Ondřej Plšek - eWRC.cz
10. 9. 2011 12:02 − 2429× − 8

Australské rally dominuje Jari-Matti Latvala

Soutěž má ale dle přání Fordu vyhrát Mikko Hirvonen, kterého týmový kolega před sebe pustí v neděli.

Situace na Australské rally se začíná pro Ford komplikovat. Po pátku bylo v plánu, že soutěž vyhraje Mikko Hirvonen, kterému bude ze druhého místa krýt záda Jari-Matti Latvala. Jenže jednička Fordu se ve druhé etapě příliš nepředvedla a na záda jí začíná pomalu dýchat Petter Solberg. Norský jezdec po změně nastavení svého vozu výrazně zrychlil a pro neděli má na své straně výhodnější startovní pozici.

Hirvonena a Solberga sice dělí skoro 37 sekund, ale sám finský jezdec uznal, že ztráta bývalého mistra světa není příliš velká. Po sobotě tak vede Jari-Matti Latvala, který ale velmi dobře ví, že jeho hlavním úkolem je přenechání pozice týmovému kolegovi. "Sice bych rád vyhrál, ale znám Mikkovu situaci a pomohu mu. Ale nejdříve vyčkáme, co se bude zítra dít," uvedl mladší z finského dua jezdců.

Ztráta ostatních jezdců na vedoucí trio je ale již propastná. Ze čtvrtého místa totiž kvůli závadě elektriky odpadnul Henning Solberg a na jeho pozici se posunul Matthew Wilson s šestiminutovým odstupem na vedoucího Latvalu. Pátý Khalid Al-Qassimi je pomalejší už skoro o deset minut a na šestém místě je již Haydon Paddon, který si tak jede pro titul produkčního mistra světa.

Čtyři nejrychlejší časy pomohly Sebastienu Ogierovi k posunu na jedenácté místo a má tak stále šanci, že v případě problémů nějakého jezdce před ním bude bodovat. S tím moc nemůže počítat Sebastien Loeb, který na šestnáctém místě ztrácí skoro půl hodiny.

Kompletní výsledky Australské rally najdete jako vždy na serveru eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 8
10. 9. 2011 12:52
0 0
je treba tez brat v potaz, jak rekl sam Hirvo, ze je sakra znat byt jako 1 jezdec na trati, zitra uvidime zda mu to pomuze jet za Jarim nebo zafunguje tymova rezie!
10. 9. 2011 13:17
0 0
jj, Hirvo čistil, zítra bude čistit JML, má to být rychlejší než dnes, takže rozestupy prý nemusí být velké a jakmile odrazí případné nebezpečí od Pettera, pojedou na Hirva a pro body, pokud se nestane nic nepředvídaného. Citrochlapci se chtějí poprat hlavně o PS.
10. 9. 2011 13:39
0 0
JML mám v tipovačce na 1 fleku a teď taková nepozitivní zpráva. FUJ!
Ho!
10. 9. 2011 14:53
0 0
Presne tak, ja naivka mam JML taky prvniho ... zapomnel jsem, ze v prvni rade nejde o sport smajlík
A jeste jedna konspiracni otazka: Neni ta zmena nastaveni a zahadne zrychleni Solberga tim, ze dostal tovarni dily, aby jeste zkusil prohnat Fordy smajlík
10. 9. 2011 15:02
0 0
Co se týče Petterova zrychlení, podívejte se na resulty, není to tak horké, zkracoval čističe Hirva, celkově oproti první etapě naopak ztratil, ale tu bednu snad dá. smajlík
10. 9. 2011 15:13
0 0
solbewrg by potreboval do tovarny s poradnym vozem..snad do VW klapne i vozove na urovni.)
10. 9. 2011 17:17
0 0
Paráda Jari,doufám,že vše dopadne dobře a zvítězí...smajlíksmajlíksmajlík
11. 9. 2011 03:24
0 0
Otázka je jestli to bude Petterovi stát za to, honít se i když v jeho situaci body jsou body..ale držím palce hlavně ať to doveze do cílesmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!