26. 7. 2011 09:09 − 2643× − 1

Jirka Navrátil jede ochutnat Finskou Rally v historiku

Posádka Jiří Navrátil-Julius Gál se tento týden zúčastní ME historiků, Lahti Historic Rally, s vozem Opel Manta GT/E

Posádka Jiří Navrátil-Julius Gál se tento týden zúčastní ME historiků, Lahti Historic Rally, s vozem Opel Manta GT/E

"Finsko byl vždy můj sen. Videa a filmy z rally tisíce jezer jsou něco neskutečného, stejně jako vyprávění lidí, co tam byli. Nyní mám dobrou šanci a správného parťáka pro to jet se do Finska podívat a zažít to. Poslední dva roky jsem strávil v historicích a moc mě tohle závodění baví. Je to možnost, jak zažívat rally v takové zředěnější formě. Je u toho velká zábava, zajímaví lidé, hodně smyků a často nakonec i to absolutní nasazení!


Jirka Navrátil s Juldou Gálem na Vysočině

Finsko bude mojí úplně první soutěží na šotolině. Vůbec nevíme, co od toho čekat, jenom víme, že se už oba strašně těšíme! Je přihlášeno 90 posádek, takže se dá předpokládat, že to budou závody jak řemen. To ale také přesně nevíme, my si zatím pořád jen představujeme jaké to tam je… A právě proto, že nemáme žádnou osobní zkušenost, neděláme si konkrétní ambice na umístění. Určitě se budeme snažit jet co nejrychleji, nevěřím ale, že se na tak specifické rally, dá udělat bez mnohaletých zkušeností výsledek. Spíše to bereme jako výlet a poznávací zájezd. Julda ve Finsku také nikdy nejel, a tak i pro něj bude svezení po legendárních rychlostních zkouškách výjimečným zážitkem! Naše Sierra zatím nemůže v ME startovat, a ani by jsme neměli srdce tam našeho mazlíčka vzít. Auto tedy budeme mít půjčené od nějakého místního borce a jsme moc zvědaví, jak bude vypadat. Také zda bude schopné absolvovat celou rally. Zatím jsme viděli jen fotky. Na fotkách které nám majitel poslal, to zatím vypadá, že jde o nějakého finského „Jirku Petráška“, tak se nechme překvapit :).


Auto, se kterým Jirka Navrátil odjede Finskou Rally

Také doufám, že se někde potkáme s českými fanoušky, kteří dělají každoročně na světových soutěžích úžasnou národní atmosféru. České vlajky bývají vidět opravdu hodně! Loni jsme byli v San Marinu a byl to úžasný zážitek. Žijeme z té atmosféry a závodění dodnes. Teď jsem dostal tenhle nápad a věřím, že to bude zase něco! Navíc jedeme celá parta od Sierry (Arazim, Pípa, Pilot, Kája, kamarád Vlastík, Julda a já), což už samo o sobě zaručuje super zájezd! Jak jsem psal na začátku. Celé to je o částečném splnění snu startovat na Finské rally. Doufám, že si to společně s kamarády užijeme, a ve zdraví se všichni vrátíme," říká Jirka Navrátil před svým prvním startem na šotolině a navíc hned v ME.


V cíli Rally Vysočina 2011

Lahti Historic Rally se koná v rámci Mistrovství Evropy historiků při spojení programu s MS-WRC. Účastní se ho na 90 posádek. Startují zde úspěšní jezdci z ME, ale hlavně spousta místních, šotolinových specialistů. Soutěž je centrem rally oddělena od WRC a nachází se ve městě Lahti. Na programu je 8 RZ (každá jen jednou) za polem soudobých automobilů. Program je uvolněnější než v nových autech. Zahrnuje dlouhé přeskupení a oběd pro posádky v centru rally. Zajímavostí ME (na vybraných závodech) je také možnost volného servisu, mimo servisní zónu. Vzhledem k centru rally v jiné lokalitě, jsou bohužel velmi dlouhé přejezdy. Z 890 km rally, je 770km přejezdů. Ostrých je tak „jen“ 110km. Slavnostní start je ve čtvrtek odpoledne a cíl spatří první posádky v sobotu podvečer. Posádka Navrátil-Gál má startovní číslo 240 (v HA 40).

Komentářů celkem: 1
26. 7. 2011 09:221
0 0
gratuluju k tomuto pocinu a hlavne si to panove uzijte, bude to mazec
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!