David Marek - eWRC.cz
15. 2. 2004 00:00 − 2314× − 0

Vítězství Paasonena potvrzeno

Jani Paasonen musel čekat šest dní, než se jeho první vítězství pro OMV World Rally team stalo oficiáně uznané.

Jani Paasonen musel čekat šest dní, než se jeho první vítězství pro OMV World Rally team stalo oficiáně uznané. Minulou neděli zabavil technický delegát FIA část motoru Paasonenova Mitsubishi Lancer Evo VII. Důvod k inspekci: pružina pop-off válečku se zdálá příliš napnutá. Přípravce vozu, tým Stohl Racing si však byl jistý, že díl pochází z produkce Mitsubishi a proto nebyl nikdo překvapen verdiktem – vítězství je oficiální.

Jablkem sváru byl pop-off váleček, nebo přesněji pružina u válečku. Tato pružina je mechanicky aktivováná podtlakem a odebírá přebytečný stlačný vzduch z přívodu vzduchu k motoru. Podle FIA Chief Engineera Jérome Toqueta byla tato pružina na závěrečné technické přejímce příliš napnutá a zařízení tak nemohlo správně fungovat. Vyžádaný originální díl však neukázal žádný rozdíl. A tak v pátek večer dostal OMV World Rally Team Manager Jürgen Bertl SMS od Ninni Russo – koordinátorky pro PWRC s krátkou zprávou: Paasonen OK. Ninni.

Jürgen Bertl: "Je opravdu v pořádku, že tak dbá na dodržování pravidel. Jérome Toquet oznámil, že před Rally Mexiko bude každý vůz, který se účastní šampionátu PWRC, důkladně prohlédnut. Toto je jediná cesta jak docílit stejných možností pro všechny. PWRC šampionát se musí rozhodovat na tratích rychlostních zkoušek a né z byrokratické věže ze slonoviny."

Jani Paassonen přijal zprávu a verdiktu chladně: "Ani jedinou vteřinu jsem nepochyboval o regulérnosti pop-off ventilu. Mario Hell, můj šéf-inženýr vozu mě ujistil že je vše v pořádku.Vdy jsme my absolutně věřil – a oprávněně…"

Tiskovou zprávu OMV World Rally teamu z anglického originálu přeložil

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!