Ondřej Plšek - eWRC.cz
18. 7. 2011 00:01 − 3125× − 21

Andreas Mikkelsen: místo u VW by bylo snem

Norský jezdec si je vědom, že start ve Finsku za Volkswagen motorsport je velkou příležitostí, do továrního týmu je ale hodně daleko.

Jedním ze dvou jezdců, kteří ve Finsku odstartují za volantem Škody Fabie S2000 týmu Volkswagen motorsport, bude Andreas Mikkelsen. A i z tohoto důvodu je norským jezdec uváděn jako potencionální jezdec pro tovární tým VW, který od roku 2013 vstoupí do mistrovství světa v rally s vozem Polo WRC.

"Je to příležitost snů, ale vím že nejsem jediný, kdo se o to bude snažit, takže to neznamená, že se po této soutěži dostanu do týmu," řekl norský jezdec wrc.com. "Musíme ze sebe vydat to nejlepší a dojet do cíle soutěže, protože pro tým Volkswagen je důležité získat zkušenosti pro vstup v roce 2013. Když tomu budu moci pomoct, tak bude velmi šťastný."

Andreas minulý týden navštívil základnu týmu ve Stuttgartu a před oficiálním testem v pondělí před soutěží ho čeká ještě dvoudenní test tento týden ve Finsku. "Určitě to bude důležitá soutěž, ale již jsem ve Finsku dvakrát jel a tuto soutěž si užívám," odpověděl dvaadvacetiletý jezdec na otázku, zda pociťuje nějaký tlak. "Pojedeme jak budeme chtít, nemáme žádné instrukce, ačkoliv víme že naším úkolem je dojet. Podáme náš nejlepší výkon a uvidíme, jak to dopadne."

Komentářů celkem: 21
20. 7. 2011 08:2621
0 0
Šák já to také nemyslel nijak zle. Navíc i pro mně se Petter stal No.1 až od chvíle kdy si vydupal PSWRT a začal postarší Xsarou prohánět tovární špičku.smajlík Navíc mně dostal na "deštivém" servisu v Polsku, kdy ostatní seděli pěkně pod střechou a Petter pobíhal, podpisoval, nechal se fotit atd. atd. Ale i tak si myslím, že se špičkovým továrním autem by dokázal být rovnoceným partnerem všech kromě Seba I.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!