Miroslav Janota vyhrál prolog Mecsek Historic Rally

Vítězný prolog má za sebou posádka Hájek Historic Czech National Rally Teamu Miroslav Janota a Pavel Dresler na 44. Mecsek Historic Rally.

Vítězný prolog má za sebou posádka Hájek Historic Czech National Rally Teamu Miroslav Janota a Pavel Dresler na 44. Mecsek Historic Rally. S vozem Opel Kadett C-GTE zajel Janota v maďarské Pécsi v úvodu čtvrtého podniku mistrovství Evropy historiků absolutně nejrychlejší čas. Na ostro se startuje v pátek, kdy je na programu první etapa se šesti rychlostními zkouškami.

Výsledek prologu se sice do celkové klasifikace této soutěže nezapočítává, ale jediní čeští zástupci v evropském šampionátu historiků potvrdili, že se v polovině seriálu dostali do velké pohody. Na jihu Maďarska také chtějí navázat na úspěšný start v předešlé belgické Ypres Historic Rally, kde dojeli třetí absolutně a vyhráli kategorii 2 a třídu C3 do dvou litrů.

Prolog Mecsek Historic Rally měřil jeden a půl kilometru a jel se u nákupního centra na okraji Pécsi. Z pohledu jezdců šlo o rozcvičku, ale při teplotě, která atakovala čtyřicetistupňovou hranici, to zase taková procházka nebyla. „Musíme si zvykat. Předpověď počasí slibuje vedro i v pátek a v sobotu. Čekají nás náročné maďarské kilometry“, poznamenal spolujezdec Pavel Dresler. Miroslav Janota byl s nejlepším dosaženým časem spokojený, ale jinak zůstal v klidu. „Tohle mi jde, ale závodit se začne až v pátek ráno. Dnes to bylo pro diváky a mně takové rychlostní vložky opravdu chutnají. Myslím, že Italové rozpoutají tvrdou bitvu od první erzety, která je navíc nejdelší ze všech, měří 26 kilometrů. A jak se ukázalo v tréninku, může být i zrádná, protože její větší část sice vede po široké cestě, kde se pojede hodně rychle, ale pak přijde osm kilometrů na úzké silničce v lese. Právě tady Ital Brazzoli, který startuje za mnou s číslem 4, už v tréninku rozbil své tréninkové auto. Jinak jeden z mých velkých soupeřů v kategorii 2 Ital Pasutti tady chybí, protože po problémech v Belgii nestihl auto do Maďarska připravit. Kvalitních soupeřů je ale i tak dost,“ řekl Miroslav Janota.

Na startu úvodní páteční etapy se v Pécsi představí 40 posádek historiků, o evropské body bude bojovat třiadvacet z nich. Celkem měří 44. Mecsek Historic Rally 501,74 km, z toho 150,92 se odehraje na rychlostních zkouškách.

Výsledky prologu – 44. Mecsek Historic Rally

1. Miroslav Janota (Opel Kadett C-GTE) 1:13,9
2. Ernst Harrach (A, Mitsubishi Lancer 2000) -1,0
3. Pierangelo Rossi (I, Porsche 911 SC) -2,0
4. Enrico Brazzoli (I, Porsche 911 SC) -2.7
5. András Kövesdán (H, Porsche 911 SC) -3,0
6. Mats Myrsell (S, Porsche 911 RSR) -5,4

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!