Lubomír Minařík vítězem posledního závodu Clio Cupu

Lubomír Minařík s Janem Ryšánkem byli nejrychlejší posádkou ROPRO Clio R3 Czech Trophy na Rally Hustopeče.

Lubomír Minařík s Janem Ryšánkem byli nejrychlejší posádkou ROPRO Clio R3 Czech Trophy na Rally Hustopeče. Jejich bíločervený Renault Clio R3 dojel do cíle na šestnáctém místě absolutní klasifikace a druhém ve třídě 5 kam atmosférická dvoukolka s dvoulitrovým motorem patří. Položili jsme proto po seznamovacích jízdách Rally Bohemia jezdci několik otázek.

Jak proběhly seznamovací jízdy na Rally Bohemia?

Seznamovací jízdy na Bohemku máme za sebou a vše proběhlo bez problémů. Bohemka má jedny z nejnáročnějších tratí a i přesto, že jsem z Moravy a Barumka je domácí podnik velkého mistráku, tak musím říct, že tady jsou asi nejtěžší tratě u nás. Barumka má ale zase bezkonkurenční atmosféru.

Jaké byste si přáli počasí?

Teď se tady počasí tak trošku honí, a není jasné, jak během soutěže bude. Pokud bych si ale mohl přát, tak raději sucho.

Jaký byl poslední závod v ROPRO Clio R3 Czech Trophy Rally Hustopeče?

Výsledek samozřejmě pěkný, ale ze začátku jsme se trochu rozjížděli a měli pomalejší nástup. Ty časy z páteční etapy tomu odpovídaly. Na Valašce jsme odstoupili na technickou závadu a v Krumlově jsme nestartovali vůbec. V sobotu už jsme za to v Hustopečích trochu víc vzali a bylo to znát. S výsledkem a vítězstvím v Clio R3 Cupu jsem samozřejmě spokojený a jsem rád, že se nám to podařilo.

Jak se vám závodí v ROPRO Clio R3 Czech Trophy?

Tenhle pohár je skvělá myšlenka a je to pro nás pro soutěžící příjemné být součástí takového poháru. Zatím není moc velká konkurence, ale to by se mělo zlepšit. Třeba už teď na Bohemce bude aut více, a přijedou i Poláci, tak to vítám.

Jaké je závodění s Renaultem Clio R3 v porovnání s jinou technikou?

Clio R3 je příjemné závodní auto. Motor je hodně povedený, ale oproti „áčkovým“ a „kitovým“ autům, se kterými jsem jezdil, je trochu jeho slabinou podvozek a hlavně brzdy, kde je cítit, že auto je těžší. Celkově je to ale příjemné závodní auto jako celek.

S jakým výsledkem byste byli spokojeni v cíli Rally Bohemia?

Tak určitě bychom rádi opět zvítězili v Clio Cupu, ale na Bohemii bude vítěz ten, který dojede až do cíle. Takže budeme rádi, když hlavně dojedeme do cíle.

Děkuji za krátký rozhovor a přeji hodně štěstí nejen na Rally Bohemia.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!