Ladislav Kopelent - eWRC.cz
31. 8. 2011 19:02 − 4149× − 0

Rallye klub Chříč pořádá tuto sobotu jízdu zručnosti

Jak již se stalo tradicí, pořadatelé ze severního Plzeňska připravili další závod na nezpevněném povrchu u obce Chříč.

Jak již se stalo tradicí, pořadatelé ze severního Plzeňska připravili další závod na nezpevněném povrchu pro širokou motoristickou veřejnost u obce Chříč. Závod se koná tuto sobotu 3. září.

Rallye klub Chříč má s pořádáním podobných akcí několikaleté zkušenosti. V minulosti zabezpečoval klub akce typu rallye v okolí Chříče, rychlostní testy vedoucí přes obec Slatina do Milíčova. Technická a velmi zajímavá byla rychlostní zkouška v okolí Ptíče.

Na sobotu je připravena nenáročná akce pro její účastníky, kdy k účasti v závodu postačí mít nějaké vozidlo, které bude schopno absolvovat zhruba tří kilometrovou trať na sklizeném pšeničném poli. Trať je bezpečná, není nikterak rychlá. Skládá se ze dvou okruhů po 1500 metrech, které se projedou dvakrát, to je obsahem jedné jízdy. Pro každého účastníka jsou připraveny tři jízdy, započítány do celkového hodnocení budou dvě nejlepší jízdy, nejhorší výsledek se škrtá.

Povinná bezpečnostní výbava se skládá z přilby a bezpečnostního pásu, dveře jezdce musí být opatřeny sklem, nebo pletivem. Pokud ve vozidle bude i spolujezdec, musí mít rovněž tuto minimální předepsanou bezpečnostní výbavu. Bude vypsaná i kategorie Junior, podmínkou je věk do 18 let a zákonný zástupce jezdce jako spolujezdec v autě, jímž je jeden z rodičů.

Zápis do závodu je plánován na 8,00 hodin. V devět hodin proběhne rozprava s jezdci. Pro seznámení s tratí je vymezen prostor mezi 9,30 až 10,00 hodin, poté bude následovat start závodu. Startuje se jednotlivě, po minutě, na trati se budou nacházet maximálně tři vozidla, kontakt mezi vozidly bude přísně trestán vyloučením ze závodu. Je umožněno využití jednoho vozidla pro více jezdců, kteří se na něm mohou střídat a nastoupit do jednotlivých jízd.

Jsou vypsány kubatury do 1200 ccm, do 1500, do 1800, nad 1800 kubíků a absolutní pořadí. Pro rozdělení do jednotlivých kubatur není rozlišován pohon kol, ani použité palivo. Pohár si ze závodu odnese rovněž nejúspěšnější junior, je vypsán i dámský pohár. Zvláštní odměnu obdrží, jako cenu útěchy ten, kdo dá první boudu. Na akci je tradičně zajištěno občerstvení a sociální zařízení. Pro diváky je parkování a vstup zdarma. Více informací podá ředitel závodu Petr Krob na telefonu 604 504 822, nebo na facebooku rallye klub Chříč. Všechny srdečně zve pořadatel podniku z Chříče.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!