Po první sekci je z pilotů Škoda nejlepší Hänninen

Na startu je kompletní špička IRC a v úvodu se ujal vedení domácí Guy Wilks na Peugeotu.

Předposlední soutěž šampionátu IRC je rozložena do tří dnů a v prvním z nich byly na pořadu dvě totožné rychlostní zkoušky – každá o délce 8 kilometrů. Na startu je kompletní špička IRC a v úvodu se ujal vedení domácí Guy Wilks na Peugeotu, vítěz skotské rally 2009. Druhý je o 4.4 sekundy člen továrního týmu ŠKODA Motorsport Juho Hänninen, startující v IRC po krátké odmlce. Překvapením úvodní sekce je třetí místo P.G. Andersona na Protonu, který je o pouhých 0.2 vteřiny za Hänninenem. Andreas Mikkelsen z týmu ŠKODA UK Motorsport je šestý (+6.8s), Jan Kopecký z továrního týmu ŠKODA Motorsport je po první sekci devátý (+11.8).

Skotsko je pověstné silnými a vytrvalými dešti typickými snad pro každé roční období. V čase příprav před soutěží mocně pršelo, dnešek však všechny překvapil poměrně stabilním počasím – obloha se protrhala, tratě však zůstaly hodně promočené. Předpověď počítá o víkendu s dalšími dešti, což na šotolinovém povrchu bude pro všechny o to více náročné.

Juho Hänninen: „Nemohli jsme úplně chytit rytmus, věřím, že se budeme zlepšovat, bude to dlouhá soutěž. Tratě jsou hodně bahnité, je to určitě náročnější než loni.“

Jan Kopecký: „Je znát, že jsme letos na šotolině startovali jen jednou. Musíme se s tím poprat a zkusit zabrat. Bahno je skutečně všude. “

Druhá sekce úvodní etapy skotské rally je na programu v sobotu a obsahuje šest rychlostních zkoušek a 112 soutěžních kilometrů. Bodový zisk ze skotské rally je násoben koeficientem 1.5.

Komentářů celkem: 1
8. 10. 2011 14:071
0 0
Koukám,že Wilks to už je taky takový standart se na každé rally vyflákat...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!