Martin Semerád odstartoval do Finské Rally

Posádka Semerád – Ernst ve čtvrtek odpoledne odstartovala do prvních rychlostních zkoušek Finské Rally.

Martin Semerád s Michalem Ernstem se od začátku týdne připravovali v místě konání Finské Rally na účast v této slavné, šotolinové soutěži mistrovství světa. Kategorii produkčních vozů – PWRC nejprestižnější série rally soutěží momentálně česká posádka vede, i když se o vedení dělí s Novozélanďanem Paddonem.

Martin Semerád s Michalem Ernstem si ve čtvrtek dopoledne vyzkoušeli chování svého vozu při testovací rychlostní zkoušce – shakedownu, který projeli celkem třikrát. „Shakedown byl tvořen nejprve rychlejší a širokou částí, která docela odpovídá charakteru rychlostních zkoušek. Tady jsme si mohli chování auta vyzkoušet a já byl spokojen. Vše fungovalo bez problémů. Druhá polovina shakedownu už ale byla příliš rozbitá a museli jsme dávat spíše pozor, abychom autu neublížili,“ hodnotil po shakedownu Martin Semerád.

Mechanici Semerád Rally teamu v časové pauze mezi shakedownem a samotným startem rally ještě provedli poslední nezbytnou údržbu a přípravu týmového Mitsubishi Lancer EVO IX, aby bylo připravené zdolávat nástrahy trati Finské Rally. „Chceme si závody tady ve Finsku užít, dojet do cíle a bodovat. Bude hodně těžké držet tempo s rychlými skandinávskými jezdci, ale pro nás je důležité být alespoň mezi těmi nejrychlejšími „neseveřany“. Určitě nechceme jet pomalu, ale v pozici, kterou momentálně držíme, jsou pro nás důležité body do celkového hodnocení šampionátu, a to je pro nás momentálně prioritou,“ říká před startem Finské Rally Martin Semerád.

Finská Rally je v tomto roce tvořena 22 rychlostními zkouškami, které jsou rozdělené do tří etap. Ta první, trochu netradičně, odstartovala už ve čtvrtek odpoledne. Během úvodního dne čekají na soutěžící tři rychlostní zkoušky, z nichž dvě jsou klasické rychlostní zkoušky s mnoha horizonty a třetí test je divácká superspeciálka odehrávající se před desetitisíci diváků na okraji města Jyväskylä. Tato rychlostní zkoušku ale i Finskou rally uzavře, když se v neděli pojede jako takzvaná „power stage“, kterou vysílají satelitní televizní stanice v přímém přenosu do celého světa. Do cíle Rally Finsko přijede první soutěžní vozidlo už v sobotu v podvečer, kdy bude mít na svém kontě skoro 320 kilometrů ostrých rychlostních zkoušek a celkovou trať dlouhou 1355 kilometrů.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!