www.jan-cerny.com - eWRC.cz
4. 8. 2011 21:16 − 2443× − 6

Honza Černý: Z Finské šotoliny na pačejovský asfalt

Krátce po tom, co se Honza Černý vrátil z Finské Rally se chystá na Rally Pačejov, které je téměř jeho domácím sprintem.

Jan Černý s Pavlem Kohoutem minulý víkend ještě závodili na finských horizontech proti ostatním mladým střelcům ve WRC Academy, kde se jim podařilo dojet do cíle na pátém místě, a už je čeká další start v České republice. Tentokrát je na pořadu dne Rally Agropa Pačejov, což není až tak vzdálený rallysprint z Příbrami, kde je Honza Černý doma. „Pačejov je nejbližším sprintem, a tak se dá považovat za náš domácí závod, samozřejmě vedle Rally Příbram. Startoval jsem tady na sprintu poprvé v roce 2007 ještě s VW Polov poháru mládeže. Tehdy jsem si ani nepředstavoval, že do Pačejova jednou pojedu rovnou z Finské Rally,“ líčí své pocity Honza Černý.

Divácky dobře dostupná Rally Pačejov je tvořena čtyřmi rychlostními zkouškami, které se jedou dvakrát. To většinou posádky vítají, a nejinak je to v případě posádky Jan Černý – Pavel Kohout, kteří si loni užili Pačejov za velkého deště s produkční čtyřkolkou Mitsubishi. V doslova psím počasí se juniorské posádce velmi dařilo a v cíli z toho bylo skvělé čtvrté místo absolutně a vítězství ve skupině N. „Loni se nám závod povedl a letos bychom na to určitě rádi navázali. Zopakování loňského výsledku je s dvoukolkou nereálné, ale chtěli bychom právě dvoukolky vyhrát a být co nejvýše v absolutním pořadí. Nemá smysl si dávat jiné cíle,“ říká Honza Černý, který se spolujezdcem Pavlem Kohoutem v Pačejově tentokrát vsadí na Renault Clio R3. Ten poveze na svých dveřích startovní číslo šest. Rally Pačejov startuje v sobotu 6.8. 2011 v 8:30 z náměstí v Horažďovicích a do cíle přijede první soutěžní vozidlo rovněž v sobotu odpoledne o půl páté. Posádka Jan Černý – Pavel Kohout zve všechny fanoušky k návštěvě Rally Agropa Pačejov.

Komentářů celkem: 6
4. 8. 2011 21:24
0 0
Držíme palce!!!Jo a díky za Finsko, hlava prostě nechybí!!!
4. 8. 2011 21:39
0 0
Velmi dobré vysledky.Hlavně bych mu přál hooodně solventní sponzory páč na to má!
4. 8. 2011 22:19
0 0
hujer: absolutní souhlassmajlík
5. 8. 2011 14:17
0 0
Když se odnaučí z kopce zbytečně brzdit a hřát tak kotouče, bude ještě rychlejší!!! Ty žhavé kotouče jsou moc vidět, z kopce to v zatáčkách spíš držet na stupni...
5. 8. 2011 15:25
0 0
Pán je zřejmě znalec. Jen málo lidí si u nás s Honzou ve dvoukolkách zazávodí,ti ostatní mají dolů kopcem jistě i zataženou ručku. smajlík ale někdo poradit musí !
6. 8. 2011 10:31
0 0
öno je to urcite hrozne jednoduchy ve 140 z kopce s rozkakanym ping pongovim míčkem s nahonem na přední kola
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!