Fiesta Cup 2011: Souboj o vteřiny ve třetím podniku RC

Třetím podnikem letošního seriálu Millers Oils FiestaCUP 2011 byla II. Rallye České středohoří, která se jela 9.7. v okolí Litoměřic.

Třetím podnikem letošního seriálu Millers Oils FiestaCUP 2011 byla II.Rallye České středohoří, která se jela 9.7 v okolí Litoměřic. Plzeňský ARTFordSPORT nasadil do závodu čtyři speciály – s Pumou startovala jako předjezdci domácí posádka Ladislav Slaboch-Martin Samek. Zbývající posádky již bojovaly o body do FiestaCUPu. A opět se ukázalo,že se Fiesty 1,3Cup ve třídě A1 rozhodně neztratí – když až do cíle dvě posádky bojovaly o celkové 3.místo.

Posádky, které bojují o celkové pořadí MillersOils FiestaCUP 2011 se od startu pustily do souboje se soupeři velmi nebojácně. Výsledkem pak bylo, že na třetí místo ve třídě A1 chybělo po devíti RZ a celkem 72km jen 26s. Ale pěkně od začátku… Jediná dámská posádka v rallye Micheala Maňovská-Kateřina Blahoutová pro tuto akci změnila barvu své Fiesty a odstartovala v zeleném speciálu. Do žluté Fiesty usedla již tradičně dvojice Štěpán Racek-Tomáš Rotnágl a do fialové milka Fiesty se opět posadila nejmladší posádka Martin Vlček-Barbora Rendlová. Na posádky čekaly tři naprosto rozdílné RZ, které se jely vždy 3x. První RZ byla velmi rychlá a pořadatel ji tak pro zpomalení průměru doslova „prošpikoval“ zpomalovacími retardéry, kterých bylo na 13km RZ hned šest. Druhá RZ byla spíše techničtější a třetí RZ byl tak trochu městský „okruh“-který byl doslova namotán v areálu Litoměřických kasáren. Jednalo se o krátký úsek, který byl ale velmi technický a obsahoval i šotolinovou část. To že každá RZ je úplně jiná ukázaly i časy jednotlivých posádek. Zajímavostí například je, že pokud by se hodnotil jen součet všech tří průjezdů městským okruhem, tak by pořadí FiestaCUPu bylo 1. Racek-Rotnágl, 2.Vlček-Rendlová –ztráta 16s, 3.Maňovská-Blahoutová-ztráta 5s.

Jak se tedy rallye vyvíjela ? Hned od první RZ začal souboj o vteřiny mezi Rackem a Vlčkem. První sekce 3.RZ skončila sice 3:0 pro Vlčka s Rendlovou, ale jejich náskok na druhou posádku byl jen 9,8s. Třetí posádka Maňovská-Blahoutová ztrácela 58s. V průběhu druhé sekce RZ se ale situace začala lehce obracet. Dvojice ve žluté Fiestě Racek –Rotnágl totiž velmi zrychlila a výsledkem bylo vítězství 2:1 na RZ nad dvojicí Vlček-Rendlová. Přetahovaná o vteřiny způsobila, že posádka žluté Fiesty Racek-Rotnágl ztrácela na první místo po 6.RZ jen 3,9s. Třetí jela posádka Maňovská-Blahoutová, která dokázala na 6.RZ dokonce porazit dvojici ve fialové Fiestě a zatím vedoucí posádku FiestaCupu – Vlček-Rendlová. Navíc obě posádky bojující o vítězství v rámci Fiesta Cupu, měly ztrátu jen 24s /resp.28s/ na celkové třetí místo ve třídě A1. Před poslední sekcí se tedy čekal velký souboj.

Finále celé rallye tak bylo napínavé až do poslední RZ. Pokud vezmeme počet vyhraných RZ v rámci rallye, tak to skončilo jen velmi těsně 5:4 pro posádku Martin Vlček-Barbora Rendlová ,oproti dvojici Štěpán Racek-Tomáš Rotnágl. V celkových výsledcích pak rozhodlo, že posádka fialové Fiesty dokázala ještě o něco zrychlit – Martin Vlček a Barbora Rendlová tak získaly svoje třetí letošní vítězství. Ve třídě A1 z toho pak bylo 4.místo /ztráta jen 26s na třetí posádku/ a 19.místo absolutně z 50 startujících. Druhá skončila posádka žluté Fiesty Štěpán Racek-Tomáš Rotnágl, která na vítěze ztratila po 9.RZ a 72 km na RZ jen 7s !! Třetí místo a první umístění na stupních vítězů pak získala jediná dámská posádka v soutěži Michaela Mańovská-Kateřina Blahoutová.

Pořadí po třech podnicích MillersOills FiestaCUP 2011.

1. Martin Vlček – Barbora Rendlová – 60b
2. Štěpán Racek – Tomáš Rotnágl – 51b
3. Michaela Maňovská – Kateřina Blahoutová – 41b
4. Jan Tošovský – Jiří Suchánek – 15b
5. Petr Trhlík – Štěpánka Šindelářová – 15b
6. Jiří Galuška – Pavel Odvárka – 11b


Míša Maňovská a Bára Rendlová, stále usměvavé ozdoby Ford Fiesta Cupu

Dalším podnikem MillersOills FiestaCUP bude za měsíc Rallye Železné Hory 13.8 2011, které se pojede v okolo města Chrudim. Pokud by Vás tato akce zaujala, je k dispozici na pronájem ještě jedna poslední Fiesta1,3Cup. Cena za kompletní pronájem /včetně pneu, dopravy, benzínu,atd./ je jen 25.200 Kč. Více info k akci najdete na www.rallyecup.cz. A pokud Vás svrbí závodnické ruce a nechtělo by se Vám čekat až do srpna, máme tu ještě nabídku na akci RallyeShow Lesná/Tachov, která odstartuje 23.7 2011. V rámci FiestaCupu jsou k dispozici na tuto akci ještě dvě Fiesty – cena za pronájem i na tuto dlouhou akci je jen 13.800kč.

Bližší informace ke všem výše uvedeným akcím získáte na emailu hanstoodv12@seznam.cz, kam také můžete zasílat přihlášky. Potvrzení přihlášky s příslušnými údaji a dalším postupem obdržíte v průběhu dvou dnů. Další info o akcích Fiesta Cupu získáte také na webech www.FIESTACUP-afs.com nebo www.ARTFordSPORT.com.

Komentářů celkem: 1
12. 7. 2011 14:061
0 0
Díky za článek, teď vypadám jako klaun, který málem, nedovezl MILKU k vítězství...
Příště by bylo férové napsat do článku, že díky menší, na místě neopravitelné, závadě na výfuku jsme neměli k dispozici plný výkon motoru.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!