Ogier je rád, že Loeb zůstává u Citroenu

Sebastien Ogier s potěšením přijal fakt, že se jeho úspěšnější jmenovec rozhodl zůstat po další dva roky u Citroenu.

Sebastien Ogier s potěšením přijal fakt, že se jeho úspěšnější jmenovec rozhodl zůstat po další dva roky u Citroenu. "Dobrá zpráva pro tým, je to velmi dobrý jezdec. Je to dobrá zpráva pro tým pro jeho služby a také je to dobrá zpráva pro mě – je příjemné být ve stejném týmu jako on a Daniel, máme dobrý vztah," řekl Ogier pro server Autosport.com. Zvláště po letošní Rally Acropolis ale o tom lze pochybovat.

Nebylo by pro Ogiera MS světa jednodušší, kdyby Loeb svoji kariéru v rally ukončil? "Jistě, bude to těžké, protože je silný řidič. I když ho mám jako týmového kolegu, tak ho mám i jako soupeře. Jako obvykle bude těžké jej porážet."

Ogier připustil, že se s Loebem v týmu může více naučit. "Bude mě to více tlačit, abych se zlepšil. On je teď nejsilnější, když ho chcete porazit, musíte jet na hranici, musíte jet dokonale. Porazit ho a stát se světovým šampionem znamená pro mě více, než kdyby teď odešel."

Trojnásobný letošní vítěz soutěže MS má ale jediný důležitý cíl. "Pro mě je hlavní věcí být jednoho dne mistr světa. Stát se jím proti němu by bylo lepší, ale nezaměřuju se na to. Jsem mladý, mám spoustu let před sebou. Pro mě to není špatná zpráva," reagoval osmadvacetiletý jezdec Citroenu DS3 WRC na rozhodnutí Sebastiena Loeba.

Jak se oba Sebastieni předvedou na nadcházející soutěži světového šampionátu v Německu můžete sledovat mj. i na www.ewrc-results.com od zítřejšího dopoledne.

Komentářů celkem: 24
18. 8. 2011 16:3921
0 0
a není to tak? copa byl ogier než přišel do citroenu. vyhrál jeden závod vSWRC tot vše.
18. 8. 2011 16:4022
0 0
pardon S2000
18. 8. 2011 16:4323
0 0
18. 8. 2011 16:4824
0 0
Jak nemám pana OQ rád, tak si myslím, že v Citroenu nejsou na hlavu padlí a nějaký důvod, proč si vybrali právě Ogiera asi měli ne?
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!