Tři soutěže během tří týdnů

Velmi napilno měla během uplynulých tří týdnů posádka Andrej Chepil – Luboš Gešvinder.

Velmi napilno měla během uplynulých tří týdnů posádka Andrej Chepil – Luboš Gešvinder. Každý víkend absolvovala jeden start. V těch dvou nejdůležitějších, hodnocených do Poháru ČR, vybojovala maximální bodový zisk. Upevnila si tím vedení v průběžné absolutní klasifikaci poháru a hodně se tak přiblížila ke konečnému triumfu.

Zatímco pro blovického Luboše Gešvindera je Pačejov domácím podnikem a má s ním bohaté zkušenosti, Andrej se ho zúčastnil poprvé. „Tratě se mi velmi líbily. Rychlé úseky se střídaly s technickými. Nádherná byla především rychlostní zkouška ve vojenském prostoru. Také k organizaci nemám žádnou výtku. Moc mě potěšilo, že ani nepřízeň počasí neodradila obrovské množství diváků,“ nešetří chválou brněnský pilot. Ten ve čtvrtek před soutěží absolvoval dvacetikilometrový test v Nechanicích, aby si po měsíční soutěžácké pauze oživil jezdecké návyky. Celou soutěží, vyjma čtvrté rychlostní zkoušky, pak posádka se startovním číslem 81 procházela v rámci poháru naprosto suverénně. „Nějaké rezervy v jízdě jsme samozřejmě měli. Každopádně se ale s Lubošem vždy snažíme o co nejlepší výsledek. Své časy totiž porovnáváme s účastníky sprinterského šampionátu. Několika chybiček jsme se sice nevyvarovali, ale těmi se přece člověk učí:-) Největší ztrátu jsme nafasovali právě na startu čtyřky a na chvilku jsme tak klesli na druhou příčku za Miloslava Jirsu. Vítězstvím ve všech zbývajících vložkách jsme se však vrátili do čela a vyhráli jsme s téměř minutovým náskokem. Bylo to pro nás radostí, povzbuzením do dalších závodů a především třicetibodovým ziskem. A porovnání s Vysočinou? Ani nevím. Pačejov byl pro mě osobně o něco náročnější, ale vítězství na Vysočině zase sladší. Bylo přece první.“

Hned nadcházející sobotu si Andrej s Lubošem zpestřili program účastí na volném podniku – Rally Železné hory. „Každý ostrý kilometr je pro nás dobrý. Proto se letos snažíme odjet co nejvíce soutěží včetně volných podniků. Panuje na nich skvělá atmosféra a konkurence je velmi dobrá. Na Železných horách jsme si chtěli trošku pohrát s nastavením auta. Bohužel nám to moc nevyšlo. Po druhé erzetě přestala sloužit převodovka a my odstoupili,“ vrací se pětadvacetiletý pilot k „návštěvě“ mezi amatéry.

Třetím podnikem během pouhých tří týdnů byl Kostelec nad Orlicí. Zde posádka zeleno – bílo – modrého lanceru obsadila bronzovou příčku. Jelikož však Richard Kirnig a Josef Pátl nejsou přihlášeni do Poháru ČR, brala znovu maximální bodový zisk. „Kostelec byl mazec! Nabídl náročné a nádherné rychlostní zkoušky pro posádku i techniku. Nejvíce mě nadchlo, v našich krajích neobvyklé, množství šotoliny. Právě na ní nám ale Richard a Pepa ujížděli nejvíce. Přece jen s nezpevněným povrchem mám zatím minimum zkušeností. Tak snad příště,“ zachovává si nadhled lídr průběžné pohárové klasifikace.

Oba členové posádky si velmi dobře uvědomují, že jen těžko by mohli absolvovat tak pestrý závodní program bez svých reklamních partnerů. „Taková porce soutěží je náročná hlavně po finanční stránce. Pokud se však chceme zlepšovat, nezbývá než jezdit, jezdit a znovu jezdit, dokud nedojdou peníze:-) Za velkou podporu našeho týmu proto chceme moc poděkovat společnosti HAVANA – RESTAURANT, s. r. o., konkrétně panu Radkovi Novotnému, dále společnosti FORUM GROUP, s. r. o., oficiálnímu dealerovi značky BLAUER USA. Zapomenout nemůžeme ani všechny své příbuzné a kluky z Racing Service Butula, Míru a oba Tomáše. Za cenné rady pak vděčím Honzovi Sýkorovi. Našim dalším startem bude 10. září Horácká Rally Třebíč. Tímto chci pozvat fanoušky, ať nám přijdou trošku zafandit. Budeme se těšit!,“ končí své povídání Andrej Chepil.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!