Janota šel při prologu v Udine přes střechu

Nečekaně dramatický start mají za sebou Miroslav Janota s Pavlem Dreslerem na Alpi Orientali v italském Udine.

Nečekaně dramatický start mají za sebou Miroslav Janota s Pavlem Dreslerem na šestém podniku mistrovství Evropy v automobilových soutěžích historiků Rally Alpi Orientali v italském Udine. Při zahajovací čtvrteční super speciálce v centru města trefila dvojice Hájek Historic Czech National Rally Teamu zpomalovací retardér tak nešťastně, že se jejich Opel Kadett C-GTE, se kterým vedou šampionát v kategorii 2 a třídu C3 do dvou litrů, ocitl ve vzduchu a překulil se přes střechu. Až na rozbitá skla a trochu pomačkanou karosérii vozu z toho ale naše posádka vyšla bez zranění, a tak na startu úvodní páteční etapy jediní čeští zástupci v evropském šampionátu historiků chybět nebudou.

Prolog v Udine se těšil obrovskému zájmu fanoušků. Společně s historiky se zde jede také italský šampionát, a tak se na startu představilo celkem 135 posádek. Trať super speciálky měřila 1,6 km, a i když šlo už tradičně jen o rozcvičku před dvoudenní bitvou, všichni piloti si to v nádherné atmo-sféře užívali. Jako první absolvovali úvodní část jezdci evropského šampionátu historiků. Začínalo se v pořadí od nejslabších po favority, a tak mezi dvaašedesáti vozy byli Janota s Dreslerem s číslem 307 až mezi posledními. Miroslav letos už v Maďarsku prolog absolutně vyhrál a velice dobře to vypadalo i v Udine. Jenže před koncem přišel nepříjemný kontakt s retardérem.

„Podobné speciálky před fanoušky mám rád a zatím se mi na těchto show dařilo. Dnes ale došlo i na mne. Přitom to bylo jen malé líznutí v pravé zatáčce, nic tvrdého, ale auto se najednou zvedlo a už jsme šli. Vůz se překulil přes střechu a dopadl zpět na kola. Skla se vysypala, ale jinak to vypadalo, že pojedeme dál, jenže auto jsme nenastartovali. Ztráta je přesto minimální. Opel jsme pak převezli do uzavřeného parkoviště v Cividale del Friski, kde bude start páteční etapy. Než vyrazíme na trať, nasadí mechanici nová skla, jinak je auto v pořádku. V pátek nás čeká šest rychlostních zkoušek a stejnou porci absolvujeme i v sobotu. Celkem to bude 160 km na měřených úsecích. Bude to ob-rovská bitva, ve které jsou domácí favority, ale bojovat budeme naplno“, řekl Miroslav Janota.

Komentářů celkem: 2
2. 9. 2011 09:291
0 0
Kdo nebourá, nejezdí rychle...smajlík Kluci, držíme vám palce, krásně reprezentujete republiku a přeji, aby jste vedení udrželi dál.
jac
2. 9. 2011 22:292
0 0
No, i když Dreslík, Tlama vždy vychlamaná, se zrovna zábavně netvářísmajlíksmajlík...vypadá to, jak kdyby doloval z dutiny ústní ještě nějaký hmyzsmajlíksmajlíksmajlík
Ale držím palcesmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!