Před 30 lety sbíral podpisy v servisu a letos vyhrál skupinu

Pro tým Ascot MB Motorsport je Rally Bohemia domácím podnikem a pro pilota Petra Pelecha jedním z vrcholů sezóny.

Pro tým Ascot MB Motorsport je Rally Bohemia domácím podnikem a pro pilota Petra Pelecha jedním z vrcholů sezóny. O to více potěší vítězství ve skupině 8 v náročném závodě.

Petr přiznává, že ze startu v Boleslavi byl nervózní již od května. Na klidu nepřidalo ani zjištění, kdo má jaké s Bohemkou zkušenosti. Petr s navigátorem Vlastou Morkusem dali oba dohromady nulovou účast na klasickém českém podniku. Jediným zářezem Petra na pažbě bylo sbírání podpisů před 30 lety v servisu. Nejvíce zkušeností se závodem měla nakonec týmová Honda Civic Type-R. Oproti minulému roku ubylo na startu enkových dvoulitrů a posádka se nejvíce těšila na opakování souboje s Martinem Radou z Hustopečí.

Páteční městská RZ dostala od posádky klasické hodnocení. Nutné zlo, na kterém se dá více ztratit než získat. To pravé závodění přišlo až v sobotu. „V sobotu ráno se na obloze honily mraky, otázka nebyla jestli, ale kdy začne pršet,“ komentuje sobotní počasí Petr. „Každopádně do prvního kola jsme vyráželi na suchých gumách a doufali, že se stihneme rozhýbat dřív, než se rozprší. První erzety jsme projeli v klidu, vypadalo to na dobrý závod, místo souboje ale Milan Liška odstoupil, Martin Rada přetrhnul poloosu a najednou to vypadalo, že budeme jen dojíždět. Odpoledne nás ale lehce vyučilo – vyrazili jsme na suchých gumách, včas přezuli předek a celé odpoledne jezdili v průtrži mračen s tvrdým slickem na zadku – oblož, kterou jsme od Martina dostali během následujících tří erzet hodně nabořila moje sebevědomí o jízdě na mokru.“

V neděli pak již nebyla pneumatiková loterie na pořadu dne. Z oblohy se celý den se valily provazy vody. „Na první erzetě jsme zas dostali sodu, na druhé jsme dokonce skočili skoro na dvě a půl minuty do příkopu! (Děkujeme moc všem, kteří nás dokázali vynést zpátky na silnici, slibuju, že příště čistírnu zaplatím!) Na Sychrovské erzetě jsme se rozhodli zabrat a zlepšit neradostné skóre – zadařilo se, zajeli jsme 26. čas absolutně, ale Martin Rada místo závodění zase ničil poloosy, takže srovnání nebylo. Na rampu jsme už víceméně doklouzali v pohodě s cílem napáchat co nejméně chyb a potom jsme už mohli začít slavit,“ přibližuje závěr soutěže pilot.

„Máme za sebou neuvěřitelný půlrok, kdy se nám podařilo všechno, na co jsme sáhli a Bohemka je asi to nejlepší, co se nám zatím povedlo. Jsem hrozně vděčný všem v týmu, v Ascotu a Fríí. Budeme teď doufat, že to všechno může pokračovat,“ přeje si Petr.

V létě má tým v plánu účast na obou prázdninových sprintech a zlatým hřebem programu bude i letos Barumka.

Komentářů celkem: 3
10. 7. 2011 01:191
0 0
Velká gratulace k vítězství!smajlík
10. 7. 2011 13:332
0 0
A brácha už nejezdí (kromě Krkonoš)?smajlík
12. 7. 2011 21:143
0 0
ale jo, naskočí od Pačejova. Na začátku sezóny se trochu zranil a pak mu při testování odešel motor. Takže sháníme novej a počítáme, že do konce měsíce bude všechno a všichni opravený a v pořádku, aby zas mohl dělat parádu!
smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!