Ladislav Kopelent - eWRC.cz
3. 8. 2011 10:04 − 2947× − 6

Za deset dní odstartuje desátý ročník Rallye Železné hory

10. ročník Mogul Rallye Železné hory je připraven a nabízí i zbrusu novou technickou RZ, která bude obohacena o šotolinový úsek.

Jubilejní 10. ročník Mogul Rallye Železné hory je připraven a nabízí mimo jiné i zbrusu novou technickou rychlostní zkoušku, která bude obohacena o šotolinový úsek.

Zárukou kvalitně připravené a zabezpečené soutěže je to, že ji pořádá sám ředitel Rallye Cupu 2011 Ing. Marek Šimík, který má bohaté zkušenosti s pořádáním podobných akcí. Pan Šimík ochotně sdělil několik základních informací k nadcházejícímu podniku v Železných horách, konaného dne 13.8.2011: „Již samotný název soutěže dává tušit, že máme nového partnera zabývajícího se distribucí a prodejem olejů Mogul. K tradičně technickým tratím v centru Železných hor se podařilo zařadit velmi zajímavý osm kilometrů dlouhý úsek. Tato část trati je kombinací různého povrchu asfaltu, obsahuje i šotolinový podklad. Svoji atraktivitou tento rychlostní test v okolí Nasavrk předčí obě předchozí rychlostní zkoušky. Vzhledem k tomu, že nově zařazená erzeta je vedena z části rekreační oblastí, rozhodlo se ředitelství nezatěžovat o prázdninách enormně rekreanty a pojede se pouze ve dvou průjezdech. První dva testy se pojedou třikrát. Přípravy rallye jsou v plném proudu a vrcholí, zvu všechny příznivce automobilových soutěží na tuto akci.“

Pořadatelé jubilejního desátého ročníku Mogul Rallye Železné hory připravili pro posádky 182 kilometrovou trať na osmi rychlostních testech, které budou mít celkovou délku 82 kilometrů. První rychlostní zkouška čítá 8,1 km a je stejná jako v roce 2010. Druhou RZ se podařilo prodloužit o technickou část přes obec Petrkov, bude to nejdelší vložka v historii soutěže, měřící 13,8 km. Nově zařazená v pořadí třetí rychlostní zkouška měří 8,3 km, tím vzniká kompaktní soutěž. Nový test se pojede po silnici třetí třídy. Zhruba po třech kilometrech následuje odbočení na úzkou silničku pro jedno auto, cesta vede chatovou osadou. Rytmus se opět mění nájezdem na silnici druhé třídy, kterou soutěžící po několika metrech opět opouští. Trať se vrací na silničku, na kraj obce, kde je místy i vydrolený asfalt, bez velkých děr. Projíždí se protahováky mezi ploty, okolo pastvin, občas přes horizont. Poslední kilometry jsou vlhkým lesem, trať vložky vede přes mostek, zde je nutno zvýšit opatrnost.


Šotolinový úsek třetí RZ.


Protahováky mezi ploty na novém úseku tratě.


Trať mezi pastvinami na třetí vložce.


Nově zařazený test před cílem.

Zbrusu nová třetí rychlostní vložka má opravdu soutěžácký ráz, jak je s ní spokojen ředitel podniku: „Charakter této erzety mně připomíná trať Barum rallye, pocházím z Valašska a skutečně se na ní cítím jako doma. Je na co se těšit, přijdou si na své jak posádky, tak diváci. Při seznamování s tratí prosím o ukázněnost, abychom měli možnost nový úsek zařadit i příští rok, kdy je v plánu i tuto část tratě jet třikrát.“ Zázemí a servis pro soutěžní posádky bude jako loňského roku ve vojenském prostoru, občerstvení bude zajištěno v místě. Najíždění tratě je plánováno na pátek. Pro vzdálené posádky je připravena kompenzace na dopravu, slevou dvacet procent ze startovného. Více informací k soutěži zde.

Komentářů celkem: 6
3. 8. 2011 10:331
0 0
Přes potoksmajlíksmajlík..sem na to zvědavsmajlík
3. 8. 2011 10:352
0 0
Jestli bude počasí pokračovat tak jako v minulých dnech tak si asi radši přibalíme šnorchl... smajlík
3. 8. 2011 11:423
0 0
To naše Subaru umi Krteczku i plavat?smajlík Pod kombinézu koukám oblíknu neopren...smajlík
4. 8. 2011 10:514
0 0
Zklamu Vás, brod nebude. Ale už kvůli Címošově neoprenu bych napustil v servisu aspoň bazének smajlík
8. 8. 2011 18:095
0 0
Škoda, že pořadatel tak dlouho tutlá mapy a harmonogram.
8. 8. 2011 18:266
0 0
I ty Pivas? smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!