Štajf si chce příbramskou soutěž vychutnat

Závěrečný podnik Mezinárodního mistrovství České republiky v rally bude pro Subaru Czech Rally Team téměř domácí soutěží.

Závěrečný podnik Mezinárodního mistrovství České republiky v rally bude pro Subaru Czech Rally Team téměř domácí soutěží. Posádka Vojtěch Štajf – Petra Řiháková chce ve středních Čechách zdárně zakončit sezónu a modrý hatchback Subaru Impreza WRX STI dovézt na cílovou rampu.

Průřez letošní sezónou je pro Vojtěcha Štajfa vzpomínáním na mnohé světlé okamžiky, ale také na několik nešťastných zážitků. Suma sumárum, před závěrečnou soutěží má pražský jezdec na svém kontě solidní bodový zisk a na dosah obhajobu třetí příčky mezi produkčními vozy (dnes třída 3). „Není to špatné, ale před sezónou jsme měli ambice přece jen větší,“ nechal se Štajf slyšet před startem Rally Příbram. „Ale vlastně vždycky, když jsme měli soutěž rozjetou na hodně dobrý výsledek, tak do hry vstoupilo cosi nepatřičného. Ať už špatná volba pneumatik, defekty anebo havárie po technických problémech, která nás potkala v Hustopečích. Po téhle červnové jihomoravské kalvárii už začínalo být jasné, že se předsezónní plány trochu rozcházejí se skutečností, na Barum rally se pak po našich defektech situace vyjasnila naprosto. Můžeme tedy jen pogratulovat našim úspěšnějším soupeřům Václavu Arazimovi a Danovi Běhálkovi k zdárnější sezóně než byla ta naše, na Příbrami s nimi ale hodláme rovnocenně bojovat alespoň o dílčí úspěch. Ve hře navíc zůstává i dobré umístění v absolutní klasifikaci národního šampionátu, kde si rozhodně chceme udržet dosavadní postavení v první desítce. Letos se v MMČR opět zvýšila konkurence, někteří naši konkurenti přezbrojili na silnější vozy, no a první desítka či osmička celkového pořadí tak vůbec není malý cíl.

Co se příbramské soutěže týče, já s ní mám velmi pestré zkušenosti, zažil jsem tu úspěchy i havárie. Moc se letos těším, jak si pěkně zazávodíme se soupeři. Díky předpovědi stabilního příjemného počasí se navíc zdá, že by nás ani nemusela trápit volba pneumatik, která nám v sezóně ne vždy vyšla. Za sebe musím také říct, že mám radost z přesunu sedlčanské sekce do večerních hodin. Z dřívějších dob si pamatuji, že tamní rychlostní zkoušku mívaly večer vždy krásnou atmosféru, a tak předpokládám, že totéž zažijeme i letos. Celá soutěž má tratě spíše svižnějšího charakteru, ale mně se líbí. Vše je situováno poměrně blízko od Prahy, proto jsme pozvali i mnohé kamarády a fanoušky a chceme si soutěž společně pořádně užít.Samozřejmě základním cílem je nepoškodit auto tak, jak se nám to podařilo loni – máme ještě v průběhu podzimu různé úkoly a nechceme zbytečně přidělávat mechanikům další práci.“

Subaru Czech Rally Team oproti původním plánům přiveze na příbramskou rally pouze jediný vůz. ´Obojživelník´ Petr Kačírek má ve stejném termínu povinnosti v rámci okruhového závodění, Milan Sameš pak stále trochu bojuje se zdravotními problémy a objeví se až na prosincovém pražském rallysprintu. Posádka Vojtěch Štajf – Petra Řiháková je ale v dobré kondici a těší se, jak svým fanouškům předvede vůz se startovním číslem 6 v plném nasazení.

Komentářů celkem: 6
xp
22. 9. 2011 16:461
0 0
Díky za zveřejnění, ale jménem autora bych poProsil, aby to velké P z nadpisu zmizelo, nebylo tam... smajlík
22. 9. 2011 17:032
0 0
Nemáš to psát caps lockem smajlíksmajlík
22. 9. 2011 19:023
0 0
Produkcni auta jsou ve tride 3 a ne jak je uvedeno v clanku ve tride 2
22. 9. 2011 19:034
0 0
Produkcni auta jsou ve tride 3 a ne jak je uvedeno v clanku ve tride 2
xp
22. 9. 2011 20:175
0 0
Správně, to jsem pro změnu zmotal já.smajlík
22. 9. 2011 22:486
0 0
Karle nám to spolu jde vid:-D
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!