Martin Semerád letos Finskou Rally nedokončí

Pro Martina Semeráda s Michalem Ernstem skončila Rally Finsko hned po několika kilometrech II. etapy.

Pro Martina Semeráda s Michalem Ernstem skončila Rally Finsko hned po několika kilometrech II. etapy.

Finská Rally v pátek odstartovala do druhé etapy, která byla výrazně delší, než tři zahřívací rychlostní zkoušky, jenž soutěžní posádky absolvovaly již ve čtvrtek odpoledne. Martin Semerád s Michalem Ernstem se chtěli v průběhu dne posunovat pořadím kategorie PWRC vzhůru, protože ve druhé rychlostní zkoušce předchozího dne chybovali a ztratili čas v jednom odbočení, kde museli couvat. „Nechali jsme nějaké vteřiny na trati po chybě na jedné z křižovatek. Přijeli jsme sem příliš rychle a já raději auto poslal rovně. Nedělali jsme z toho ale velké závěry, protože se nám dařilo jinak držet docela dobré tempo,“ říká Martin Semerád, který v první etapě ztrácel na nejrychlejší soupeře v průměru kolem jedné vteřiny na kilometr, což lze za daných podmínek v porovnání se skandinávskými jezdci považovat za úspěch. Na náladě posádce přidal třetí čas ve třídě, který dosáhli na závěrečné rychlostní zkoušce dne.

Naděje týmu se ale rozplynuly již na úvodním testu druhé etapy Finské Rally, kdy se Semerád s Ernstem stali jednou z mnoha posádek, které zde havarovala. Jejich Mitsubishi Lancer EVO IX bylo nárazem tak poškozeno, že nebylo již možné pokračovat a posádka nenastoupí ani do třetí etapy v rámci Superrally.

„Začátek Finské Rally se nám nepovedl. Nevěřil jsem moc rozpisu, který nám úplně neseděl. Bylo to možná tím, že jsme použili loňské poznámky, protože rychlostní zkoušky byly stejné, jaké jsme jeli před rokem. Nebylo to ale správně a nebyl jsem s tím spokojený. Myslel jsem, že ve druhé etapě už to bude lepší, protože jsme si zde psali rozpis nový. Nakonec to tak i bylo, ale jen do chvíle, než jsme přijeli na jeden z horizontů. Měl jsem jej špatně napsaný. Auto skočilo mnohem víc, než jsem čekal. Po dopadu jsme se dostali mimo stopu a auto zadkem zavadilo o strom u cesty. To nás roztočilo a ani přesně nevím, kolikrát jsme se přetočili, a jak auto letělo. Dopadli jsme ale po velkém nárazu na zadek auta na střechu, a mimo silnici. Když jsme s pomocí diváků auto otočili zpět na kola, tak nám ještě začalo hořet. Naštěstí se nám jej podařilo uhasit. Bohužel, byla to hodně velká rána a nedalo se dál pokračovat. Mrzí mě to, ale jsem rád, že se nám s Michalem nic nestalo. Je to Finsko. Neznám na něj prostě ještě nejspíš recept,“ říká Martin Semerád, který letos Finskou Rally nedokončí.

Semerád Rally team se tak do České republiky vrací předčasně, bez bodů, se silně poškozeným vozem, ale s úlevou, že posádka při nepříjemné havárii zůstala bez jediné boule či modřiny. I taková ale může být rally. Tým děkuje všem partnerům, kteří se podíleli na zajištění startu Martina Semeráda a Michala Ernsta ve Finsku, zejména společnosti Metrostav a.s. Na umístění posádky Semerád – Ernst po Finské Rally v pořadí mistrovství světa produkčních vozů PWRC si tedy budeme muset počkat až do cíle soutěže, kde o tom rozhodne výsledek soupeřů české posádky.

Komentářů celkem: 1
1. 8. 2011 09:451
0 0
Škoda, škoda, škoda. Ale to je rally.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!