11. 8. 2011 19:00 − 3522× − 41

Sainz: Volkswagen potřebuje zkušenosti

Carlos Sainz říká, že je třeba vybrat jezdce se zkušenostmi pro testování před plným nasazením VW do MS v roce 2013.

Carlos Sainz říká, že je třeba vybrat jezdce se zkušenostmi pro testování před plným nasazením VW do MS v roce 2013. Španěl je v současnosti poradcem německé automobilky, která má v plánu strávit rok 2012 hlavně testováním a vývojem Pola R WRC. V roce 2013 se chce Volkswagen Motorsport naplno vhrnout do světového šampinátu.

"Je důležité najít někoho, kdo má zkušenosti – čím více jich má, tím lépe pro nás. Nejde totiž jen o to najet hodně kilometrů, potřebujeme, aby to byly kvalitní kilometry. Problém může být v tom, že většina jezdců chce hlavně závodit, takže není snadné najít někoho, kdo bude chtít celý rok testovat," uvažuje Carlos Sainz, vítěz 24 soutěží MS.


Auto již odkryto bylo, kdo se ale do něj posadí?

Očekává se, že Volkswagen oznámí své jezdce pro rok 2012 do konce tohoto roku, aby mohli začít v lednu testovat. Rozhodnutí bude v první řadě spočívat na Krisu Nissenovi, šéfovi týmu. "Kris je vedoucím týmu, takže je to jeho rozhodnutí. Já chci jen říct, co si myslím. Musíme zajistit, aby kdokoliv přišel, byl nejlepší volbou pro tým. Získat dva jezdce se zkušenostmi bude naší prioritou, ale plánujeme přibrat alespoň jednoho mladého jezdce," ukončil svoji tezi dvojnásobný mistr světa z let 1990 a 1992.

Volkswagen pokračuje s přípravami již příští víkend na domácí půdě, když do dvou českých vozidel Škoda Fabia S2000 nasadí mladíky Riedemanna a Weijse.

Komentářů celkem: 41
13. 8. 2011 16:0341
0 0
Jo, tak to bylo snad v roce 2003... A máte pravdu, od roku 2003 byl ofiko testovacím pilotem Citroënu... Psalo se, že se i "svezl" c C4 WRC, ale jestli ho opravdu vyvíjel, to nevím...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!