Ondřej Plšek - eWRC.cz
4. 8. 2011 00:57 − 2433× − 1

Jari Ketomaa s Fiestou WRC v MS 2012

Jezdec, který letos chvíli vedl hodnocení Finské rally, absolvuje příští rok s Fordem Fiesta WRC šest soutěží MS.

Jari Ketomaa byl nepochybně příjemným překvapením letošní Finské rally. 32letý jezdec vyhrál první rychlostní zkoušku a tím pádem se ujal vedení v soutěži. Posléze sice z taktických důvodů ubral, ale i tak skončil etapu na čtvrtém místě. V pátek sice havaroval a odstoupil, ale i tak zanechal dobrý dojem.

A ten bude moci vylepšit i příští rok, protože Jari má v plánu se zúčastnit s Fordem Fiesta WRC šesti soutěží mistrovství světa. "Řídit doma Fiestu byla skvělá šance," řekl finský jezdec autosport.com. "A až do havárie to bylo velmi dobré. Vůz nebyl až tak poničen, ale ochranný rám byl poškozen, takže jsme nemohli pokračovat.

"Chtěl bych se kvůli ve Francii zúčastnit další soutěže MS za účelem získání dalších zkušeností na asfaltu, ale má hlavní koncentrace patří příštímu roku a šesti startům s Fiestou." A k havárii ve Finsku dodal: "Ano, havaroval jsem, ale také jsem po mé oblíbené zkoušce Lankamaa vedl Finskou rally. Moji sponzoři byli s mým výkonem spokojeni a to nám pro příští sezonu pomohlo."

Komentářů celkem: 1
4. 8. 2011 13:061
0 0
smajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!