Redakce - eWRC.cz
26. 9. 2011 20:25 − 2683× − 3

Ascona si v Příbrami vybrzdila vítězství

Jirka Petrášek s Jirkou Káňou si v Příbrami dojeli s Opelem Ascona pro vítězství.

Při Rally Příbram v historicích opět zazářila, nám dobře známá dvojice Jirka Petrášek-Jirka Káňa. Modro bílý Opel Ascona dojel až na rampu, a tak jsme vítěznou dvojici trochu vyzpovídali.

Ahoj Jirko. Tak jak se ti tady v Příbrami závodilo?

Rally Příbram hodnotím kladně. Je to velká soutěž a s tím je spojeno mnoho problémů. Myslím, že ředitel soutěže, pan Fiala a jeho tým odvedli dobrou práci. Výběr RZ mě potěšil. Každý si našel tu „svou“.

A co auto, nebyly nějaké problémy?

Ne, s autem nebyly žádné velké komplikace. Jen ty běžné, jako u každého historického rally auta. Malinko nad rámec byl problém s brzdami, které neustále přibrzďovaly. Takže jsem vlastně zbytečně neopotřebovával brzdový pedál. Myslím, že to byla rallyová premiéra vozu s automatickým brzděním…(smích)

Aha, tak to je zajímavé. A nějaký jiný problém?

Ne, vše bylo bez problémů. Asi až ne dvě divácká místa. V místě, kde auto letí téměř na plno a pak najedou odbočí, stáli diváci po tečně, pod úrovní vozovky na louce. Tuším, že to byla RZ 8,10 a divácké místo v Zaječově u hřbitova. Nechci domyslet, co by se stalo, kdyby auto přestalo zcela brzdit. Rally je krásný a nebezpečný sport, ale diváci nejvíce sami musí dbát vlastní bezpečnosti.

Když kouknu na výsledky, tak si myslím, že už vás nemůže nikdo bodově dohnat a tím pádem jste vítězové v kategorii III H.A.

Vypadá to tak. Ještě to sice nemáme potvrzené, ale podle předběžného počítání by to tak mělo být. Celý rok jezdíme a snažíme se pobavit i diváky, tak to snad klaplo a výsledek se dostavil. Máme velkou radost z tohoto vítězství. Kdo se pohybuje okolo rally tak ví, jak je potřebné i to štěstí. Tento víkend při nás stálo.

A jedna otázka pro spolujezdce Jirku Káňu. Co říkáš výsledku a průběhu závodu Rally Příbram Ty?

Mám obrovskou radost. Celoroční snažení nakonec dopadlo na jedničku. Já jsem velký nervák a každé závody těžce prožívám. To všichni vědí. A tak jsem rád, že už je to za námi. Jirka mě vždycky dovezl do cíle a to je nejdůležitější, za což mu moc děkuju. Zdraví máme prostě jen jedno.

Díky za rozhovor.

Komentářů celkem: 3
26. 9. 2011 22:40
0 0
Kluci moc pěkně letí.smajlík Byl jsem na rz 1 a ten průlet neměl chybu.
Gratuluju k vítězství.smajlík
26. 9. 2011 22:50
0 0
Super, ale proč je autorem "Redakce"? To jste to psali kolektivně?smajlík
26. 9. 2011 22:59
0 0
Dobré průjezdy.
A sem rád, že upozornil na chybu ve značení diváckých míst a korygování diváků. Aspoň budou pořadatelé příště víc vědět. Doufám jenom, že si to hlavní pořadatelé a ti co jezdí v tych bezpečnostních autech přečtou a příště to zlepší.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!