to známe z evropských světových rally. Pamatujte na to při sestavování vašeho časového harmonogramu a raději počítejte s méně přejezdy mezi rychlostními zkouškami. Vyplatí se to i kvůli tomu, že mezi některými rychlostními zkouškami pojednou „rally legendy. Jejich přesný harmonogram najdete níže.

Samotné rychlostní zkoušky doznaly oproti létům předchozím jen minimum změn, proto ti, kteří soutěž navštívili vloni, budou přesně vědět, o čem v našem diváckém průvodci píšeme. Vypuštěna byla jen rychlostní zkouška v centru Mladé Boleslavi, kterou ale nahradil jiný test v ulicích města s názvem „Super SS – Mladá Boleslav“ podle stejnojmenného obchodního centra nedaleko areálu Škody Auto a.s. a autobusového nádraží. Divácká zkouška nemůže na žádné pořádné rally chybět a boleslavští se třeba chtěli inspirovat nezapomenutelnou atmosférou, kterou má RZ na „autobusáku“ ve Zlíně, že i oni poslali soutěžní vozy mezi nástupní ostrůvky nádraží a obrubníky městských ulic. Uvidíme, jak se jim jejich snaha vyplatí. Ostatní RZ jsou téměř beze změn, kromě letitého testu Vinec, který se oproti loňsku jede v protisměru. Jen malá poznámka na závěr, protože v minulosti jsem se setkal s jedním dotazem, proč v našem popisu používám označení např. „SS 9 Sosnová“. Není to z důvodu k náklonnosti k jistým nechvalně proslulým vojenským jednotkám, ale označení SS (special stage) v zahraničí znamená to stejné jako RZ (rychlostní zkouška). A protože pořadatelé Rally Bohemia usilují o vstup do MS, tak jejich harmonogram odpovídá světovým standardům, a tak i my budeme v tomto průvodci používat označení SS, abychom všichni věděli, o čem mluvíme.

Během celé soutěže dbejte pokynů pořadatelů a myslete na svou bezpečnost. Motorsport může být nebezpečný!!!

  • oficiální stránky soutěže
  • časový harmonogram
  • časový harmonogram "HISTORIC SHOW"
  • seznam přihlášených posádek
  • seznam přihlášených posádek "HISTORIC SHOW"
  • mapy v plném rozlišení + mapy v GOOGLE EARTH
  • servis – pro obě etapy umístěn v Mladé Boleslavi proti budově vedení Škody Auto na třídě Václava Klimenta (mezi muzeem Škody Auto a velkým kruhovým objezdem směrem na Českou Lípu)

    Pro zobrazení mapy I. etapy Rally Bohemia v plném rozlišení klikněte ZDE

    Pro zobrazení mapy II. etapy Rally Bohemia v plném rozlišení klikněte ZDE



    Shakedown (část RZ Vinec)

    Čas: 10:30 – 13:30

    start: Malé Horky (50°24'0.894"N, 14°49'36.752"E)

    cíl: Strenice (50°23'30.788"N, 14°48'57.359"E)

    Stejně jako všechny ostatní soutěže MMČR, tak i Rally Bohemia letos pro účastníky musela připravit testovací rychlostní zkoušku, shakedown. Boleslavští k tomuto účelu celkem logicky využili část tratě rychlostní zkoušky „Vinec“, která se nachází nejblíže Mladé Boleslavi, kde bude umístěn servis. Pro diváky se tak nabízí další možnost vidět soutěžní vozy v plném tempu na trati a to dokonce v místech, kam se při rally samotné dostanou jen stěží. Shakedown se pojede ve stejném směru jako RZ Vinec, ale jen po její části. Start bude za obcí Rokytovec a cíl nad Strenicemi, před známým pravím odbočením u křížku.


    Mapa I. etapy Rally Bohemia


    SS1 Super SS Mladá Boleslav

    Čas: 20:00

    start: Mladá Boleslav (50°25'34.769"N, 14°55'23.480"E)

    cíl: Mladá Boleslav (50°25'20.164"N, 14°54'33.383"E)

    Divácká a zahajovací rychlostní zkouška v Centru Mladé Boleslavi. Zatím přesně nedokážeme odhadnout, jak atraktivní podívanou tato trať nabídne, ale nejrůznějších vracáků a prudkých odbočení zde bude nespočet. Diváci si tak jistě místo vyberou a jezdci zahajovací rychlostní zkoušku mezi obrubníky, kde se dá jen ztratit, nějak přetrpí. Protože se bude jednat o klasickou městskou rychlostní zkoušku, bude zde jistě problém s parkováním. Pořadatelé ale pro diváky připravili možnost parkování na nedalekých záchytných parkovištích, odkud je až k "mlíku" přivezou autobusy. Jízdní řád a další informace o autobusovém spojení najdete ZDE:


    SS 2/5 Bzí

    Čas: 9:09, 13:14

    start: Splzlov (50°39'28.007"N, 15°12'56.182"E)

    cíl: Alšovice (50°41'1.605"N, 15°14'18.348"E)

    Onboard video SS 2/5

    Technicky náročná, divácky ale obtížně přístupná rychlostní zkouška. Pořadatelé divákům doporučují ke sledování Rally Bohemia využít spíše následující rychlostní zkoušky Smržovka a Šumburk. Rychlostní zkouška Bzí startuje nedaleko obce Splzov mezi Malou Skálou a Železným Brodem ve stoupání na Huntířov. Hned ale pěknou pravou kosou D201 přístupnou od Skuhrova odbočuje do stoupání k obci Bzí po úzkém asfaltu. Toto místo je možné doporučit jako divácké, je zde však jen omezený prostor pro stání diváků.


    Divácké místo D201

    Obcí Bzí se RZ protáhne po úzkých silničkách, odbočí do úzkého mezi domy a po velmi úzké a uskákané silnici nejprve klesá a následně stoupá doslova horskou cestou s krásnou scenérií až k obci Veselí. Pro turisticky založeného fanouška velmi hezký úsek přístupný před startem RZ po loukách a polích z diváckého místa D202 proti směru RZ. Po hřebenu se následně trať dostane do obce Chlístov, kde v diváckém místě D202 odbočí vlevo. Toto divácké místo ale příliš atraktivní není a auto se tu divákům jen mihne v dálce mezi domy ! Po úzké komunikaci pak RZ pokračuje až do obce Těpeře, kde se rychlou levou zatáčkou napojí na hlavní silnici od Železného Brodu. Opět se zde jedná o nezajímavé divácké místo.


    Divácké místo D202

    Na okraji Těpeře RZ odbočí vpravo a znovu rychlým technickým úsekem stoupá až do obce Alšovice, kde po projetí několika těžkých zatáček následuje cíl RZ.


    SS 3/6 Smržovka

    Čas: 9:30, 13:35

    start: Vrkoslavice (50°42'36.37"N, 15°11'38.831"E)

    cíl: Lučany nad Nisou (50°44'15.607"N, 15°13'39.437"E)

    Onboard video SS 3/6

    Velmi hezká rychlostní zkouška Smržovka na Liberecku se do programu Rally Bohemia vrátila loni a to hned úspěšně. Soutěžáci si trať pochvalovali stejně jako diváci, kteří si našli dost atraktivních diváckých míst. Bohužel startuje až za divácky velmi vděčným skokem na okraji Vrkoslavic. Hned po startu následuje hodně těžká série zatáček, která končí pravým odbočením na křižovatce v diváckém místě D301 přístupným od Jablonce.


    Divácké místo D301

    Rychlostní zkouška dále stoupá rychlým úsekem po kvalitním asfaltu až ke křižovatce směrem na Horní Černou Studnici, kde prudce odbočí vlevo a pokračuje až do diváckého míst D302, kterým je ne příliš atraktivní rychlá levá zatáčka. Toto DM opět k návštěvě nedoporučuji.


    Divácké místo D302

    Velmi rychlým úsekem v klesání RZ dále pokračuje až do Nové Vsi nad Nisou, kde v diváckém místě D303 odbočí vpravo na účelovou komunikaci.


    Divácké místo D303

    Hezkým diváckým místem je pravé odbočení na křižovatce po rychlém příletu D304, které je přístupné z Nové Vsi.


    Divácké místo D304

    Zde začíná rychlostní zkouška stoupat náročnými serpentinami širokými na jedno auto až do diváckého místa D305, kterým je velmi hezká levá kosa od Horní Černé Studnice. Zde se jedná o pěkné divácké místo, které lze rozhodně doporučit. Zajímavá je i série serpentin pod tímto DM, která je před startem RZ přístupná a kde mělo v loňském roce mnohou soutěžních vozů problémy.


    Divácké místo D305

    Dál následuje jezdecky velmi hezký technický úsek kolem chaloupek ve Smržovce, zakončený prudkým sjezdem k hlavní silnici ve Smržovce, kterou soutěžní vozy pouze rychle přejedou. Toto místo není doporučené jako divácké. Naopak doporučené divácké místo D306 je levé odbočení v horní části Smržovky.


    Divácké místo D306

    Rychlým úsekem se zrádnými zatáčkami se rychlostní zkouška dál dostane až do diváckého místa D307, kterým je pravé odbočení u autobusové točny po prudkém náletu a intenzivním brzdění.


    Divácké místo D307

    V zápětí se rychlostní zkouška protáhne kolem pramene Nisy a technickým lesním úsekem se dostane až na okraj Lučan nad Nisou, kde je v pravém odbočení D308 těsně před cílem poslední možnost vidět soutěžní vozy na trati RZ Smržovka.


    Divácké místo D308


    SS 4/7 Šumburk

    Čas: 10:01, 14:06

    start: Velké Hamry (50°42'44.732"N, 15°19'10.38"E)

    cíl: Haratice (50°42'21.627"N, 15°20'4.112"E)

    Onboard video SS 4/7

    Rychlostní zkouška Šumburk se v minulosti už několikrát jela v různých podobách nebo jako součást testu „Navarov“. Loni byla tato RZ v prvním průjezdu pro diváky zrušena, protože nebylo možné je dostat do bezpečných prostor. Pořadatel se ani letos nebude bránit zrušení RZ, proto dbejte vždy o svou bezpečnost a poslouchejte pokynů pořadatele, jinak dojde ke zrušení RZ !!!

    V tomto roce zkouška startuje na okraji Velkých Hamrů, kde je hned v prostoru startu divácké místo D401, kde lze pohodlně sledovat start do rychlostní zkoušky a následnou rychlou levou zatáčku.


    Divácké místo D401

    Trať dále stoupá po úzké uskákané komunikaci do Bohdalovic, kde opět začne velmi prudce klesat po velmi úzké silnici lesem ve srázu nad řekou až k Tanvaldu. Rychlým úsekem po vrstevnici se dostaneme až do diváckého místa D402, kterým je rychlé pravé odbočení po velkém brzdění na sídlišti v Tanvaldu. Příjezd do Tanvaldu po silnici č. 10


    Divácké místo D402

    Trať dále stoupá náročnými zatáčkami směrem na Český Šumburk, z nichž některé jsou dobře přístupné pěšky z Tanvaldu. Poslední zatáčku ve stoupání lze doporučit k návštěvě. Je dobře pěšky přístupná z Tanvaldu.


    Serpentina nad Tanvaldem

    Jezdecky extrémně náročný, ale pro diváky velmi špatně přístupný, je úsek kolem Českého Šumburku přes Rejdice až nad Zlatou Olešnici, kde můžeme po velmi rychlém náletu sledovat pravé odbočení z hlavní silnice na účelovou komunikaci v diváckém místě D403. Nedaleko před tímto diváckým místem loni havaroval Polák Kuzaj se svou Škodou Fabia S2000.


    Divácké místo D403

    Následuje pěkný přehledný úsek vedoucí po pastvinách nad Zlatou Olešnicí. Tento přehledný úsek lze rozhodně doporučit k návštěvě a sledování RZ. Trať prudce odbočí v pravé kose v D404 a po průjezdu zemědělské usedlosti pokračuje technicky náročným klesáním až do cíle nad Haraticemi.


    Divácké místo D404


    SS 8 Vinec

    Čas: 16:48

    start: Vinec (50°23'47.908"N, 14°52'31.847"E)

    cíl: Skalsko (50°25'52.204"N, 14°45'23.722"E)

    Onboard video SS 8

    Letos v protisměru oproti loňskému roku. Klasika mezi Mladoboleslavskými rychlostními zkouškami, jejíž zrádný asfalt klouže místy i za sucha. Start je umístěn hned za mostem přes řeku Jizeru. Ke startu bude umožněn přístup divákům, ale nedostanou se už dále po trati pod viadukt. I vstup na železniční viadukt za startem bude přísně zakázán !!!


    Prostor startu u řeky Jizery

    Hned po startu RZ jsou serpentiny ve stoupání do horní části Vince. Následuje poměrně rychlý úsek na širokém asfaltu směrem na Rokytovec, kde silnice nejprve klesá do údolí, a následně rychlým úsekem stoupá až do obce Rokytovec, kterou soutěžící rychle projíždí několika pravoúhlými zatáčkami a v DM 501 odbočují zde vlevo na konci obce. Nejedná se ale o příliš zajímavé místo pro diváky.


    Divácké místo D501

    Trať RZ dále prochází Malými Horkami a za nimi v klesání odbočuje na divácky nepříliš zajímavém místě vpravo na hlavní silnici směrem na Strenice.

    Ve Strenicích čeká na jezdce nejprve levé široké odbočení v klesání, a následně za mostkem pravé do úzkého. Nejedná se ale o divácky příliš atraktivní místa. Ze Strenic RZ stoupá prudkou levou zatáčkou na poměrně kvalitním asfaltu a dostává se do diváckého místa, kterým je pravé pravoúhlé odbočení u křížku D504 po rychlém příjezdu a s rychlým odjezdem mezi pole.


    divácké místo D504 (příjezd od Bezna)

    Následuje letecký a velmi rychlý průjezd mezi poli přes Niměřice a příjezd do dalšího diváckého místa D505. Jedná se o další pravoúhlé, pravé odbočení po velmi rychlém úseku a bude se zde velmi intenzivně brzdit.


    divácké místo D505 (příjezd od Bezna)

    Za diváckým místem následuje sjezd s mnoha zrádnými serpentinami do Dolního Cetna. V obci Dolní Cetno se RZ nejprve protáhne kolem bývalé továrny přes mostek a dostane se pravou zatáčkou do známého diváckého místa D506 na kostkách, kde trať prudce zahne vlevo. Na kostkách to bude jistě klouzat, a tak nebude nouze o atraktivní průjezdy. Toto místo můžeme doporučit.


    divácké místo D506 (příjezd od Katusic)

    Z Dolního Cetna následuje úsek po kvalitním asfaltu rychlými zatáčkami až k pivovaru v Podkováni, kde kdysi po nedobrždění otevřel bránu pivovaru Jožka Béreš. Zde se dá shlédnout levé odbočení v D507 na most. Na tomto místě je ale jen omezené množství míst pro diváky.


    Divácké místo D507 Za Podkování následuje rychlá serpentina ve stoupání a až do Skalska kluzký asfalt. Po nájezdu do Skalska čeká na soutěžící nejprve levá zatáčka kolem svodidel na hrubém asfaltu a následně příjezd do prudké pravé zatáčky mezi svodidly, což je další divácké místo D508.


    divácké místo D508 (příjezd od obce Boreč, nebo Kluky)

    V úseku z diváckého místa do cíle je klesání serpentinou v úzkém a mezi domky po uskákaném asfaltu, ale bez možnosti přístupu diváků. Následuje cíl rychlostní zkoušky.


    SS9 Česká Lípa – Super SS Sosnová

    Čas: 18:00

    start: Sosnová (50°39'31.426"N, 14°32'18.915"E)

    cíl: Sosnová (50°39'31.426"N, 14°32'18.915"E)

    Paralelní okruhová rychlostní zkouška na rallycrossovém okruhu v Sosnové u České Lípy se letos pojede trochu jinak, než jak byli diváci zvyklí. Doporučujeme shlédnout obrázek tratě rychlostní zkoušky, ze kterého vám bude více jasné. Každopádně nebude chybět uměle vytvořený skok na šotolině a průjezd šotolinovým „joker lapem“ a spojky pro motardy. V Sosnové lze dění na trati sledovat pohodlně z bezpečí tribun, odkud je vidět celá asfaltová část okruhu a větší část šotolinové partie. Určitě stojí za doporučení navštívit tuto rychlostní zkoušku. Jedná se o atraktivní podívanou a například pro rodinu s dětmi, či přátele, kteří nejsou úplně nadšenci rallyové turistiky, je to ideální příležitost, jak vidět soutěžní auta jako na dlani a v bezpečí. V Sosnové je navíc připraven bohatý doprovodný program včetně drift show a ukázky historických okruhových vozidel a formulí.



    Mapa II. etapy Rally Bohemia


    SS 10/13 Chloudov

    Čas: 9:08, 13:08

    start: Líšný (50°38'41.42"N, 15°12'38.148"E)

    cíl: Dlouhý (50°37'25.352"N, 15°15'13.848"E)

    Onboard video SS 10/13

    Start rychlostní zkoušky je letos opět ve velmi prudkém stoupání kolem rodinných domků v Líšném. Trať stoupá po úbočí ze zatáčky do zatáčky až nad Líšný. Úzký a technicky náročný úsek pokračuje mnoha těžkými zatáčkami ve stoupání až ke křižovatce na Prosíčkách v D701, kde na širokém asfaltu odbočí vlevo.


    Divácké místo D701

    V tomto diváckém místě mohou přihlížející stát na svahu nad zatáčkou a pěkně a bezpečně sledovat průjezdy soutěžních vozů. Následuje krásný technický úsek přes obec Vrát a klesání s mnoha zatáčkami k dalšímu diváckému místu D702 Chloudov pod obcí Koberovy.


    Divácké místo D702


    Divácké místo D702 nad silnicí

    Jedná se o přejezd hlavní silnice, který tvoří jedna dlouhá levá zatáčka, na prachu a následné divácky přehledné serpentiny ve stoupání, kdy lze z těchto míst sledovat i zatáčky na protější straně údolí. Dalšími pěknými serpentinami RZ vystoupá až nahoru nad Chloudov. Před Chloudovem se ještě RZ zavrtí několika zatáčkami a je tady cíl před obcí Dlouhý.


    SS 11/14 Návarov

    Čas: 9:33, 12:33

    start: Železný Brod (50°38'39.957"N, 15°16'6.185"E)

    cíl: Zlatá Olešnice (50°42'5.648"N, 15°20'43.863"E)

    Onboard video SS 11/14

    Legendární rychlostní zkouška procházející Návarovským údolím. V tomto roce je RZ zkrácena o loňský úvodní a hodně rozbitý úsek, kde například loni skončila v lese Škoda Fabia S2000 Pavla Valouška. Start je na širokém asfaltu nad Železným Brodem a trať pak pokračuje ve stoupání ze zatáčky do zatáčky, přes obce Střevelná a Jirkov. V Radčicích trať rychlostní zkoušky po velkém náletu z kopce odbočí v D801 kolem stromu doprava a hned zase doleva a opět začne stoupat směrem na Jílové.


    Divácké místo D801

    V Jílovém ještě soutěžní vozy odbočí mezi domy doleva a rychle mezi stromy do známého diváckého místa D802 u hlavní silnice E 65 nad Držkovem.


    Divácké místo D802

    V diváckém místě mohou přihlížející dobře sledovat prudké brzdění a pravé odbočení. Je zde dostatek parkovacích míst. Toto místo lze také zvolit jako výchozí bod k pěšímu výletu do Návarovského údolí k železnému mostu, kam bude ale přístup umožněn pouze před startem rychlostní zkoušky a nebo vlakem. Ve sjezdu do údolí čeká ještě na soutěžní vozy odbočení v klesání doleva přes hranu a trať dále prudce klesá až k prvnímu mostu v Návarově, tentokrát železničnímu. Šířka mostu je právě tak na jedno auto a předchází mu prudké brzdění. Nájezd i výjezd z mostu tvoří prudká levá zatáčka, která dále přechází do pravé a znovu do levé zatáčky.


    Divácké místo Návarov

    Touto serpentinou na drolícím se hrubém asfaltu v klesání se trať dostane k dalšímu železnému mostu, který překlenuje údolí říčky Kamenice. Na výjezdu z mostu to auta trochu nakopne a hned musí zatočit do pravé a následné levé zatáčky. Jedná se opravdu o velmi pěkné místo, které patří k tomu nejlepšímu, co na tratích RZ v České republice máme. Diváci, kteří by chtěli sledovat Návarovskou klasiku mají možnost sem přijet před uzavřením trati a auta odstavit u zastávky ČD, případně sem dojít pěšky, a tou třetí, lehce kuriózní variantou, je přijet sem vlakem ČD.

    Jízdní řád a popis cesty vlakem do Návarovského údolí

    Stoupání z Návarovského údolí vede po hodně rozbitém asfaltu do prudkého kopce s mnoha ostrými zatáčkami až k odbočení u zámečku, které je rychlé a přes hranu. Tento úsek často využívá pro testování tým Škoda Motosport.


    Divácké místo D804

    Další úsek je rovněž na rozbitém a uskákaném asfaltu až k mostku a odbočení doleva směrem nahoru na Zlatou Olešnici. I dál čeká na soutěžní jezdce nespočet těžkých zatáček a stoupání do cíle před Zlatou Olešnicí. Povrch celého stoupání s mnoha protahováky tvoří uskákaný a rozbitý asfalt.


    SS 12/15 Sychrov

    Čas: 11:23, 14:23

    start: Malá Skála (50°38'37.897"N, 15°11'38.968"E)

    cíl: Sychrov (50°37'35.521"N, 15°5'54.852"E)

    Onboard video SS 12/15 part 1

    Onboard video SS 12/15 part 2

    Dlouhá a náročná rychlostní zkouška, která patří k perlám Rally Bohemia. Startuje se ve stoupání na okraji Malé Skály a hned po sobě následují dvě divácká místa D901 a D902, kterými jsou pěšky přístupné přehledné serpentiny ve stoupání směrem na Sněhov.


    Divácké místo D901


    Divácké místo D902

    Příjezd do Malé Skály po silnici 10 od Turnova či Železného Brodu Po velkém stoupání následuje rychlé levé odbočení v D903 na Filkách, kde se trať napojí na silnici Turnov – Jablonec.


    Divácké místo D903

    Po pár stovkách metrů trať opět odbočuje a začíná pěkným náročným úsekem s těžkými zatáčkami klesat až do Pulečného. Na začátku ale odbočí vlevo a po okraji Pulečného se trať dostane úzkou komunikací do diváckého místa D904. Příjezd do D904 od Rychnova u Jablonce směrem na Frýdštejn.


    Divácké místo D904

    Zde prudce odbočí vlevo a začne alejí staletých stromů serpentinami stoupat až na hřeben k obci Anděl Strážce, kde prudce odbočí vpravo na hřeben. Do tohoto pravého odbočení bude z bezpečnostních důvodů zamezen přístup divákům od spodní křižovatky nad Frýdštejnem, kde bude přístupová cesta střežena Policií ČR!!! Rychlým a přehledným úsekem na hřebeni (na hřeben se lze vydat pěšky z DM 905), kde lze sledovat dlouhý úsek, začne trať několika pěknými zatáčkami klesat k diváckému místu D905 nad Pelíkovicemi. Příjezd do D905 od Rychnova u Jablonce.


    Divácké místo D905 nad křižovatkou proti směru RZ


    Divácké místo D905

    Zde je možné vidět napojení na hlavní silnici s hranou a také přehledný úsek v klesání k DM. Po průjezdu Pelíkovicemi a následuje klesání se serpentinami ve velmi pěkné obci Radoňovice a náročné rozbité klesání do Hodkovic nad Mohelkou, kde trať po průjezdu úzkým železničním podjezdem nejprve prudce odbočí vlevo na most a znovu vlevo. Následně trať pokračuje mezi domy na náměstí. Zde se nachází divácké místo D906, kterým je ostrá levá zatáčka mezi domy. Letos nedojde k objetí historické kašny na náměstí ! Příjezd do Hodkovic nad Mohelkou po silnici R 35.


    Divácké místo D906

    Po průjezdu úzkých místních silniček Hodkovic následuje rychlý průjezd březové aleje s rychlým skokem v pěšky dostupném diváckém místě D907. Přístup do diváckého místa D907 bude umožněn pouze před startem rychlostní zkoušky !


    Divácké místo D907

    Po úzké kvalitní komunikaci se trať dostane přes Sedlejovice následným rychlým úsekem mezi poli s těžkými zatáčkami až k obci Vrchovina, kde v diváckém místě D908 odbočí vlevo mezi ploty.


    Divácké místo D908

    Následuje klesání s těžkými zatáčkami před obcí Třtí a rychlé levé napojení na hlavní silnici v D909.


    Divácké místo D909

    Po odbočení u mostu a následném úseku mezi poli se soutěžní posádky dostanou do obce Radostín, kde je čeká náročný přejezd přes železniční most a serpentina v klesání na výjezdu z obce směrem k Sychrovu. V údolí pod zámkem po přejetí mostu přes potok čeká na jezdce pravý vracák a trať začíná v úzkém stoupat až k zámku, kde je po průjezdu branou na okraji parku připravené divácké místo D910 s následnou levou zatáčkou do cíle. Příjezd a parkování u zámku Sychrov.


    Divácké místo D910


    Věřím, že vám takto sestavený průvodce pomůže vybrat si atraktivní a bezpečné místo pro sledování Rally Bohemia.

    Komentářů celkem: 2
    30. 6. 2011 12:031
    0 0
    na diváckém místě D404 vždycky v RBR vylítnusmajlík
    30. 6. 2011 15:552
    0 0
    Spik: Tak se tam běž podívat, jak to jezdí profíci. Je to výborné místo! Já si tam v RBR dávám velký pozor.
    Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

    Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
    Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!