www.jan-cerny.com - eWRC.cz
28. 9. 2011 08:59 − 2498× − 3

Příbramský Citroen vystřídá ve Francii Fiesta

Jan Černý s Pavlem Kohoutem se minulý víkend rozcvičovali v Příbrami na další účast v mistrovství světa, ve Francii.

Honza Černý s Pavlem Kohoutem sice původně plánovali, že na domácí Rally Příbram vyzkouší nějakou silnější čtyřkolku, ale z těchto úvah nakonec sešlo a mladíci vyrazili na domácí tratě s novým a hodně zajímavým vozem Citroen DS3 R3T. Vůz s přeplňovaným motorem o objemu 1,6 ccm a pohonem předních kol je vybaven nejmodernější technikou v podobě sekvenční převodovky, ale například i programovatelných map motoru, což z něj dělá opravdu pěkné závodní vozidlo, takový mezistupeň před speciálem S2000.

Honza Černý se na start v Příbrami s tímto vozem, v něž vkládal velké naděje, hodně těšil, což bylo patrné již od prvních kilometrů rychlostních zkoušek středočeské soutěže. Několik časů v první desítce absolutně a další z kraje desítky druhé, dávaly tušit, že Černý – Kohout bude v Příbrami kokrhat hodně vysoko. „Jeli jsme si závod do Příbrami užít. Letos máme za sebou několik závodů kde se nám úplně nedařilo, jak naší vinou, tak třeba problémy s technikou. Věřil jsem, že doma v Příbrami se to zlomí a o tom mě přesvědčoval i perfektní přístup týmu Tomáše Pletky, z něhož je cítit profesionalita a zapálení pro věc. Auto fungovalo během celého závadu bezvadně a tým velmi ochotně reagoval na moje požadavky na drobné změny v nastavení a inženýr od Citroenu z Francie sám navrhoval různé změny v mapách motoru, které by více vyhovovaly například povrchům s hodně vytahanými nečistotami. Cítil jsem se v týmu prostě dobře a mohl jsem se s Pavlem naprosto koncentrovat na náš výkon,“ říká k průběhu Rally Příbram Jan Černý.

V cíli Rally Příbram, kam Citroen DS3 R3T dovezl posádku Černý – Kohout na prvním místě mezi dvoukolkami a desátém místě absolutně, byl Honza Černý opravdu spokojený. „Příbram byla prostě povedený závod. S autem nejsem ještě úplně sžitý a cítím, že se s ním dá jet ještě o něco rychleji. Při první velké soutěži jsem ale nechtěl udělat zbytečnou chybu, protože hlavně v místech, kde bylo vytaháno, jsem se necítil úplně jistě. Musím ještě chování auta se silným motorem přijít víc na chuť, ale celkově auto hodnotím velmi pozitivně. Vítězství mezi dvoukolkami mě těší a splnili jsme si tak cíl, který jsme si před soutěží dali,“ uzavírá své účinkování na Rally Příbram Honza Černý.

Krátce potom, co Honza černý v Příbrami svlékl závodní kombinézu, čekala jej i jeho spolujezdce Pavla Kohouta cesta do Francouzského Strasbourgu, kde je centrum další soutěže mistrovství světa. Během Francouzské Rally se uskuteční i další díl seriálu WRC Academy, kde Jan Černý s Pavlem Kohoutem letos díky úspěchu v projektu Pirelli Stars Drivers team mohou závodit. Asfaltová soutěž nedaleko rodiště sedminásobného mistra světa Sebastiena Loeba tak bude další příležitostí, kde budou Jan Černý s Pavlem Kohoutem získávat zkušenosti z náročných tratích, na kterých se prohání světová špička rallysportu. „Francouzská Rally je pro mě trochu neznámou. Nikdy jsem tady nezávodil a ani jsme se tady nebyli podívat jako diváci. Podle onboardů, které jsem viděl, se ale jedná o pěkné, asfaltové rychlostní zkoušky a já už se nemůžu dočkat, až tady v pátek odstartujeme. Teď máme před sebou ještě dva dny přípravy a seznamovacích jízd. Hned po příjezdu na místo, v pondělí jsme na místě absolvovali briefing účastníků WRC Academy, kam nás přišel pozdravit a Dani Sordo a přednášku měl i šéf týmu Pettera Solberga. Ve Francii si užíváme pěkného letního počasí, které by snad mělo vydržet i během soutěže, což by bylo příjemné. Těším se, že do Francie přijede hodně českých fanoušků, protože to není z Čech příliš daleko. Budeme se s Pavlem snažit je nezklamat,“ říká Honza Černý, který se aktuálně seznamuje s tratěmi rychlostních zkoušek, které zavítají i do rodiště sedminásobného mistra světa Sebastiena Loeba, do Hagenau.

Komentářů celkem: 3
28. 9. 2011 11:21
0 0
Tak ať to posádce Če-Ko vyjde na bednu.smajlík
28. 9. 2011 12:04
0 0
Le Noire Coq smajlík
DND
28. 9. 2011 12:13
0 0
Budu vám držet palce, přejmenujte jim to tam na "zemi Černého Kohouta" smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!