Fiesta Cup 2011: ve Světlé n.S. crash i vítězství

Pět posádek se postavilo na start dalšího podniku seriálu Fri.tech FiestaCUP 2011 ve Světlé nad Sázavou.

Pět posádek se postavilo na start dalšího podniku seriálu Fri.tech FiestaCUP 2011 ve Světlé nad Sázavou. Dvě posádky měly bojovat o celkové vítězství v seriálu a další tři nováčci jim měli situaci ztížit. Výsledek ? Jedna Fiesta skončila po rychlém kotrmelci a pohár za 1.místo získala dvojice Petr Lukašík – Martina Mikulášková.

Na startu Rallye Světlá nad Sázavou bylo přes 90 posádek. Pětice Fiest byla rozdělena na dvě miniskupinky. O vítězství v rallye i v celoročním hodnocení Fri.tech FiestaCUPu si to měly rozdat posádky Roman Hanzelka-Jan Váňa /modrá Fiesta/ s dvojicí Petr Lukašík-Martina Mikulášková /žlutá Fiesta /. Výhodu měla mít posádka modré Fiesty, které měla před závodem 9bod.náskok a stačilo ji dojet na 2.místě aby udržela celkové vedení. Duhou miniskupinkou byly tři nováčči v rámci Volného poháru – kteří si to podle papírových předpokladů měli rozdat o celkové 3.místo. Ve failové Fiestě nastoupila posádka Radek Dobrinič-Martin Chamrád, do oranžové Fiesty se posadila dvojice Jan Rudolf-Pavel Gubáni a do červené Fiesty dvojice Karel Záloha-Jiří Šámal. První tři RZ nepřinesli žádné velké překvapení. Vedla dvojice Lukašík-Mikulášková, která věděla, že pro celkový úspěch musí vyhrát Rallye Světlá n.S a pak uspět i na poslední soutěži v Humpolci. Druhé místo se ztrátou 28s držela posádka modré fiesty Hanzelka-Váňa. Překvapením byl výkon „oranžových“ nováčků, dvojice Rudolf-Gubáni, která sice na první posádku ztrácela 1min 10s – která ale tuto ztrátu nabrala jen na jedné RZ, kde auto uklouzlo lehce do příkopu a než ho diváci vrátili na trať, ztratila posádka přes 40s.

Po prvním servisu, kdy se na Fiestách řešili pouze změny ve volbě pneu vyrazily posádky do druhé sekce. A hned na 4RZ se rozhodlo o celém výsledku rallye a možná i celé sezóny. Dvojice Hanzelka-Váně zhruba za polovinou 4.RZ přehnala rychlost nájezdu do jedné pravé zatáčky a auto vypochodovalo mimo trať. Cestou se stihlo ještě otřít o menší stromek u cesty a poté se nepošlušně a poměrně rychle překulilo přes střechu. Posádka byla naštěstí v pořádku, výsledkem je jen dosti zmuchlaná Fiesta1,3Cup. Další čtyři posádky zvládli druhou sekci bez větších problémů. Oproti první sekci výrazně zrychlila dvojice Rudolf-Gubáni, která se vyvarovala výletu mimo trať a dokázala dokonce vyhrát v hodnocení Fiesta Cupu 5.a 6.RZ. I když k tomu asi také přispěla taktika ze strany vedoucí posádky Lukašík-Mikulášková. „Na 6.RZ jsem měl pocit, že se lehce klepalo řízení a auto hůře brzdilo na levý předek, tak jsme musel trochu zvolnit“komentoval časy v servisu vedoucí jezdec, Petr Lukašík. Výsledky po 6.RZ : 1. Lukašík-Mikulášková, 2. Rudolf-Gubáni -56s , 3.Záloha-Šámal 1min 56s , 4. Dobrinič-Chamrád 2min 48s

Do posledních 3RZ tak již bylo jasně dáno,jak mohou posádky jet. Dvojice Petr Lukašík-Martina Mikulášková již věděla, že největší konkurent je mimo hru a tak mohla jet na jistotu. Skoro minutový náskok byl dostatečný a dvojice ve žluté Fiestě si tento náskok nenechala vzít a vyhrála. Tím se také posunula do celkového vedení v seriálu Fri.tech FiestaCUP 2011. Druhé místo vybojovala dvojice Jan Rudolf-Pavel Gubáni , která i ve třetích průjezdech dokázala zrychlit a nebýt výletu v první sekci, jistě by bojovala i o vítězství. Na třetí místo se pak posunula dvojice fialové Fiesty Radek Dobrinič-Martin Chamrád, která se dostala před dvojici Karel Záloha-Jiří Šámal /ta soutež pro problémy jezdce nakonec nedokončila, když odstoupila po 6RZ/.

A protože navíc dvojice Hanzelka-Váňa z finančních důvodů zřejmě po nehodě již nenastoupí do posledního Rallye Humpolec 22.10 2011, je rozhodnuto i o celkovém vítězi za rok 2011. Vítězem Fri.tech FiestaCUP 2011 by se pak prakticky bez boje v posledním závodě měla stát dvojice Petr Lukašík-Martina Mikulášková.

Pořadí po čtyřech podnicích Fri.tech FiestaCUP 2011

1. Petr Lukašík – Martina Mikulášková – 60b
2. Roman Hanzelka – Radek Dobrinič – 49b
3. Jiří Galuška – Barbora Rendlová – 37b
4. Jan Rudolf – Pavel Gubáni – 17b
5. Petr Mácal – Katarína Leskovská – 15b
6. Radek Dobrinič – Martin Chamrád – 15b
7. Miloš Felgr – Adéla Přibylová – 0b
8. Karel Záloha – Jiří Šámal – 0b

Nabídka na zbývající tři rallye akce sezony 2011

Poslední pátou akcí seriálu Fri.tech FiestaCUP 2011 je Rallye Humpolec 22.10 2011. Díky říjnovému termínu a prostředí regionu Vysočina se dá snadno očekávat velmi klouzavá a náročná soutěž. A protože zde jsou přihlášeny zatím čtyři posádky / jedna Fiesta je ještě k dispozici na pronájem / i tady se bude určitě hodně bojovat o stupně vítězů. Pokud by jste chtěli i vy startovat, máte poslední šanci se přihlásit do 10.10 2011. Cena za kompletní pronájem na tuto akci je 26.400kč. A pro případné zájemce o trošku silnější techniku je k dispozici na pronájem také speciál FordPuma 1,7Kit.


Foto: Ondřej Krajča

Do konce letošní sezony Fiesta CUPu pak chybí ještě dvě rallye soutěže. Tou zásadnější a asi i jezdecky zajímavější bude letošní poslední soutěž Rallye Cupu – velmi zajímavá a náročná Rallye Střela Kralovice v termínu 11-12.11 2011. Tato soutěž je již léta jednou z nejnáročnějších akcí mezi volnými podniky. Jako jediná v rámci Rallye Cupu se totiž jede jako dvoudenní podnik a bude obsahovat i páteční noční etapu. Celkem bude na posádky čekat celkem 380km a z toho 145 km na 12.RZ . Pět posádek již potvrdilo svoji účast na této nejdelší rallye akci sezóny, takže pro případné zájemce je k dispozici jen jedna poslední Fiesta. A pozor – i pro tuto dvoudenní akci je cena za kompletní pronájem jen 25.200Kč. A pro případné zájemce o silnější autíčko i zde je k dispozici na pronájem speciál FordPuma 1,7Kit.

Úplně poslední letošní rallye akcí pak bude RallyeShow Líně 20.11 2011. Protože se jedná o závěrečnou akci sezóny, připravil plzeňský ARTFordSPORT opět speciální nabídku na cenu na tuto akci. RallyeShow se pojede na dvou erzetách, každá třikrát. Každá posádka absolvuje 6RZ s celkem 46km. Cena za pronájem je nastavena na 13.800Kč /včetně DPH/. POZOR – protože pořadatel umožňuje, aby se na jednom autě střídaly dvě posádky /a každá přitom bude samostatně hodnocena do závodu, protože pojede všech 6RZ/ je zde nabídka i pro „dvouposádky“. Cena za pronájem při střídání bude pro jednu posádku jen 8.880 Kč/včetně DPH. V ceně je kompletní zajištění – servis, závodní pneu-v provedení slick,medium i wet, stany, mechanici, doprava, benzín a náplně, atd. V nabídce na pronájem budou na tuto akci také speciály Ford Fiesta1,6ST a Ford Puma 1,7Kit.

Bližší informace ke všem výše uvedeným akcím získáte na emailu hanstoodv12@seznam.cz, kam také můžete případně zasílat Vaše přihlášky. Další info o akcích Fiesta Cupu získáte také na webech www.FIESTACUP-afs.com nebo www.ARTFordSPORT.com.

Komentářů celkem: 2
7. 10. 2011 09:241
0 0
Ty dveře, to je slušné peklo. Brrr
7. 10. 2011 10:462
0 0
Ještě že sme se s ní stihli svést smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!