Vítězství v Pačejově si připisuje Valoušek

Po jasné dominanci na celé soutěži chyboval Odložilík v předposlední rychlostní zkoušce a z vítězství v cíli se radovala posádka Valoušek-Hrůza.

Pačejovská soutěž zahájila druhou polovinu sprintového mistrovství letošní sezony. Na posádky čekal nezvykle sestavený harmonogram, dvě rychlostní zkoušky, následoval servis, pak čtyři další měřené úseky, druhý servis a dvě zkoušky na konec. Počasí bylo promněnlivé, místy vedra, jinde průtrže mračen.

Až do sedmé rychlostní zkoušky vévodil výsledkové listině Roman Odložilík s Citroenem Xsara WRC. Technika však zaúřadovala a na RZ Komušín si postavila hlavu. V předposlední rychlostní zkoušce zhasl zčistajasna Odložilíkovi motor v úzké pasáži rychlostky. Zablokoval tak za ním jedoucí Honzy Černého a Dohnala. Po dlouhém boji s technikou se auto povedlo nastartovat a dokončit rychlostní zkoušku. Avšak s propastnou ztrátou devíti minut. Odložilík posléze odstoupil.

Vítězství v pátém sprintu sezony patří Pavlu Valouškovi navigovaném Zdeňkem Hrůzou. Jejich Škoda Fabia WRC byla klasifikována v cíli na prvním místě. Poháry za druhé místo v cíli si domů odváží Honza Sýkora s Martinou Škardovou, vyhráli též skupinu 2, do které se řadí díky úpravě svého Mitsubishi Lancer Evo IX ve verzi R4. Třetí příčka a vítězství ve skupině 3 patří Miroslavu Jakešovi s Petrem Grossem na sedadle spolujezdce.

Soutěž nedokončili mimo již zmíněného Odložilíka též Václav Pech s Petrem Uhlem (dle dostupných informací ohnutá spojovačka řízení po kontaktu s břízou u trati). Havárii neunikla ani posádka číslo 20, Jirkové Vrkoslav a Rada, kteří otočili svou Škodu Felicia Kit Car na střechu na stejném místě, kde havaroval v roce 2005 Jiří Vlček. Vrky soutěž nakonec dokončil na 53.místě a domů si odvezl pohár za druhé místo ve skupině 2.

Kuriozní havárie se stala posádce Černý-Kohout, kluci se vypravili na "lov divoké zvěře" a hned z první rychlostky si přivezli kořist v podobě sražené srnky. Druhou rychlostku pak absolvovali s větrem v očích bez čelního skla, v následném servisu se z jejich mechaniků stali profesionální okenáři a čističi interiéru vozů. :-)

V rámci pačejovské soutěže se jel též šampionát K4 poháru v rally. Vítěz byl takřka od začátku jasný, kromě drobné chybky ve čtvrté rychlostce poháristům vévodil Andriy Chepil navigovaný Lubošem Gešvinderem starším. Pohár za druhou příčku si odváží Miloslav Jirsa s Tomášem Střeskou a Škodou Felicia Kit Car. Třetí místo patří posádce Šimurda-Dlouhý a jejich Škodě 130LR.

Při Agropě se odjel též čtvrtý podnik MČRHA, neboli historiků. Kromě první rychlostní zkoušky vyhrál všechny zbývající Jiří Petrášek na své Asconě. Na první ale dojel až devátý a ostatní zkoušky pouze stahoval a prokousával se výsledkovou listinou vzhůru. V cíli to stačilo na "pouhé" třetí místo. Pohár za první místo si odvezli Michal Hylán a Martin Mikulka se Škodou Favorit 136L. Druhou příčku obsadil Václav Hostaš na Ladě VFTS se ztrátou necelé minuty na vítěze.

Výsledky si můžete prohlédnout na obvyklé adrese ewrc-results.com

Komentářů celkem: 17
6. 8. 2011 23:23
0 0
Gratuluji několikanásobnému Mistru ČR k úspěšnému provedení této soutěže! Bohužel jsme se opět letos nezúčastnili, ale určitě to někdy napravíme. Pavle AOS zdar!! p.s. kdo nechápe, nepochopísmajlík
6. 8. 2011 23:55
0 0
Určitě krásný svezení i pokoukání. ;o)

P.S.: Uvedený link je na "Vysočinu"
7. 8. 2011 00:06
0 0
Soutěž pěkná, nakonec vyšlo i počasí smajlík Některé průjezdy naprostá paráda, z míst, kde jsem koukal bych vyzdvihnul hlavně Míru Tarabuse, Pepu Petáka, Romany Štefana a Odložilíka, nálety rychlý a oku lahodícísmajlíkA na RZ4 na návsi zas perfektní průlet Tomaštíka, já to říkám pořád, že (nejen) Subo musí jezdit dveřma napřed smajlíksmajlíksmajlík Škoda Vency Pecha, ten jel tradičně pěkně a rychle, až do 6. RZ... A samozřejmě zasloužená gratulace Valdovi smajlík
7. 8. 2011 08:38
0 0
Rally končí až v cíli a tam byl Valda nejrychlejší tak vyhrál.Ale "zasloužená",nevím nevím. Jak znám Valdu,určitě sportovně uzná,že kdyby (ano vím na kdyby se nehraje) neměl Odložilík TZ tak včera ho prostě neporazil. Po 6 RZ měl Odlož. najeto cca 30 sec,a ve všech RZ Valdu porazil. Tentokrát vyhrál šťastnější. Na druhou stranu Valda takhle už párkrát přišel o pěkný výsledek tak teď se štěstěna otočila k němu čelem.smajlík
7. 8. 2011 08:59
0 0
gonzo: přesně tak sem to myslel, Valda podává standartně perfektní výkony, takže si i to štěstí, který na rallye potřebuješ stejně jako dobrý pneusmajlík zasloužísmajlík Jinak jak sem psal, Odlož jel parádně a taky sem mu to vítězství přál, ale bohužel...
7. 8. 2011 12:45
0 0
Valda Odložilík to už jsou staří mazácí a ještě s wercem. Vykon Sýkory je parádní ale hlavně Jakeše opět bedna smajlík Nejvíc přeji titul Jakešovi ty výsledky co předvádi v 21 letech nemají konkurenci.
7. 8. 2011 13:35
0 0
Zdar, viděl jsem Petráška na mokru na protahováku uprostřed pole před cca 0,5km Zábořím a bylo to hodně hodně rychlé, stejně tak Pech. tam se pozná kdo to umí dát a kdo na jistotu. Líbilo se mi značení v terénu pro diváky,i když sem věděl kudy kam protože si pamatuju starou rz čekanice kadov bylo to hodně nápomocné.
7. 8. 2011 13:40
0 0
Óčka měli zase smůlusmajlík Kousel blata se dostal mezi snímač otáček a řemenici a bylo po nadějích... smajlík
7. 8. 2011 14:33
0 0
paradni prujezdy v nehodive smajlík kdo byl pochopi smajlík ale stejne nejlepší byl na závěr trabos smajlík
7. 8. 2011 21:33
0 0
Jen detail: Byl jsem na RZ 2 a Honza Černý sice jel pomuchlanej, ale čelní sklo měl. smajlík
7. 8. 2011 22:26
0 0
Asi mu vypadlo v průběhu RZ. každopádně do servisu přijel bez něj - viz. fotogalerie Mravencze,fotka č.4
IM
8. 8. 2011 08:43
0 0
Krásná rally, všechno klapalo jak mělo, diváci bez problémů, pěkný průjezdy a nakonec i počasí bylo dobrý, díky za pěknou soutěž.smajlík
8. 8. 2011 10:16
0 0
Skunny: Ja byl na RZ2 cca 1km po startu v DM3 v Mečichově a tam už jel bez skla.
8. 8. 2011 12:20
0 0
SkunnY:Já byl na RZ2 asi 200m po startu a tam už byl taky bez skla.Jinak pěkná soutěž,na "Rádci diváka" se dala najít pěkná místa a nikde mě neotravovali žádní pořadatelé,že např.půl hodiny před startem nemůžu jít pár metrů po vložce.Naopak kde jsem byl,byli pořadatelé slušní až vstřícní.
8. 8. 2011 12:59
0 0
instikTT, hadapa: Tak beru zpět, ta RZ byla první, ale muselo to být už po tom střetu, protože měl pomuchlanej sloupek a okno drželo na čestný slovo smajlík
8. 8. 2011 13:02
0 0
Černymu okno nevypadlo ale mezi RZ1 a 2 ho vykop aby videl
8. 8. 2011 23:00
0 0
Jinak pořadatelé opravdu na jedničku. Všude co jsem byl tak vyklidnění a slušní. Značení příjezdů k DM paráda a ohňostroj v pátek večer nádherný. Jen trochu vznikl chaos při nájezdu ke Komušínu. Vracel jsem se z RZ2 a valil k cíli RZ 3 a to šlo jen po cestě kolem diváckého místa při nájezdu do Voj. Prostoru. Měli to tam asi řídit Pomahači a Chrániči. Vznikala tam dvojtá kolona, ale vše se slušně vyřešilo. smajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!