25. 8. 2011 19:07 − 2832× − 0

33. Rally Příbram je připravena

Motory soutěžních vozů budou tento víkend znít ve Zlíně při Barum Rally, ale závěr sezony MMČR obstará 33. Rally Příbram.

Středočeská soutěž, která zaujímá poslední místo kalendáře Mediasport.cz Mezinárodního mistrovství České republiky v rally, má již definitivně schválenou trať a pořadatelé dolaďují poslední změny v přípravě servisní zóny. Na ředitelství soutěže se rovněž už scházejí první přihlášky, zejména od jezdců z K4 poháru, který má pro účastníky 33. Rally Příbram jen omezenou kapacitu 35 soutěžících. „Zájem závodníků z poháru nás mile překvapil a je vidět, že jsme se dali zařazením K4 poháru na dobrou cestu. Mezi závodníky je mnoho posádek, které se chtějí v rámci poháru svézt na dvoudenní soutěži, a Příbram jim dá tuhle příležitost. Očekáváme také kvalitní pole mezi historiky, protože by se u nás mohlo rozhodovat o titulech. Mezi špičkovými posádkami také čekáme všechny adepty v boji o titul, protože šance, že by se o absolutním mistrovi ČR v rally rozhodlo na Barum rally, je spíše teoretická. Už teď také evidujeme zájem některých jezdců startovat v Příbrami se silnějším vozem, než se kterým je vídáme pravidelně v MMČR. Chtějí tak využít šance si auto před další sezonou otestovat,“ prozrazuje ředitel Rally Příbram Tomáš Fiala.

Návštěvníci z řad diváků mají stále možnost objednávat si VIP balíčky, které jim kromě volného vstupu na závody zajistí i příjemnější pobyt na rally včetně občerstvení v cateringovém stanu zdarma. „Zájem o VIP balíčky roste s blížícím se datem soutěže a to nás těší. Snažili jsme se divákům, ale třeba i členům týmů nabídnout možnost, jak si rally užít o něco více, a to by jim VIP balíčky měly zabezpečit. Balíčky obsahují také samolepku na auto „volný vjezd“, která opravňuje k vjezdu k rychlostním zkouškám a bude nutné ji nalepit na každé auto, se kterým se vydáte k diváckým místům na Rally Příbram. Nijak ale neomezujeme počet lidí, kteří s autem k rychlostní zkoušce přijedou a pokud někdo přijede v sedmimístné dodávce, tak jej návštěva rally přijde na pakatel. Samolepky „volný vjezd“ se dají koupit v rámci VIP balíčků, ale jsou a budou i samostatně v prodeji za 250,- Kč. Jejich majitelé budou podle čísel registračních značek také evidováni a budou zařazeni do soutěže o ceny, kterou vyhlásíme po závodech. Sledujte proto web www.rallypribram.cz i po soutěži,“ dodává Tomáš Fiala. Kromě samolepky „volný vjezd“ bude možné zakoupit také jednorázový lístek, který opravňuje k návštěvě jedné rychlostní zkoušky, který ale bude platit jen pro to jedno místo a bude neslosovatelný. Místní obyvatelé, kteří se prokáží dokladem totožnosti a bydlištěm v místě konání soutěže, budou míst samozřejmě přístup k rychlostním zkouškám zdarma.

Rally Příbram se uskuteční 23. a 24. září. Ředitel rally, Tomáš Fiala se těší na všechny posádky, které se této závěrečné soutěže MMČR zúčastní.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!