3. 10. 2011 21:28 − 3502× − 64

Rozhovor se Sebastienem Ogierem

Sebastien Ogier v rozhovoru pro wrc.com promluvil o tlaku, pod kterým musel obhájit čest Citroenu po problému týmového kolegy Loeba.

Sebastien Ogier ve Francii vybojoval páté vítězství v tomto roce a v rozhovoru pro wrc.com promluvil o tlaku, pod kterým musel obhájit čest Citroenu po problému týmového kolegy Loeba.

Sebastiene, gratulujeme k sedmému vítězství v kariéře a to dokonce na domácí půdě. Jaké se cítíte?

"Velmi dobře, to je jasné. Je to velká úleva. Tenhle víkend pro mě byl po Sebově (Loeb) odstoupení velmi dlouhý a já byl hodně pod tlakem. Stoprocentně jsem musel dokončit a získat body pro tým. Dani a Petter mi ztrpčovali život a bylo velmi těžké je porazit a dostat se do vedení. Chtěl bych v první řadě gratulovat Danimu, byl celý víkend hodně rychlý. Petter měl bohužel defekt, ale do té doby jel hodně rychle."

Zmínil jste tlak. Jak velký tlak na Vás byl tenhle víkend abyste dosáhl dobrého výsledku pro sebe a tým po Loebově odstoupení? Po vítězství to musí být pořádná úleva.

"S výsledkem tohohle závodu jsem opravdu spokojený. Udělal jsem přesně co bylo potřeba tím, že jsem sledoval Daniho a mezičasy. Převzal jsem vedení, ale neriskoval. V minulosti to o tlaku nebylo, v Argentině jsem při náskoku padesáti vteřin udělal hloupou chybu. V rally se to může stát kdykoli ale tenhle víkend nám vyšel. Je to velká škoda pro našeho týmového kolegu, protože to byla jeho domácí rally, ale takový je motosport."

Tohle vítězství Vás posouvá pouhé tři body za Sebastiena Loeba. Jaké myslíte že máte šance?

"Jak je vidět, šampionát je teď na prvních třech místech hodně vyrovnaný. Samozřejmě, stát se může cokoli a tenhle víkend pro nás byl hodně dramatický hlavně v začátku a příště to může potkat každého z nás. Já sám budu pokračovat jako dosud a snažit se být za volantem co nejlepší. Pak se uvidí."

Olivier Quesnel, Váš šéf u Citroenu, prohlásil, že tým bude nadále upřednostňovat Loebovo celkové vítězství. Co na to říkáte?

"Upřímně, teď chci jen oslavit tohle vítězství a myslet na skvělý víkend, který máme za sebou. Pak budu mít před další soutěží dovolenou a hodně odpočívat a pak se uvidí jak to ve Španělsku dopadne."

Vy, Sordo a Solberg jste spolu svedli velkou bitvu. Jaká mezi vámi byla atmosféra v servisu a při přeskupeních?

"Jezdci spolu často svádí těsné souboje a to je jeden z důvodů, proč mám rally rád. Sice spolu nesoupeříme přímo na tratích tak jako ve Formuli 1 takže je to možná trošku snazší, ale je to zábava a jako obvykle se dnes večer sejdeme na párty."

Komentářů celkem: 64
5. 10. 2011 08:2361
0 0
meca: Nejprve odpověď na tvůj dotaz: Ne, ve fabrice jsem nedělal nikdy a u vojáků jsem "chrálnil váš klidný spánek" v rámci dvouleté ZVS. A máš pravdu, že se tady bavíme o sportu, ale není to individuální sport typu tenis, nebo sjezdové lyžování. Tady si může dovolit jet vysloveně sám na sebe třeba Petter, který si to celé sám financuje (a i tam se obávám, že to není tak úplně na 100% - myslím s tou jízdou jak chce), ale pokud se stanu členem nějakého teamu, musím být teamovým hráčem a nemohu si dělat co mně napadne. To přece není o poslušnosti nebo o "pořádek muši bejt", to je o tom, že když vstoupím do nějaké komunity (společnosti, firmy ...) musím se přizpůsobit jejím pravidlům nebo tam nechodit.
5. 10. 2011 11:1062
0 0
chorda...ja ti rozumim, a ty vis ze ti rozumin. ale na toto co jsi napsal se odkazu na milina 60 jeho posledni koment...smajlík
5. 10. 2011 11:2363
0 0
meca: Jo, jo, uznávám, že to musí být nepříjemný pocit, jak píše milín60, ale (bohužel) to tak je a odstranit by se to nechalo asi pouze tím, že by stáj směla mít pouze jednoho jezdce, ale to je také nesmysl. Ale to už zabíháme od tématu, necháme toho. Ty prostě Ogierovi fandíš, já ho nemusím, pivo nám (předpokládám) chutná oběma, a tak to prostě v životě chodí. smajlík
5. 10. 2011 13:5064
0 0
chorda..dyt jo pohoda...taky jsem to uz jednou psal .) jeden team, jeden jezdec .))) jasne ze je to blbost, ale bylo by to super pro sport .)smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!