8. 8. 2005 00:00 − 2541× − 2

Motor Plus chytá druhý dech

Po několika letech, kdy posádky Motor Plus startovaly na soutěžích s octavií skupiny A, nebo octavií kit car, zvolil Mr.Cimbu a Jiří Benda slabší, ale jak se ukazuje, výrazně spolehlivější Škodu Felic

TISKOVÁ INFORMACE MOTOR PLUS s.r.o.

Po několika letech, kdy posádky Motor Plus startovaly na soutěžích s octavií skupiny A, nebo octavií kit car, zvolil Mr.Cimbu a Jiří Benda slabší, ale jak se ukazuje, výrazně spolehlivější Škodu Felicia 1,4 Kit Car. MrCimbu s tímto strojem zvítězil ve třídě v rámci Rallye Bohemia a Jiří Benda, navzdory dech ztrácejícímu motoru, vybojoval v Pačejově bronz ve stejné třídě.


Foto: Petr Frýba

Snad ani v nejrůžovějším snu nepočítal Mr.Cimbu s tím, že by pro něj domácí Bohemia dopadla tak dobře, jak se nakonec podařilo. Zpočátku jeli spolu s Edou Perskim na mokrém povrchu s větší dávkou jistoty a přesto útočili na místo mezi prvními třemi. S přibývajícím suchem dostával Mr.Cimbu felicii čím dál víc do ruky a první etapu již končil v čele třídy A1400. „Rychle jsem si na feldu zvykl. Proti mému autu, se kterým jsem jezdil před lety, má tohle větší výkon a narozdíl od octavie, si s ní můžu v zatáčkách více pohrát, protože je lehčí. Jen aby vydržela až do cíle,“ říkal v sobotu večer Mr.Cimbu, zatímco Eda se jen spokojeně usmíval.

Druhá etapa přinesla potvrzení výsledku z předchozího dne a Mr.Cimbu přidal k sobotním třem vyhraným erzetám stejný počet prvenství i v neděli. V Mladé Boleslavi pak na cílové rampě převzal poháry určené pro vítěze třídy A1400 a svou cenu má i desáté místo ve skupině A. „S Edou jsme si řekli, že když Bohemku dojedeme, dáme si za odměnu i start na Barum rallye, takže se začínáme chystat do Zlína,“ odhalil další plány Mr.Cimbu. U této radosti v cíli Rallye Bohemia však chyběl Jiří Benda. Plánovitě zvolil svou dovolenou tak, aby na soutěži nebyl, protože jak sám řekl, byl u všech nedojetých soutěží a proto nosí smůlu. Vzhledem k výsledku to vypadá, že v srpnu si místo Barumky bude muset vybrat další týden u moře. Ještě před tím si ale naplánoval svůj letošní druhý start v Pačejově. „Původně jsme chtěli na sprintu vyzkoušet nový motor pro Mr.Cimbu před Barumkou. Bohužel nebyl ještě hotový, ale když už jsme byli přihlášeni, tak jsme s Pavlem Malým do Pačejova jeli,“ řekl Benda před startem.


Foto: Petr Sagner – eWRC.CZ

Do soutěže vstoupili nepříliš povedeným devátým časem na druhé vložce, ale už po dalších dvou měřených testech útočili na bednu. Ani vstup do druhých průjezdů nebyl ideální a také motor dával dost důrazně najevo, že jeho, ne dny, ale spíše hodiny, jsou již sečteny a posádka Motor Plus klesla na šestou příčku. Přestože si felicia místy vystačila jen s trojicí pracujících válců, dokázal Jiří Benda dvě ze zbývajících pěti erzet vyhrát a na dalších byl vždy druhý, nebo třetí. Díky tomu se opět vrátil na bronzovou příčku ve třídě a sedmou ve skupině A. „Jak jsme měli doposud velkou smůlu, tak tentokrát nám přálo štěstí. Dvě moje chyby na RZ2 a RZ6 nás stály, tak čtyřicet vteřin. O nějaký čas nás připravil motor, který jel do posledního servisu i po něm jen na tři válce, takže s třetím místem jsme spokojeni. Škoda, že se nepodařilo vyzkoušet nový motor pro Mr.Cimbu, ale myslím, že na Barumce by mělo vše fungovat tak, jak má,“ dodal v cíli spokojený Jiří Benda. Neprozradil však, zda bude ve Zlíně osobně, nebo zvolí „mořskou“ variantu, která se tak osvědčila při Bohemii.

Komentářů celkem: 2
Anonym IP:194.212.118.102
8. 8. 2005 14:08
0 0
je vidět, že cestou zpět se jde lépe
Anonym IP:62.240.168.1
11. 8. 2005 18:24
0 0
Ste machři chlapci je vidět že ste udělali konečně správnej krok.....
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!