15. 9. 2011 15:06 − 2534× − 3

Vlček si přivezl z Třebíče zlato

Červená Karkulka kladenského Jirky Vlčka si z Horácké Rally přivezla kromě bábovky pro babičku i zlaté věnce a láhev šampusu.

Jirka Vlček s Radimem Strnadem se letos soustředí na boje v Rallysprintovém mistrovství, kam vyrážejí bojovat s červeným Peugeotem 206 KIT CAR, kterému na Kladně familiárně přezdívají „Karkulka“.

Červený Peugeot 206 KIT CAR se od začátku 22. Horácké Rally zapojil do bojů o čelní příčky mezi dvoukolkami. Vlk byl jako politý živou vodou, nepletl si brzdu s plynem a zkrátka a dobře tahal, jak se má. Určitě mu k tomu pomohlo i hecování jeho spolujezdce Radima Strnada. „Radim pracuje v autě vždycky na 110% a umí mě popohnat. Někdy možná až moc…:) Několikrát jsem si od něj vyslechl třeba: „Je to kurva pravá tři, tak ten plyn drž !“…:) V autě je ale perfektní nálada a pohoda,“ popisuje Jirka Vlček spolupráci se spoljezdcem.

Tratě Horácké Rally nejsou úplně tím, na co je stavěný hbitý KIT z Francie, přesto se „vlkovi“ líbily. „Třebíč je známá tím, že jsou tady hodně rychlé a přehledné tratě. Mě to docela vyhovuje, především ta přehlednost, ale občas byla některá místa hodně rychlá i na mě. Přeci jen myšlenka toho, že se něco odehraje v autě v téhle hodně vysoké rychlosti mezi stromy, mi úplně dobře nedělala. Auto fungovalo perfektně, za což si zaslouží pochvalu moji mechanici. Mohl jsem se na auto spolehnout a dávat to tam i v takovém tempu,“ dodává na adresu tratí a „karkulky“ Jirka Vlček.

Jak už bylo uvedeno, tak si posádka Vlček – Strnad na Horácké Rally závodů užívala a v autě panovala pohoda. Kladenský Peugeot 206 KIT CAR se pravidelně objevoval ve výsledkové listině mezi třemi nejrychlejšími dvoukolkami a vše fungovalo jak má. „O dobrou náladu jsme přišli až v závěru rozhodnutím sporťáků, kteří škrtali penalizace za neprojetí retardéru na poslední rychlostní zkoušce některým posádkám. Radima to hodně naštvalo, až si pokládal otázku, proč že vlastně ty závody jezdíme a honíme každou sekundu…? Já jsem taky koukal na to, co všechno je možné. Myslel jsem si, že třeba Honza Černý jezdí opravdu rychle, ale bohužel dneska nevíme přesně „kudy“. Myslím to samozřejmě v nadsázce a jako fór v souvislosti s jeho neprojetým retardérem a zrušenou penalizací. Teď ale vážně. Retardéry se mají projíždět a nebo se alespoň o to má posádka pokusit. Myslím si, že celodenní snažení několika posádek vyšlo vniveč, protože díky neudělené penalizaci přišly o druhé a třetí místo ve dvoukolkách o 1,3 a 7 sekund. Obě tyto posádky retardér projely. Skoro zastavily, protože se jednalo o hodně zavřený retardér a nechaly tam čas, který je pak o stupně vítězů připravil. Honza je hodně šikovný jezdec, jezdecky na něj nemáme, ale v poslední vložce mu auto dobře nejelo, a tak ztrácel. To bylo hozenou rukavicí pro další posádky jedoucí za ním. V tu chvíli bych od něj, jako od reprezentanta a kluka, který nás vždycky jezdecky převyšuje, možná čekal trochu jiný přístup, spíš popřát vítězným posádkám a nechat je vychutnat si pocit vítězství, když věděl, že si zkrátil trať…,“ říká trochu zklamaný Jirka Vlček a hned dodává: „Smekám ale před bojovností posádky Vrkoslav – Rada. Jsou to sice naši soupeři, ale když jsem viděl, jak vlastními silami dotlačili auto na rampu, když v onom kritickém retardéru zničili převodovku, tak se před nimi klaním. To byl fakt výkon a o tom je podle mě rally. Takovým přístupem se tento sport posunuje dopředu. Prostě bojovat do posledního metru o každou sekundu.“

Jirka Vlček si z Radimem Strnadem při 22. Horácké Rally dojeli pro vítězství mezi dvoukolkami, z čehož měli v cíli pochopitelně zaslouženou radost. Jejich další soutěží bude nadcházející 33. Rally Příbram, kde se tentokrát představí jak „Karkulka“, tak i druhý vůz z kladenské dílny V-Group Peugeot Kladno, kterým bude další Peugeot 206 KIT CAR „sněhurka“. O tom si ale povíme více příště.

Komentářů celkem: 3
15. 9. 2011 19:17
0 0
letos jede moc pěkně !!!smajlíksmajlíksmajlík
15. 9. 2011 19:31
0 0
Vlk jel perfektní palbu, krásná a čistá jízda smajlík
15. 9. 2011 22:52
0 0
jojo podal pěkný výkon, a jede moc hezky, tentokrá sme mu zase nestačili. Zbyňa Hrabec
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!