28. 6. 2011 20:41 − 2730× − 10

RallyAnalytics.com startuje

Před čtyřmi měsíci měl Radek Domín, český jezdec hobby rally, nápad.

Před čtyřmi měsíci měl Radek Domín, český jezdec hobby rally, nápad.

Ten nápad byl postavit na Internetu jedinečnou analytickou platformu, díky které budou moci jezdci hobby rally soutěžit jako profesionálové, ale v mezích svých amatérských rozpočtů.

Dneškem se jeho nápad stává skutečností a na trh přichází první komerční verze RallyAnalytics, nový, vzrušující nástroj pro jezdce hobby rally po celém světě.

Hobby rally je amatérský automobilový sport pro nadšence, kteří si touží splnit svůj sen – jezdit rally i přes to, že si nemohou dovolit profesionální vybavení. Česká republika má kolem tří tisíc aktivních jezdců a po celém světě je jich na milion.

"Lidé sledují v televizi jezdce vrcholové rally jako Petera Soldberga, Sébastiena Loeba a Kena Blocka a chtějí se jim přiblížit," říká Domín, zakladatel RallyAnalytics. "Naše platforma jim to umožní."

Celý systém stojí na mobilním telefonu, který sbírá závodní data během soutěže, a na sofistikované analytické platformě na webu (www.rallyanalytics.com), která data přijímá a zpracovává.

Řadíte efektivně? Brzdíte příliš pozdě? Kde ztrácíte čas na soupeře? RallyAnalytics odpoví na tyto a mnoho dalších otázek prostřednictvím snadno čitelných grafů, a to jak během soutěže – pomocí přenosu dat v reálném čase – tak i po ní.

Většina dat může být analyzována odděleně, nebo vztažena k příbuzným ukazatelům, k předchozím výkonům jezdce, ale i k výkonům soupeřů.

Po čtyřech měsících vývoje a beta testování se RallyAnalytics se může pochlubit více jak 50 registrovanými uživateli a kapacitou sledovat více jak dvacet výkonnostních ukazatelů – od rychlosti, otáček motoru a pozice plynového pedálu, až po zátěž motoru, tlak v sání a teplotu chladící kapaliny.

Jedinečnost řešení RallyAnalytics spočívá v použití běžného mobilního telefonu pro sběr závodních dat a v přesunutí veškeré analytiky na web.

Uživatel tak nemusí investovat desetitisíce korun do drahých systémů sběru dat a softwarových nástrojů. Stačí mu pouze iPhone nebo Android telefon s nainstalovanou mobilní aplikací RallyAnalytics a připojení na Internet.

Pokud uživatel stojí o hlubší analýzu, může si ještě přikoupit jednoduchý kabel, který zajistí komunikaci mezi telefonem a řídící jednotkou vozu.

Jediné, za co tak uživatel platí, je možnost nahrávat nová data na server RallyAnalytics, což stojí 600 Kč (€25) měsíčně. Vše ostatní – ať už se jedná o analýzu dat, nebo možnost sledovat aktivitu ostatních uživatelů – je zdarma.

Všichni noví uživatelé mají měsíc testování zdarma. A ti, kteří se zaregistrují do konce roku 2011 a rozhodnou se pokračovat, zaplatí během prvních tří měsíců placených služeb jen 240 Kč za měsíc.

O zakladateli RallyAnalytics

Pro Radka Domína, 28, je hobby rally další způsob, jak testovat hranice svých možností. Již létal na ultralightu, skákal s padákem, stále leze po skalách a je také členem dobrovolné záchranné jednotky.

Hobby rally se věnuje od roku 2008. Od té doby vystřídal tři auta, tři spolujezdce, čtyřikrát stál na stupních vítězů a dvakrát se naboural, z toho jednou vážně.

Stal se i zdatným automechanikem – motor, který dříve páčil z auta tři dny, má dnes venku za hodinu – a trošku filozofem. “Co z toho mám?” říká Domín. “Tahle otázka asi napadne každého soudného člověka. Čtvrt miliónu korun v investicích do vozu, přes tisíc hodin práce a relativně velké objektivní riziko vážného úrazu, případně smrti. Koníček ale není věc výdělečná. A lidské touhy – jako je ctižádost, potřeba porovnání se s ostatními a touha po poznávání nových věcí – jsou nevyzpytatelné.“

Domín, product engineering manager ve Skype Czech Republic, zjistil na konci roku 2009, že může využít data z GPS a akcelerometru ve svém iPhonu ke zlepšování své jezdecké výkonnosti. Postavil a otestoval prototyp, ale nepřemýšlel nad komerčním využitím až do letošního února, kdy s konceptem pro RallyAnalytics vyhrál soutěž o nejlepší start-up na ipo48, pražské víkendové konferenci propagující internetovou inovaci.

Na RallyAnalytics s Domínem pracují dva kolegové ze Skype, bývalý dopisovatel pro americký týdeník TIME a české vývojové centrum Sathea.

O RallyAnalytics

RallyAnalytics je jedinečná analytická platforma, díky které mohou jezdci hobby rally soutěžit jako profesionálové, ale v mezích svých amatérských rozpočtů.

Řadíte efektivně? Brzdíte příliš pozdě? Kde ztrácíte čas na soupeře? RallyAnalytics odpoví na tyto a mnoho dalších otázek prostřednictvím snadno čitelných grafů, a to jak během soutěže – pomocí přenosu dat v reálném čase – tak i po ní.

Většina dat může být analyzována odděleně či vztažena k příbuzným ukazatelům, k Vašim předchozím výkonům i k výkonům Vašich soupeřů.

Komentářů celkem: 10
28. 6. 2011 22:071
0 0
Dlouho nebylo o Tobě slyšet myslel jsem ,že jsi tuto myšlenku pustil k vodě a ejhle už máš po Beta verzi přeji hodně úspěchů a asi si pořídím I Phone jdu se kouknout na ty stránky smajlíksmajlík
jac
28. 6. 2011 23:082
0 0
Fandím každému dobrému nápadu a lidem šikovným...za mne velký smajlík
29. 6. 2011 18:033
0 0
Tohle zní fakt dobře
29. 6. 2011 18:194
0 0
Super nápad a pro amatéry učitě skok dopředu, ale...... ty drahé SW programy nestojí takovou motyku jen proto že je to nějaká značka. Vždy jsem byl skeptický ohledně věcí které stojí mnohonásobně méně než věci které se používají za obrovské penéze, nicméně, zkusím a uvidím.
29. 6. 2011 19:405
0 0
A já sto let za opicama ani nemám ten odpovídající "debil"smajlík.Kupodivu mi to nechybísmajlík.Jasné,mladým to pomůže a staré nepředělášsmajlík
29. 6. 2011 19:546
0 0
hujer, klídek, telefonem se má telefonovat. Jsem rád, že nejsem sám, kdo se tím řídí smajlík
30. 6. 2011 19:037
0 0
Děkujeme za podporu. Pokud by chtěl někdo RallyAnalytics vyzkoušet a neměl zrovna vhodný telefon, nebo jistotu že bude kabel s autem fungovat, tak všechno můžeme po domluvě zapůjčit. Nejlevnější vhodný Android telefon dneska stojí do 3 tisíc, takže ani to není žádná velká investice.
30. 6. 2011 19:428
0 0
radek.domin:A jak by bylo možno si už nahrané veličiny prohlédnout třeba na netu bez nutnosti registrace?Já žádné veličiny dodávat nebudu,jen bych chtěl sem tam něco porovnat.Je taková možnost?
30. 6. 2011 21:329
0 0
Ano, možnost analyzovat záznamy jiných uživatelů, nebo sledovat Live Streaming v případě že ho zrovna někdo používá je k dispozici a je zdarma. Pokud se zaregistrujete (bez nutnosti platit poplatek), získáte možnost tvořit vlastní nastavení analytických pohledů.
1. 7. 2011 01:5310
0 0
Novej pamatuje ještě telefon na kličku.smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!