Početná sestava Citroënů z celé Evropy míří do Zlína

Co se předpokládalo se stává skutečností. Barum Czech Rally Zlín (26. – 28. srpna 2011) láká na start plejádu vozů značky Citroën.

Co se předpokládalo se stává skutečností. Barum Czech Rally Zlín (26. – 28. srpna 2011) láká na start plejádu vozů značky Citroën. O finanční prémie v seriálu Citroën Racing Trophy CZ se popere hned deset vozů, z toho šest se zahraničními účastníky. Celkově se objeví na startu pět vozů DS3 R3T, deset „MAXů“ a dvě „cé-dvojky“.

K nejvýše postaveným jezdcům s vozy Citroën DS3 R3T ve startovní listině i ve třídě 5 budou patřit Rakušan Daniel Wollinger a Maďar Menyhért Krózser. Právě maďarský zástupce bude jediným účastníkem Barum rally s modelem DS3, pro kterého budou platit pravidla Citroën Racing Trophy CZ. Pro zbytek pole, doplněný o domácího Egona Smékala, Tomáše Pletku a Poláka Jaroslawa Koltuna, bude výzvou pokoření náročného závodu, snaha o co nejlepší výsledek ve třídě 5 a v kategorii vozů s jednou poháněnou nápravou. Trochu překvapivě chybí na startu téměř pravidelný host CRT CZ Jan Chmielewski.

Z vozů Citroën C2 R2 MAX figurujících ve startovní listině Barum rally je do CRT CZ přihlášeno osm dvojic. Favority je nutno hledat mezi domácími Miroslavem Březíkem a Marcelem Svačinou. Do Zlína se nepřihlásil Petr Křížek, a tak posledním českým zástupcem bude Pavel Přibyl.

Zahraniční konkurenti ale neprodají kůži lacino. Nechybí rychlý (i když často chybující) Polák Szymon Kornicki nebo slovenský talent Martin Koči. Nováčkem na českých tratích nebude ani jeho krajan Marek Špavelko. O rumunském účastníkovi Vladu Cosmovi toho mnoho nevíme, ale fakt, že při Prime Yalta Rally (soutěž IRC) bojoval o čelní příčky dvoukolek, a nakonec skončil druhý za Rouxem, je solidní vizitkou.

Pro fanoušky může být lákadlem bulharská dámská dvojice Ekaterina Stratieva – Blagovesta Milanova. Bulharská pilotka bude startovat ve Zlíně už potřetí.

Stejně jako v této kategorii se na startu objeví řada citroënů mimo hodnocení CRT CZ. I v této společnosti hrají značnou roli zahraniční účastníci. Český tandem Michal Srb a David Stavjaník doplní Maďar Kornel Lukách a Bělorus Dmitri Yakimakho.

« Barum rally má stále větší prestiž doma i v Evropě a startovní listina je toho důkazem. Do Zlína míří řada zahraničních jezdců s vozy Citroën, kteří se poperou o čelní příčky ve třídách 5 a 6. Věřím, že stejně jako na Bohemii bude francouzská značka patřit mezi nejrychlejší. Fanoušky si opět dovolujeme pozvat do zázemí CRT, které bude umístěno v servisní zóně v Otrokovicích. Kromě chutné kávy Dallmayr si tam budou moci vychutnat i záběry z předchozích závodů Citroën Racing Trophy, » připomíná promotér CRT CZ a při Barum rally 2011 i jezdec Tomáš Pletka.

Barum Czech Rally Zlín startuje v pátek 26. srpna v 17 hodin na zlínském náměstí Míru (před radnicí), první vůz vyrazí na atraktivní diváckou speciálku v ulicích Zlína ve 21:15. Během tří dní čeká na posádky 15 rychlostních zkoušek o celkové délce 248 ostrých kilometrů.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!