6. 10. 2011 18:59 − 2986× − 0

V Jeseníkách dva Vlčci s Peugeotem

Při Rally Jeseníky se odehraje zajímavá premiéra Martina Vlčka s Peugeotem 206 KIT car. Ten si vůz půjčuje jak jinak než u Vlčka.

Kladenského Jirku Vlčka, který je šéfem V-Group racing teamu, není třeba dlouze představovat. Se spolujezdcem Radimem Strnadem tvoří letos stabilní dvojici v Mistrovství České republiky ve Sprintrally, kde s červeným Peugeotem 206 KIT car závodí v rámci hodnocení dvoukolek, kde se jim velmi daří a kde bojují o mistrovský titul. Jirka Vlček s Radimem Strnadem se do Jeseníků těší, a doufají, že si užijí pěkné rychlostní zkoušky a bezproblémovou rally, kde se bude rozhodovat na trati a ne jako v případě předchozího Rallysprintu v Třebíči, u zeleného stolu. Po Horácké Rally, kde Vlček se Strnadem zvítězili mezi dvoukolkami, jsou pořádně nažhaveni na další souboje mezi „vzteklými hraboši“.

S druhým týmovým Peugeotem 206 KIT car jim bude krýt záda druhý Vlček, tentokrát Martin. Nejedná se ale o syna Jirky Vlčka, jak by se mohlo zdát, ale o Martina Vlčka ze severu Moravy, kterého jsme zvyklí vídat za volantem deváté evoluce Mitsubishi Lancer. Jirka Vlček k tomu říká. „Martin měl zájem si vyzkoušet auto s atmosférickým motorem a sekvenčním řazením, a tak jsme se dohodli na zapůjčení naší Sněhurky. Po testech Martin prohlásil, že se auto chová jak motokára a já můžu říct, že když jsem vedle něj seděl na místě spolujezdce, tak mu to šlo a auto mu podle mě padlo docela dobře do ruky. Jsem zvědavý, jak se mu bude dařit. Rozhodně to ale Martina hodně bavilo a je vidět, že je ze soutěžácké rodiny, kdy jeho tatínek závodil v době Václava Blahny a třeba i Ládi Křečka,“ říká Jirka Vlček ke startu Martina Vlčka na AZ pneu Rally Jeseníky, která odstartuje už tento pátek ve Šternberku.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!