Druhé vítězství ve sprintech pro Valouška

Čtvrtý podnik sprintového šampionátu, Rally Vysočinu, vyhrál Pavel Valoušek.

V sobotu ráno přejelo přes startovní rampu 113 posádek ze třech šampionátů, konkrétně Mistrovství České republiky v rally, Mistrovství České republiky rally historických automobilů a na závěr K4 Pohár ČR v rally. Na posádky čekaly tři měřené úseky, první Radíkov o délce 5,35 km, dvojka byla nejdelší Klenová takřka třináct kilometrů, třetí rychlostka pod názvem Stálkov měřila 5,69 km. Po dlouhé době dešťů při české rally se na posádky opět od rána vesele usmívalo sluníčko, během dne se oběvily mraky provázené příjemným větříkem, ale ani kapka vody se z nebe na zúčastněné nesnesla.

Od začátku diktoval tempo Pavel Valoušek navigovaný Zdeňkem Hrůzou a s klasickým vozem na sprinty, Škodou Fabia WRC skupiny 13. Pouze v RZ 3 přišlo drobné škobrtnutí v celkově bezchybném výkonu, kdy šel Valda do hodin, ale naštěstí se udržel na trati a ztratil zde necelých třicet vteřin. Ztrátu posléze pomalu stahoval, a po zkoušce s pořadovým číslem šest už opět vévodil výsledkové listině. Celkově zvítězil s náskokem 14,5 vteřiny před druhým v pořadí Věroslavem Cvrčkem na Škodě Octavia WRC.

O druhou příčku se tahali Jan Sýkora na Mitsubishi Lancer Evo IX R4 s Miroslavem Jakešem na Mitsubishi Lancer Evo IX, který jel klasickou N4. Na šesté vložce Sýkora obdržel penalizaci 30 vteřin za nesprávné projetí retardérem a propadl se rázem na šestou příčku. Na stejné rychlostní zkoušce se Cvrček vyhoupl pěkným časem před Jakeše a svou pozici si už udržel do cíle.

Bramborovou si z Českého Rudolce odváží Roman Odložilík s Martinem Turečkem na Škodě Fabia S2000, pátá pak skončila posádka Sýkora-Škardová, kteří v osmé rychlostní zkoušce předstihli Jana Dohnala na Peugeotu 207 S2000 a na deváté vložce již nikoho před sebe nepustili.

Poháristi mají jednoznačného vítěze, kromě jednoho zaváhání v RZ 2 vévodil Andriy Chepil navigovaný Lubošem Gešvinderem na Mitsubishi Lancer Evo IX celou soutěž výsledkům K4 poháru. Druhé místo patří se ztrátou necelých 50 vteřin na tomtéž soutěžním voze Miloši Dvořákovi s Hynkem Středou na sedadle spolujezdce, třetí příčka patří Josefu Zimmermannovi a Pavlu Zalabákovi na Citroenu C2 R2 Max.

Historiky vyhrála o necelé dvěapůl minuty posádka Jan Krejča – Pavel Šárka se Škodou 130 LR (skupina D1) před Jiřími Petráškem a Káňou s Opelem Ascona B (skupina D3). Poháry za třetí místo si odvezli Zdeněk Šmahel a Michael Rybyšar na BMW 2002 TI.

Odstoupených posádek bylo na překvapivě krásné počasí celkem dost, 26 soutěžních aut nepřejelo přes cílovou rampu, mnohým odešla technika, vyskytlo se i pár havárií, žádná z nich ale nebyla vážná. Mezi odstoupené posádky patří Jaromír Tomaštík, kterému již na RZ 1 upadlo kolo z jeho Subaru Impreza WRC, cíl taktéž nespatřila posádka Tarabus-Norek s Puntem S2000, kterým odešla převodovka na třetí rychlostce. Jediná dámská posádka ve startovním poli taktéž nespatřila cíl, Martiny Daňhelová a Zikmundová musely odstoupit kvůli poloose.

Výsledky si můžete tradičně prohlédnout na ewrc-results.com Po čtvrté soutěži MČR vede šampionát s 68 body Jakeš o osm bodů za ním je Valoušek, třetí je pak s 54 body Jan Dohnal.

Komentářů celkem: 1
20. 7. 2011 03:201
0 0
Gratulace Pavlovi smajlík, jinak ta krizovka (onboard na media sportu) z toho jsem mel husi kuzismajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!