Rosťa Kutěj - eWRC.cz
7. 10. 2011 14:33 − 2485× − 0

Flash news, ohlasy jezdců před startem

Jen desítky minut nás dělí od zahájení letošního ročníku Historic Vltava Rallye.

Několik hodin před startem 20. Historic Vltava Rally svolali pořadatelé tiskovou konferenci za účasti předních posádek. Posádkám jsme položili několik dotazů a zde přinášíme jejich odpovědi.

1. Co říkáte termínu letošní rally?
2. Jak jste spokojeni s tratí a počasím?

Miroslav Janota:

1.: Termín je nevhodně zvolený, je škoda kolize především se závodem v San Marinu, termínová kolize se negativně podepíše na nízké účasti posádek.
2.: Trať se mi líbí, pro nás bude zajíavější spíše sobotní část a bude-li pršet, bude to jen dobře. Čím víc vody, tím víc sportu. Na druhou stranu máme za úkol jet an jistotu a body do ME, takže to určitě nebude jednoduché.

Josef Michl:

1.: Termín je určitě nevhodný.
2.: Trať je hezká, ale na rozdíl od Míry Janoty bych si déšť nepřál. Naše auto je původně kopcové, takže nemáme topení, ventilační systém a nebude jak odmlžovat okna, jízda na vodě by byla velice složitá. U nás jde navíc o jednorázový start, a to zejména z důvodů technických předpisů, které nám neumožňují jet ostré pneumatiky a musíme jet na víceméně sériových. Já jsem si přecejenom zvykl jezdit na závodních pneumatikách. Pokud nedojde ke změně předpisů, není můj návrat do rallye pravděpodobný.

Ernst Harrach:

1.: Termín je opravdu velmi, velmi špatný, pro Rally Vltava je to škoda.
2.: Těšíme se na soupeření hlavně s Mírou Janotou, je nám v podstatě jedno, jestli to bude na vodě nebo na suchu, chceme si hlavně užít pěkný sport.

Děkuji za odpovědi a přeji všem hodně štěstí

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!