MK Motorsport na Radouňské Rallye

Koncem června se již tradičně koná Radouňská Rallye, která se jako jedna z mála jede jako dvoudenní soutěž.

Koncem června se již tradičně koná Radouňská Rallye, která se jako jedna z mála jede jako dvoudenní soutěž. V okolí Nové Včenice a Okrouhlé Radouně se také objevil celý MK Motorsport v čele s jezdci Michalem Černým a Štěpánem Zabloudilem. Hlavně Černému se však příliš nevedlo.

Černý s Vilímkem skončili dříve, než začali

O posledním červnovém víkendu se konala první a také poslední dvoudenní soutěž zařazená do Volného poháru - Radouňská Rallye. V Jižních Čechách nechyběla ani posádka MK Motorsportu ve složení Michal Černý – Petr Vilímek s Mitsubishi Lancer Evo IX, která ovšem na letošní ročník soutěže nebude vzpomínat příliš dobře, protože jejich účinkování v soutěži v podstatě skončilo ještě dříve než soutěž odstartovala.

Ve čtvrtek a v pátek probíhaly jako obvykle seznamovací jízdy. Michal s Petrem se vydali najíždět s novým Mitsubishi Lancer Evo z dílen Komvet racing teamu. A vlastně právě již při tréninku pro ně závod skončil, protože Michal lehce přecenil možnosti téměř sériového Mitsubishi a v cíli páté rychlostní zkoušky otestoval, zda dokáže jezdit i po střeše. Výsledkem byla promáčknutá střecha, rozbité zadní sklo, pomačkané plechy a také to bohužel odnesl zlomenou lopatkou spolujezdec Petr Vílimek.

Bílé závodní Mitsubishi v pátek sice odstartovalo, ale po dvou rychlostních zkouškách byli Michal Černý s Petrem Vilímkem nuceni odstoupit, protože spolujezdec nemohl se svým zraněním pokračovat. Michal po domluvě s pořadateli alespoň v sobotu s náhradním spolujezdcem Pavlem Bartošem bavil diváky.

Dalším podnikem, kde se představí Michal Černý pravděpodobně již opět s Petrem Vilímkem a s Mitsubishi Lancer Evo IX bude 16. července čtvrtý podnik Volného poháru – Rallye České Budějovice.

Štěpán Zabloudil zažil v okolí Okrouhlé Radouně hned několik premiér

Na pomezí Jižních Čech a Vysočiny se představil také druhý vůz MK Motorsportu, a to Subaru Impreza WRX STi, které jako obvykle řídil Štěpán Zabloudil ovšem „noty" mu tentokrát nečetl Martin Plocek, ale Pavel Adámek, s nímž také trochu pozměnil svůj rozpis. Start do premiérové noční etapy nebyl příliš jednoduchý, protože byl přímým svědkem nehody Michala Černého a tak se mu nejelo zrovna nejlépe.

Aby toho nebylo ještě málo, tak ho po celý víkend provázely problémy s brzdami, a proto bylo vcelku jasné, že na první trojici ve složení Kalista, Šikl, Danys to stačit nebude. Proto se Zabloudil s Adámkem snažili alespoň dojet do cíle a nasbírat co nejvíce zkušeností na náročných a krásných erzetách na okraji Jižních Čech. Úkol nakonec splnili a dostali se až do cíle na pěkném šestém místě absolutně a čtvrtém ve třídě.

Štěpán Zabloudil se také pravidelně účastní Rallye Cupu a představí se tedy již tento víkend na Rallye České Středohoří, kde ho bude tentokrát navigovat pilot červeného Mitsubishi Lancer Evo VI Jiří Kalista.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!