Janota s Dreslerem mají doma první mečbol

Miroslav Janota s Pavlem Dreslerem s vozem Opel Kadett C-GTE mají na dosah historický týmový úspěch.

Miroslav Janota s Pavlem Dreslerem s vozem Opel Kadett C-GTE mají na dosah historický týmový úspěch. Po devíti soutěžích evropského šampionátu v automobilových soutěžích historiků si o víkendu připravili výhodu prvního mečbolu v souboji o titul mistrů Evropy. Na nadcházející jubilejní 20. Historic Vltava Rallye v Klatovech jim ke zlatu stačí ve skupině 2 skončit do druhého místa.

Posádka Hájek Historic Czech National Rally Teamu si v letošním mistrovství Evropy vedla zatím výborně. Po červnové Ypres Rallye v Belgii se probojovala do čela skupiny 2 a od té doby si vyrovnanými výkony vedoucí pozici udržela. V Klatovech loni Miroslav Janota získal zatím svůj největší evropský úspěch, když poprvé vyhrál mezi historiky absolutní pořadí. Letos by tak oslavy mohly být ještě bouřlivější.

Do Klatov zamířili Janota s Dreslerem po vydařené zářijové italské sérii, kdy nejprve v Udine a pak na Elbě stáli ve skupině 2 na stupních vítězů. Italské trio pronásledovatelů Corredig, Pasutti a Parisi tak udrželi za sebou. O to víc by naši reprezentanti nabízenou šanci právě na domácí půdě rádi využili. „Cílem je titulu mistrů Evropy, ne obhajoba loňského absolutního prvenství v Klatovech. O to větší podporu čekáme od našich fanoušků, kterým mohu slíbit, že uděláme maximum, abychom evropské zlato vybojovali a oslavili to společně s nimi právě v Klatovech“, řekl Miroslav Janota, který si byl ale dobře vědom toho, že má před sebou jednu z nejtěžších soutěží letošního evropského šampionátu. „Vím, že to bude nesmírně náročné. Italové stále cítí šanci, protože šampionát má před sebou ještě soutěže ve Španělsku a Francii. V úvodu nás proto na Klatovsku žádné taktizování nečeká, musíme jet naplno a přitom neudělat chybu. Tratě rychlostních zkoušek jsou ale velice rychlé, místy s kluzkým asfaltem a nepříjemným štěrkem. Technických pasáží je málo. Určitou nervozitu vyvolává i předpověď počasí. Má se výrazně ochladit a pršet. Pokud se to splní, tak absolvujeme přetěžkou rallye“, dodal Miroslav Janota.

A jak vidí nadcházející soutěž Pavel Dresler? „Soutěž bude hodně rychlá a místy si myslím i nebezpečná. Zvlášť, pokud se tak výrazně změní počasí. Musíme se s tím ale vyrovnat, a tak jsme se připravovali pečlivě. Trénink byl letos poprvé v poklidu. Jednak jsme doma a pak pořadatelé umožnili třídenní trénink, na předešlých soutěžích jsme měli vyhrazeny jen dva dny. Nebude to žádná procházka, ale věřím, že to za podpory našich fanoušků zvládneme a doma ten poslední krok k titulu uděláme“.

Jubilejní 20. Historic Vltava Rallye startuje v Klatovech v pátek v 15,45 a první bitva se odehraje na známém Činovském okruhu. Celkem jezdce čeká ve dvou dnech 492 km, z toho 165 km absolvují na patnácti rychlostních zkouškách. Cíl bude v sobotu kolem půl páté na náměstí v Klatovech.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!