31. 8. 2005 00:00 − 2490× − 0

Slibně rozjetý závod zastavila porucha

Během seznamovacích jízd si posádka Czech National Teamu Petr Brynda a Pavel Pašek tratě Barum Rally pochvalovala a nemohla se již dočkat samotného ostrého startu.

Posádka Czech National Teamu Petr Brynda a Pavel Pašek s vozem Škoda Felicia Kit Car 1600 startovala o uplynulém víkendu na 35. ročníku zlínské Barum Rally.

Po úspěšném návratu z Budapest Rally se podařilo týmu z Hluboše získat díky pomoci Jaroslava Vančíka a Antonína Tlusťáka prostory pro přípravu vozu před zlínskou soutěží. Petr Brynda s Pavlem Paškem přijeli do centra soutěže v úterý večer, aby se připravili na náročnou evropskou soutěž. Během seznamovacích jízd si posádka místní tratě pochvalovala a nemohla se již dočkat samotného ostrého startu. „Jsme velice rádi, že můžeme ve Zlíně startovat, za což vděčíme všem našim partnerům. Rádi bychom poděkovali mechanikům za výbornou práci, kterou před Barumkou odvedli. Doufáme, že jsme se jim alespoň trošku odvděčili na zlínské superspeciálce, kterou s námi mohli jet v rámci seznamovacích jízd,“ řekl před startem soutěže Pavel Pašek. Soutěž odstartovala v páteční podvečer a na posádky čekala městská super RZ. Petr Brynda si svou dravou jízdou získal potlesk nejednoho fanouška. Důkazem byl nejrychlejší čas mezi čtyřmi posádkami Felicií Kit Car (Minařík, Kundrát, Kneifel a Brynda). „Městská RZ se nám strašně líbila. Byla zde fantastická divácká kulisa a musíme se přiznat, že tolik diváků jsme ani nečekali,“ řekla k úvodní rychlostní zkoušce posádka.

Sobotní etapa začala známou Pindulou. Bryndovi se tato technická a náročná rychlostní zkouška povedla. V průběžném pořadí ve třídě A6 poskočil o příčku výše a figuroval na jedenáctém místě. Další měřený úsek, divácky hojně navštěvovaná Slušovická RZ, seděla rychlejším vozům třídy Super 1600. „Již od seznamovacích jízd jsme věděli, že jsou tady naprosto fantastické a krásné RZ. To se při samotném závodě jen potvrdilo. S dosahovanými časy na úvodních RZtách sobotní etapy jsme byli spokojeni,“ řekl po první sekci Petr Brynda.

Do druhé sekce vstupovala posádka se stejným cílem. Držet se místních matadorů a pokusit se probojovat na bodované příčky ve třídě. Při druhém průjezdu obávanou Pindulou se posádce podařilo zlepšit o jedenáct vteřin. Ještě úspěšnější však byl Minařík, který se dokázal oproti prvnímu průjezdu zlepšit o jednadvacet vteřin. Pátá rychlostní zkouška se však pro juniorskou posádku stala poslední v první etapě soutěže. „Zrovna, když jsme si začali věřit a chtěli jsme zatáhnout na nadcházejícím Trojáku, tak nás musela potkat smůla. Soupeři nasadili již od začátku pekelné tempo. Jelo se na hranici možností vozu. Bohužel na naší Felícii nevydržel unašeč a tak jsme museli odstoupit,“ podotkl zklamaný Petr Brynda.

Díky zavedení super rally a skvělé práce mechaniků jsme mohli nastoupit do druhé etapy. „Na Barumce startujeme podruhé. Vloni jsme odstoupili v první etapě a tak jsme zatím neměli možnost projet si rychlostní vložky druhé etapy za ostrého tempa. Navíc jsme zde chtěli posbírat co nejvíce zkušeností a tak nové pravidlo říkalo jediné. Zůstat a závodit dál. Bohužel po jedenácti kilometrech na úvodní nedělní RZ praskla poloosa a tak ani tentokrát štěstí nepřálo. Doufejme, že diváky nezklameme na domácí Rally Příbram, která bude naší další soutěží,“ řekl po odstoupení Pavel Pašek.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!