V PWRC dobojováno, Paddon mistrem

Titul mezi produkčními vozy získal po čtyřech výhrách Hayden Paddon z Nového Zélandu.

Hayden Paddon zvítězil ze čtyř startů čtyřikrát a dva závody před koncem sezóny získal titul šampiona PWRC. Druhý v pořadí – Martin Semerád – ztrácí padesát bodů, a i když je teoreticky možné, že by Martin bodově Novozélanďana dohnal, již nedožene počet vítězství, který v případě rovnosti rozhoduje. Svoji pozici bude muset Martin Semerád na soutěžích ve Španělsku a Velké Británii ještě uhájit, zuby si na jeho příčku brousí Gorban, Kosciuszko či Flodin.

"Dokázali jsme to! Máme titul PWRC! Je to úžasný pocit, ještě jsem nic takového nazažil. Dnes to byl dlouhý den, netrpělivě jsme odpočítávali zkoušky do konce, přičemž jsme museli chránit naše vedení," řekl po vítězství na skoro domácí soutěži Rally Australia Hayden Paddon. Pilot Subaru Impreza belgického týmu Symtech zažil v předposlední zkoušce horkou chvilku, když trefil svah. Naštěstí pro něj vše dobře dopadlo a s Johnem Kennardem se můžou radovat z titulu.

"Velké díky všem, kteří nám pomohli a kteří nás podporovali jak v zisku titulu, tak v pomoci po celý rok. Obrovské díky patří týmu, který odvedl tento víkend neuvěřitelnou práci – je to úžasný pocit vyhrát mistrovství Světa se svými kamarády. Obrovský díky patří také Subaru New Zealend, velký dík tátovi, Johnovi a Katie, kteří za ty léta zažili už hodně. Nakonec, ale rozhodně ne nejméně, děkuji našemu týmu Symtech z Belgie. Odvedli skvělou práci. Je škoda, že tu nemohli být s námi, ale hráli obrovskou roli v umožnění našeho cíle. Je těžké poděkovat všem," váží si veškeré podpory Hayden Paddon.

"Ještě pojedeme dva závody v tomto roce – ve Španělsku a Británii, na které se moc těšíme," oznámil čtyřiadvacetiletý Novozélanďan, který při Rally Australia získal i cenu Abu Dhabi Spirit of the Rally. Kdyby vyhrál i zbývající dvě soutěže z kalendáře PWRC, byl by to od Paddona husarský kousek.

Komentářů celkem: 6
11. 9. 2011 15:191
0 0
Zasloužený titul, gratuluju!smajlík
11. 9. 2011 15:302
0 0
Mohl by mu někde malcolm pujčit fiestu smajlík
11. 9. 2011 19:053
0 0
Další skvělý mladý kluk, který si na nic nehraje a má výborný přístup k závodění, moc gratuluji. Je neuvěřitelné, kolik skvělých mladých a ještě mladších jezdců se teď objevuje, bylo fakt super, kdyby se jim zpřístupnila nejlepší technika, protože tohle je to, co rally potřebuje-nová krev a nové výzvy.smajlík
11. 9. 2011 21:244
0 0
super vysledek!! Subaru mu asi sedlo lip nez Mitsubishi smajlík
12. 9. 2011 15:575
0 0
Zase má VW o další tip navíc.smajlík
12. 9. 2011 16:196
0 0
Je to borec, snad mu ten titul aspoň trochu otevře vrátka do WRC a jednou snad bude prohánět Frantíky smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!