22. 9. 2011 09:06 − 3051× − 0

Sněhurka i Karkulka jsou připraveny na Příbram

Při 33. Rally Příbram odstartuje jak červená "Karkulka" z Kladna, ale doprovodí ji i "Sněhurka", kterou tentokrát osedlá Karel Trněný.

Pohledem do startovní listiny 33. Rally Příbram fanoušek motoristického sportu mohl zjistit, že na start se kromě klasického účastníka domácích soutěží s rychlou dvoukolkou z Francie – Jirky Vlčka postaví i další soutěžní jezdec, kterého ale z poslední doby známe spíše z role řidiče Škody Fabia WRC. Ti, kteří ale mají dobrou paměť si jistě vzpomenou na doby, kdy Karel Trněný brázdil tratě českých soutěží s dvoukolkami Škoda Favorit a Škoda Felicia. Na 33. Rally Příbram tedy dojde k návratu tohoto soutěžáka zpět ke kořenům.

„Trošku hecu při kávě přineslo nápad posadit Karla Trněného zpět do dvoukolky a tím ho přinutit hodně zavzpomínat na doby, kdy s dvoukolkami závodil,“ vysvětluje majitel sněhobílého Peugeotu 206 KIT Car s nímž Karel Trněný v Příbrami odstartuje. „Sranda musí být a rád se ve vzteklém speciálu pro juniory svezu,“ říká s úsměvem Karel Trněný, který je jak známo pro každou špatnost. V týdnu si už vůz Peugeot 206 KIT Car vyzkoušel a je pravda, že mu do smíchu moc nebylo. „Ve vracáku auto nic nedělá a jen vrčí na místě…Pořád se v autě něco děje, stále se musí řadit, což je oproti wéercéčku docela nezvyk. Tam se zařadí nějaká rychlost a auto vždycky vystřelí ze zatáčky pryč. Co je skvělé, to jsou brzdy. Jinak je to ale proti wéercéčku dost divoká a nasraná včela. Nejvíc jsem zvědavý, jak se auto bude chovat v rychlých pasážích a taky na to, co bude chudinka Sněhurka dělat až si do ní vedle mě sedne Vašek Pritzl a rázem z nás bude nejtěžší posádka ve dvoukolkách :),“ směje se Karel Trněný.

Jak vidno, tak v Příbrami nebude u V-Group Peugeot Kladno týmu chybět dobrá nálada. Chybět ale bude Vlčkův letošní stálý spolujezdec Radim Strnad, který je v době Rally Příbram pracovně zaneprázdněný, a proto musel „vlčák“ tentokrát sáhnout jinam. Jiří Vlček se na start 33. Rally Příbram postaví s netradičním spolujezdcem, kterým bude Jirka Horák, známý jako mitfára Zdeňka Tichého z historického Opelu Kadett z Kart Centra Radotín. „Na Příbram se těším, Je to pro nás skoro domácí závod a jedeme si to sem užít, zasportovat si a hlavně nevytvořit žádnou zbytečnou chybu. Doufám, že se nám podaří pozlobit nějakou ambiciózní dvoukolku. Trošku nás mrzí vysoká startovní čísla 30 a 36. To víte, večer už oba blbě vidíme a ani první sekci v pátek nedokončíme bez světelných ramp. Nějak se s tím ale popereme. Těšíme se na diváky a na pěknou atmosféru, která v Příbrami obvykle panuje,“ uzavírá Jirka Vlček jezdec a šéf týmu V-Group Peugeot Kladno.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!