30. 9. 2011 12:04 − 2711× − 3

Ve Francii se dějí věci…

Stačily jen čtyři odjeté rychlostní zkoušky a o odstoupení, havárie a defekty není vůbec nouze.

Stačily jen čtyři odjeté rychlostní zkoušky a o odstoupení, havárie a defekty není vůbec nouze.

Nejdůležitější je samozřejmě prozatímní odstoupení Sebastiena Loeba na RZ3. Podle dostupných informací to vypadá na problém s motorem, což je u Citroenů věc prakticky nevídaná. Po havárii na Rally Australia je to pro Loeba další velká komplikace v cestě za letošním titulem. Po Francii je totiž docela možné, že již nebude v čele šampionátu jezdců.

Předstihnout by ho mohl Mikko Hirvonen, který na něj zatím ztrácí 15 bodů. Ani on se ale nevyhnul problémům a na těžké RZ byl také venku. Odnesl to ale jen větší časovou ztrátou a drží se na šesté příčce. Těsně na Loeba by se mohl dotáhnout i Ogier, který ve Francii zatím vede, po odstoupení Loeba ale trochu zvolnil. Je dost možné, že nechce opakovat stejnou chybu jako v Austrálii, kdy krátce po něm také havaroval.

Těsně za ním už jsou dva jezdci, kteří na vítězství v MS čekají hodně dlouho. Petter Solberg, který na výhru čeká už pět let, ztrácí pět vteřin, hned za ním je pak Sordo, který závod MS dokonce nevyhrál nikdy. Daří se i druhému továrnímu vozu Mini, za jehož volantem je Meeke. Drží se čtvrt se ztrátou 28 vteřin na vedoucího Ogiera.

Skoro minutu už ztrácí Ostberg, za ním už je zmiňovaný Hirvonen a dále pak Latvala, který byl na RZ3 také venku. Další rychlostní zkoušku ale s přehledem vyhrál a dá se čekat, že to bude právě on, kdo se bude snažit prokousávat co nejvýše. Na rozdíl od Hirvonena už totiž nemá šanci na zisk titulu.

Zvláštní kapitolu napsal zase Kimi Raikkönen, který havaroval na přejezdu mezi RZ2 a RZ3. Údajně se tak mělo stát při zahřívání pneumatik.

Zajímavé boje probíhají i mezi účastníky SWRC. Tam bojovali o vedení Hänninen s Tänakem, na RZ3 ale prvně jmenovaný měnil prázdné kolo a ztratil přes dvě minuty. Ve vedení je tak Tänak s luxusním náskokem skoro minuty na Brynildsena, třetí je Martin Prokop, kterému se zatím příliš nedaří. Podobně je na tom také Honza Černý, který je mezi WRC Academy až šestý s poměrně velkou ztrátou.

Druhé průjezdy začínají ve 13:23 a můžete je sledovat s námi na eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 3
30. 9. 2011 12:341
0 0
Chybka: "...za jehož volantem je Meeke. Drží se čtvrt se ztrátou 28 vteřin na vedoucího Loeba."
Holt je nezvyk, že na asfaltu nevede Loeb
smajlík
30. 9. 2011 12:352
0 0
Sakra, zase o minutku pozdě.smajlíksmajlík
30. 9. 2011 12:433
0 0
Luky: Díky, přesně tak to je smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!