Ondřej Plšek - eWRC.cz
26. 8. 2011 11:12 − 3009× − 29

Sebastien Ogier vyžaduje objasnění

Francouzský jezdec chce od Citroenu vědět, jakou má po prodloužení kontraktu Sebastiena Loeba v týmu pozici.

Sebastien Ogier se sice stal vítězem Německé rally a ukončil tak neporazitelnost Sebastiena Loeba na této soutěži, jinak ale mladší z jedců Citroenu moc spokojen být nemůže. Dle všeho totiž počítal s tím, že sedminásobný mistr světa tým opustí a přestoupí k Volkswagenu. Jenže k tomu jak známo nedošlo a Ogier poznal, že jedničkou je i nadále týmový kolega Loeb.

V Německu totiž Ogier již v pátek dostal příkaz od šéfa týmu Oliviera Quesnela, že nesmí na Loeba útočit. Toho se sice juniorský mistr světa 2008 držel, ale například v sobotu tohoto nařízení příliš nedbal a jeho odstup byl jen minimální. Vítězství na Německé rally si pak připsal díky tomu, že Sebastiena Loeba postihnul v sobotu večer defekt.

Celá věc ale bude mít jistě ještě dohru, protože Sebastien Ogier vyžaduje po týmu objasnění, jak se nyní situace u Citroenu má. "Na jednu stranu je dobře, že Loeb bude pokračovat, ale na druhou stranu nemůžu v jeho smlouvě tolerovat něco, co by mu zajišťovalo jakékoliv záruky," řekl dle maxrally.com Sebastien Ogier. "To nemohu akceptovat. Pokud je v týmu nová strategie, tak ji chci znát, abych mohl učinit rozhodnutí. Mám smlouvu na další rok. Co to znamená?"

Sebastien Ogier má tedy platnou smlouvu i pro sezonu 2012, ale je otázkou, zda bude souhlasit s případnou rolí týmové dvojky. Nelze tak ani vyloučit, že by se z platné smlouvy vyplatil a přestoupil do jiného týmu. Malcolm Wilson již naznačil, že by se rozhovorům s Ogierem nebránil. A protože u Fordu nepanuje přílišné nadšení z letošních výkonů Mikko Hirvonena, kterému letos smlouva končí, tak se pomalu začíná spekulovat o jezdecké sestavě Latvala – Ogier. Wilson si věří, že by případnou rivalitu mezi oběma jezdci zvládnul. "O moc horší než mezi Carlosem Sainzem a Colinem McRae to už být nemůže," uvedl šéf M-Sportu.

Komentářů celkem: 29
26. 8. 2011 15:56
0 0
Jan1000: Podle mě se jako rozmazlená primadona zrovna teď chová spíš Seb junior. Ale vzhledem k tvé vášnivé nenávisti vůči Loebovi mě tvoje komenty nepřekvapují.
26. 8. 2011 16:40
0 0
pupik206 // Přesně tak smajlík
26. 8. 2011 17:23
0 0
pupik206: vyrazit? Tak to by byli asi dost blbý ne?! Vždyť dokáže momentálně jako jediný naložit Loebovi(i teda díky autu).. Já vás nechápu. Každýho štve týmová režie a teď když remcá někdo z jezdců, hned je fracek? Běžte radši koukat na vysavače, už vrčí smajlík
26. 8. 2011 17:35
0 0
Filipes, kdyby nebyl big Seb big rozmazlená primadona nechodil by si stěžovat generálnímu šéfovi od Citroenu na Seb juniora.

Prostě Seb junior nechce být další 2 roky jako pingl Sordo.
26. 8. 2011 18:05
0 0
jíst,já vim,že né,ale to byla jen momentální naštvanost,když jsem to četl...Sice teda loeba poslední dobou moc nemusim,ale takhle se chovat k mazákovi jako je Loeb,to je teda moc,když Ogi nemá ještě ani jeden titul...
26. 8. 2011 18:31
0 0
Pupik206.. Titul mit jeste nemusi,ale jednou jich ze par posbira urcite.. a myslim si,ze by bylo od citroenu hloupe ho pustit jinam.. pac seb senior uz dlouho jezdit nebude.. cas nezastavis smajlík a seb junior bude v budoucnu urcite spravna nahrada za seniora smajlík
26. 8. 2011 19:12
0 0
By mě zajmalo,co by bylo kdyby jezdil v citroenu Latvala...
26. 8. 2011 20:28
0 0
Já se mladýmu Sebovi ani nedivim, to že byl tolikrát mistrem světa neznamená, že když přijde někdo rychlejší, tak ho za zásluhy necháme pořád vyhrávat. Aby to nedopadlo jako s Gottem a jeho 35 slavíky.
28. 8. 2011 09:01
0 0
naprosto chapu ogiera...je dobry! hodne dobry! a doplacet kvuli tomu na loeba. ogier nechce skoncit jako sordo...jezdit pro team OK..ale jezdit pro loeba... ./
takze pod hirvem se zacina houpat zidle...ta hlaska se mi libi ze to nemuze byt horsi nez mezi sainzem a mcrae-m.
No libilo se mi ze v nemecku hnal loeba a donutil ho zavodit na hranu a ze se mu drzel na dostrel.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!