Zklamání Adell Mogul Racing Teamu při Rally Bohemia

Polovinu Rally Bohemia vévodila dvojice Roman Kresta – Petr Gross absolutní klasifikaci.

Polovinu Rally Bohemia vévodila dvojice Roman Kresta – Petr Gross absolutní klasifikaci pátého podniku Mezinárodního mistrovství České republiky. Na začátku nedělní etapy ale vystavil stop jejich vozu Škoda Fabia Super 2000 problém s elektroinstalací.

Rally Bohemia nabídla v českém měřítku další výtečné představení. Náročné tratě, početná divácká kulisa a hlavně nevyzpytatelné počasí určovaly ráz dalšího podniku českého šampionátu v okolí Mladé Boleslavi, na Železnobrodsku a Jablonecku. Mladoboleslavská soutěž začala pro Romana Krestu s Petrem Grossem netradičně v ulicích Mladé Boleslavi při páteční superspeciálce „Bondy“. Třetí čas za očekávanými rivaly Loixem a Valouškem mnohé naznačil, bylo ovšem jasné, že na konečné výsledky nebude mít zásadní vliv. Na posádky totiž čekaly jedny z nejnáročnějších domácích zkoušek a na nich se doslova „lámal chleba“. Roman Kresta rychle navázal na svých šest předchozích triumfů na Bohemii, během dopolední sekce zajel tři vítězné časy a do poledního servisu se společně s Petrem Grossem vraceli v pozici lídra závodu. „Na Bohemii jsme se připravovali svědomitě, fabia jsme posunuli opět o kousek dál. Šli jsme do závodu s cílem útočit na první příčku, s výhledem na zisk maxima bonusových bodů za první etapu. Proto jsme nic neponechali náhodě. Bylo jasné, že vzhledem k předpovědi počasí bude rozhodovat volba pneumatik. A to se potvrdilo. Proto už dopoledne byla naše volba hodně o kompromisu. Úvodní sekce se sice odjela ještě bez deště, ale už v těchto fázích závodu jsme měli v autě alternativy pro náhlou změnu počasí,“ popisuje Roman Kresta.

Ač se déšť na tratích Rally Bohemia očekával spíše až v neděli, nakonec bylo vše jinak a v druhé sekci zapršelo. Sice nijak zásadně, ale právě tento fakt posádce ADELL MOGUL Racing Teamu nahrál. Náskok při opakovaných průjezdech testů navýšila o téměř dvacet sekund a až v RZ7 získal jejich skalp konečný vítěz Freddy Loix. Továrnímu jezdci Škody se tento kousek podařilo zopakovat i v posledních dvou sobotních testech, ale náskok 17.7 sekundy před druhou etapou byl více než slibný. Nejbližší konkurent v rámci českého šampionátu Pavel Valoušek už ztrácel více než půl minuty.

„Rozhodování o volbě pneumatik pro další kilometry bylo hodně hektické, ale nakonec jsme všechny testy zvládli bez problémů a upevnili si vedení. Také v závěru dne na Vinci a v Sosnové jsme vše podřídili možnému dešti. I když nepřišel, naše ztráta byla i přes přijatelnou volbu pneumatik pro případnou změnu počasí minimální. Nechtěl jsem riskovat výraznější ztrátu v Sosnové, kdybychom v závěru dne jeli tvrdý slick,“ naznačil Roman Kresta.

Bohužel nedělní průběh Rally Bohemia měl z pohledu ADELL MOGUL Racing Teamu jepičí život. Škoda Fabia Super 2000 zůstala stát na přejezdu k RZ10, pouhý kilometr od servisní zóny kvůli závadě na elektroinstalaci.

„Normálně jsme odjeli ze servisu, ale po chvíli začal vůz stávkovat a po kilometru se zastavil úplně. Na vině byl vlhký kontakt v hlavním vypínači středového panelu. Nešťastná závada, která ukončila účinkování týmu v závodě. Ten jsme měli výtečně rozjetý, ale tentokrát se k nám obrátilo štěstí zády. Pro všechny to bylo obrovské zklamání, neboť naše příprava na bohemku byla opravdu maximální. Celý tým odvedl v průběhu závodu výtečnou práci, poděkování patří rovněž všem partnerům a fanouškům, kteří vytvořili kolem tratí skvělou kulisu," řekl Roman Kresta. „Sice se vracíme jen s deseti bonusovými body a náš výpadek je ponaučením do dalších závodů, ale figurujeme v čele šampionátu a jsme připraveni nadále bojovat o titul. Naše pozice je stále velmi příznivá.“

Výsledky Rally Bohemia výrazně zdramatizovaly průběžný stav českého mistrovství. Odstoupení dvojice ADELL MOGUL Racing Teamu nabídlo šanci konkurentům a situace zůstává před závěrečnými dvěma závody (Barum rally a Rally Příbram) velmi vyrovnaná.

Aktuální stav MMČR 2011 (5/7): 1. Kresta 132, 2. Valoušek 116, 3. Kopecký 100, 4. Pech 81, 5. Arazim 68, 6. Běhálek 39

Komentářů celkem: 13
5. 7. 2011 16:401
0 0
Objevilo se tu hodně názorů na rozdíl mezi tovární a Romanovou klientskou Fabií (např. rozdíl až 10 HP). Pokud to čte někdo zasvěcený z týmu,může nám dát odpověď jaké ty rozdíly jsou? Děkuji.
Výkon na Bohemce super,ale bohužel voda si s elektřinou moc nerozumí,tak snad vše vyjde na Barumce.smajlík
5. 7. 2011 16:592
0 0
fakt škoda tak pitomé závady.Věřil jsem ve vítězství a Roman mu šel hodně naproti.Prostě ukazuje svou vysokou kvalitu jako jezdec i v nastavení svého auta.před barumkou by mohl být už v klidu .Na barumce to budou bomby.
5. 7. 2011 17:023
0 0
bojim se že pro Romana je Barum zakletásmajlík
5. 7. 2011 20:144
0 0
Dotaz teď jak byl svět motorů na čt4 tak byla tabulka a měl tam Roman 122bodů, znamená to tedy doufám chybu ČT? právě jsem nevěděl jestli musí jezdec kterej vyhraje 1.etapu dokončit soutěž aby se mu ty body započítaly.
5. 7. 2011 20:405
0 0
Nemusí,bonusové body se započítávají zvlášť. Pokud by pro změnu vypadl v první etapě,do druhé nastoupil a dojel si pro ně tak mu je taky započítají.
5. 7. 2011 20:546
0 0
V ČT občas mívají špatně napsané výsledky, takže to je asi další případ, v minulém rallymagazínu z Krumlova(?) myslím prohodily druhého s třetím... Dělají to narychlo a tydle věci se stanou hned.
6. 7. 2011 12:347
0 0
Jel super,prostě na to ještě másmajlíka Loix si myslím od dychnulsmajlíka barumka ukáže snad prolomí smůlu
6. 7. 2011 13:568
0 0
Nemyslím, že je pro Romana Barumka zakletá. Poslední problémy (loni a dva roky nazpět) ji totiž jel dycky speciálně na Barumku připravovaným autem. Tj. dva roky nazpět celá sezona a P207 na Barumku, loni P207 celou sezonu a na Barumku Fábia. Myslím, že to mohlo hrát určitou roli.
6. 7. 2011 19:549
0 0
Velká škoda Krestovo odstoupení.Těm co ho odepisovali,že je starej a bude bitej,letos jasně dokazuje že patří do nejužší špičky našeho mistráku.
6. 7. 2011 20:0910
0 0
Do nejužší špičky nepatří,on je špička sámsmajlík
6. 7. 2011 20:1611
0 0
starej je jenom pes smajlík
6. 7. 2011 20:4112
0 0
Speeder:smajlíksmajlíksmajlíksmajlík
6. 7. 2011 21:5013
0 0
skoda ze kopeckej nejede letos vsecky souteze MMČRsmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!