24. 8. 2011 14:16 − 2488× − 0

Devátý pokus

Domácí prokletí – tak se dá jednoduše nazvat neuvěřitelná smolná série, kterou má v souboji s legendární Barum Czech Rally Zlín jezdec Jan Jelínek.

Domácí prokletí – tak se dá jednoduše nazvat neuvěřitelná smolná série, kterou má v souboji s legendární Barum Czech Rally Zlín jezdec Jan Jelínek. Za posledních osm let totiž ani jednou nespatřil cíl a to by se letos snad už konečně mělo změnit.

„Letos už to prostě musí klapnout,“ říká s odhodláním zkušený zlínský soutěžák, který se na start 41. Barum Czech Rally Zlín chystá s tradičním Mitsubishi Lancerem Evo IX a spolujezdcem Miroslavem Kotěnou. „V roce 2002 jsem tady vyhrál třídu s Hondou Civic, ale pak jsem přesedlal na EVO a osmkrát za sebou odstoupil snad ze všech možných důvodů. Hlavně to byly technické problémy, havárie, jednou dost nešťastně kvůli předpisům a nedovoleným změnám na autě… Navíc jsme několikrát odstupovali i z hodně nadějných pozic, z dvanáctého místa v konkurenci S2000 apod., takže už to snad konečně klapne a na letošní ročník jsem snad připravený jako nikdy. Už i kvůli Mirkovi Kotěnovi, protože ten se mnou nedojel Barumku ještě ani jednou.“

To potvrzuje i Miroslav Jandík, který Honzovi v APID racing service připravuje soutěžní vůz: „Nechal nás přezkoumat snad každý šroubek a součástku, aby byl Lancer stoprocentně připravený. Kompletně se repasoval i motor a všechno podřizujeme tomu, aby bylo auto v té nejlepší možné formě.“

„Konkurence i motivace je jako obvykle obrovská, ale moc se těším. V jednodenních sprintech zatím jedeme docela slušně a z MMČR jsme si vybrali právě tento vrchol sezony. Podle všeho to vypadá, že by mohla být ještě lepší atmosféra než loni a snad vyjde i počasí, takže se moc těšíme. Věřím, že si Barumku všichni vychutnáme, protože se z ní zase stala opravdová událost,“ uzavírá krátký rozhovor chvíli před středečním tréninkem Jan Jelínek.

Žluto-modrému Laceru Evo IX ve zlínských barvách a se startovním číslem 37 můžete držet pěsti už v páteční divácké superspeciální zkoušce v centru Zlína. Snad to letos konečně vyjde a Honza Jelínek s Mirkem Kotěnou dorazí až na nedělní cílovou rampu pod Velkým kinem.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!